Friday, January 11, 2019

Premium Beautiful Corset by Suhaili Isa



Alhamdulillah this is my 5th year doing Premium Beautiful Business. Tak sangka masih boleh bertahan despite all the challenges. Semoga terus kekal dalam bisnes 20 tahun lamanya sehingga boleh mewariskan perniagaan kepada anak-anak.

I started my journey in this business  in 2014 selepas berpantang anak ke-2. Masa tu I still bekerja lagi as Senior Project Engineer doing all major projects macam LRT from Sri Petaling to Putra Heights, MRT Cheras to Kajang, KLIA2 Development dan banyak lagilah.

3 bulan dalam bisnes Premium Beautiful


At first nak pakai Premium Beautiful untuk berpantang anak ke-2. The 2nd pregnancy I gained about 15kg from 56kg to 71kg. Dalam pantang turunlah about 10kg je. Then I start pakai bengkung Premium Beautiful tu. At first macam tak selesa sebab I tak biasa pakai bengkung. Even my 1st pregnancy I tak berpantang langsung. Padan muka after that semua badan barai siap pakej badan berangin & sakit pinggang.


Sue berat 63kg tahun 2014

Baju kurung tu sendat kat pinggang....sadis sebab berat masa ni 65kg. Berat sis naik 5kg lepas habis pantang
Then I pakai konsisten selama 3 bulan Premium Beautiful ni, alhamdulillah lepas berpantang anak ke-3 tahun 2018, berat badan tetap maintain pada 51kg. Pinggang tak sakit dan perut tak buncit walaupun breastfeed baby. Dapatlah bentuk badan ramping pinggang 26inci balik lepas anak dah 3 orang.




September 2018 anak dah 3 orang

Jadi nak mention di sini yang produk Premium Beautiful corset ni memang terbukti membantu turunkan berat badan dan kekalkan berat badan buat ibu yang sibuk sampai takde masa nak bersenam. Ibu menyusu yang perlu makan dan tak boleh strict kawal pemakanan dan ibu2 yang ada masalah kesihatan sehingga takleh nak exercise over2.

Tau tak masa Sue awal2 dulu berniaga Premium Beautiful ni, Sue just nak ada extra income setiap bulan untuk cover pendidikan anak, insurans kesihatan dan nak travel je....tak sangka pulak boleh hasilkan income besar. Takdelah banyak sangat...




Sue mula bisnes daripada bawah sama macam orang biasa. Sue daftar bisnes dengan hanya RM 50 waktu tu. Sue ni dah tersenarai dalam ccriss record tau. Sue siap pergi Bank Negara nak tengok credit record cantik ke tak. Rupanya memang tak cantiklah sebab banyak hutang dan banyak tunggakan hutang.

Alhamdulillah tahun 2017 Sue langsaikan hutang kereta sebanyak RM 80,000, hutang credit card sebanyak RM6000, hutang PTPTN RM 50,000, hutang personal loan sebanyak RM 20,000, hutang perabot Courts Mammoth RM 6000. Pheewww lega dia hanya Allah je yang tau. 

Sebagai seorang SkuadPBExpert, tugas Sue banyak membantu client untuk dapatkan:

  1. Size Premium beautiful yang sesuai dengan bentuk badan client
  2. Memantau keberkesanan produk pada client
  3. After sales service untuk hantar repair Premium Beautiful yang rosak
  4. Membantu client Premium Beautiful atau orang lain yang ingin tambah pendapatan berniaga secara online.

Membantu client buka peluang dan mengajar cara berniaga secara online


Hantar repair Premium Beautiful client yang rosak secara percuma

Setup blog class & social media marketing

ambil ukuran badan client untuk dapatkan size yang sesuai mengikut bentuk badan

Rundingan dan tunjukajar percuma cara untuk turunkan berat badan dengan cepat, selamat dan mudah

Hantar Premium Beautiful kepada client 
Alhamdulillah within 5 years, Sue dan kumpulan dah bantu lebih 500 orang wanita mendapat kebaikan dengan produk atau peluang bisnes Sue. Semoga tahun 2019 ni lebih ramai lagi ibu bekerja atau wanita yang serius nak ubah kehidupan tampil berniaga di bawah kumpulan Sue iaitu G8Unity.





Salam sayang,
Suhaili Isa