Wednesday, August 14, 2019

10 minuman Starbucks yang bawah 150kalori



www.suhailiisa.com

Selalu bila Sue post gambar Starbucks kat social media....ramai followers akan tanya Sue pilih minuman apa? So....harini rasa nak share sikit beberapa minuman yang Sue order kat Starbucks tapi rendah kalori dan gula. Yelah kan umur dah meningkat kene jaga kesihatan tapi still nak nikmati kehidupan ni.hehehehehe well 35 tu tak tua sangat tau.... the perfect age nak tengok samada wanita tu cantik, hebat dan confident dengan diri sendiri....tengoklah kehidupannya pada umur 35 tahun.

Ok berbalik pada Healthier Starbucks drink tu.... ada 10 jenis minuman yang korang boleh order tapi masih lagi di bawah 150kalori.

1. Iced Americano
korang mintak no sugar/no syrup. Selalunya memang iced Americano barista tak letak gula. Next korang amek brown sugar 1 peket je tau. Iced Americano dengan brown sugar = 60 kalori


2. Nonfat Iced Green Tea Latte
korang mintak kurang gula dan tukarkan kepada soy milk. Iced Green Tea Latte hanya 120 kalori jer.


3. Iced Caffe Latte
sama jugak macam green tea latte, korang minta tukarkan kepada skim milk/soy milk. Iced Latte = 130 kalori.


4. Caramel Light Frapuccino = 140 kalori


5. Caramel Macchiato.
Minta Barista untuk skinny, tall and non-fat milk drink. Caramel Macchiato = 100kalori.


6. Iced Shaken Black Tea
order iced tea tanpa susu dan kurangkan syrup. Iced tea = 45 kalori


7. Strawberry Acai Refresher
minta size Grande... 90 kalori jer....


8. Iced Skinny Mocha= 90 kalori
order size Tall dan minta gantikan susu dengan non-fat milk


9. Cappucino = 80 kalori
order size Grande, non-fat milk, 80 kalori


10. Iced Black tea Lemonade = 90 kalori size Grande


So...next time korang jejak kaki ke Starbucks walaupun tengah ON DIET....korang boleh order 10 jenis minuman ni & still boleh diet.

Siapa cakap diet takleh enjoy life kan?



For next entry....korang nak Sue share pasal apa? Let me know in the comments below.



Thanks for stopping by,

Suhaili Isa signing off....

No comments:

Post a Comment