Thursday, November 22, 2018

My Travel Bucket List

Yeah.... December is coming and it is a holiday season and school holidays season. Waktu nilah kita nak bawa anak-anak pegi bercuti. Mesti anak-anak tengah excited dalam otak dah fikir dah mana parents diorang nak bawak berjalan. hehehehe....

Bagi yang single lagi tu, confirm dah ada senarai tempat menarik untuk travelkan? Travel puas-puas dik, nanti dah kawen tak merasa nak travel dalam keadaan tenang bila anak dah ramai.hehehehe....

Ok ni Sue share sikit " My Travel Bucket List"

1. Disneyland


So far baru je jejak kaki ke Hong Kong Disneyland. Disneyland ni memang idaman Sue since I was 7 years old.... sis fefeling princess gitew. Sis berazam untuk pegi kesemua Disneyland yang ada di dunia sebelum cecah umur 40 tahun.


2. Perth


Kawan tanya kenapa nak pegi Perth?? Entahlah sebab rasa best sangat nak amek gambar dekat Blue boat house, pegi Fremantle port dan pegi Sundane tu. InshaAllah next year kita redah Perth.


3. London/Paris



heheheh biasalah orang kampung macam sis memang nak ke London/Paris rasa angin mat Salleh. 


4. KunMing, China


korang pernah tengok musim bunga di China? Korang kene tengok Bunga Tulip di Kunming tu MashaAllah cantik sungguh. Tak perlu ke Amsterdam nak tengok Tulip.


5. New York city that never sleep


Tak tau kenapa teringin nak pegi New york. Tapi sis rasa nak tengok gaya American Dreams di New York ni.


6. Mekkah dan Madinah - the ultimate city that never sleep.

Kalau diizinkan oleh Allah, Sue nak pegi every year. InshaAllah niat simpan siap-siap beserta duit.

Share la pulak your travel bucket list dengan Sue. Boleh kita sama-sama share pengalaman dan bajet. 

Salam sayang,
Suhaili Isa