Posts

Showing posts from August, 2018

Dinosaur Kingdom Gamuda Gardens

Image
Happy Independence Day to all Malaysians... Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 61 Malaysia... Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Cuti selama 3 hari ni, confirm ramai yang pulang ke kampung kan? Bagi yang tak pulang ke kampung,Sue cadangkan anda pergi ke Dinosaur KingdomGamuda Gardens. Haaaaa.....ada small dinosaur theme park di Kundang.



Tengok pun dah excitedkan? Macam nak masuk Jurassic Park pulak.Heheheheh....ok kalau you all nak ke Dinosaur Kingdom ni, guna WAZE je dan ambil exit tol plus highway Rawang Selatan. Nanti boleh nampak signboard ke Dinosaur Kingdom Gamuda Gardens.
Ada tempat parking dan pihak penganjur sediakan complimentary shuttle van daripada parking area ke pintu masuk Dinosaur Kingdom. Kat bawah ni Sue share tarikh-tarikh exhibition Dinosaur Kingdom ni berlangsung.
18 Aug - 26 Aug 31 Aug-2 Sep 7 Sep - 11 Sep 14 Sep - 17 Sep 21 Sep - 23 Sep
Dinosaur Kingdom ni start pukul 12 tengahari sampai 10.30pm.

Bayaran masuk ke theme park ni seperti kat bawah ni …

7 Skincare yang Sue pernah guna. No.6 & No.7 tu paling berkesan

Image
Korang mesti dah banyak kali bertukar skincare kan? Sama jugak macam Sue, sejak daripada umur 13 tahun lagi Sue start dah pakai skincare dan tercari-cari skincare yang sesuai dengan kulit muka combination berminyak dan kering. Meh Sue share antara skincare yang pernah Sue guna.
No.1 : Tea tree skincare Sue pakai skincare ni daripada umur 13 tahun. Tapi bila pakai je kulit muka rasa macam terbakar dan tegang. Muka jadi burn waktu tu. Jadi terus stop pakai skincare sebab muka merah teruk.

No.2: Cetaphil
Masuk umur 15 tahun muka Sue dah start berjerawat nanah penuh kat muka. Pegi jumpa pakar kulit dan pakar suggest pakai facial wash Cetaphil. Dulu Cetaphil ni ada dalam bentuk bar soap. Harga Bar soap tu dalam Rm 30 masa tu. Setiap kali jumpa pakar kulit, mesti habis duit dalam Rm 200- Rm 300 sekali dengan antibiotik.

No.3 : Temulawak
Masuk umur 18 tahun dah masuk Universiti, Sue berjinak-jinak dengan skincare Temulawak.

Huishhh krim ni bagus. Sue ada ketuat kat jari, sapu krim ni ketuat hila…

Cabaran Raja Kuah Knorr 2018

Image
CABARAN RAJA KUAH KNORR 2018
SEREMBAN: Siti Nor Yuwana Zulkifli, 35, has won the 2018 Raja Kuah Knorr Challenge, thanks to  her late mother’s recipe of Mum’s Heritage Chicken Curry (Kari Ayam Warisan Bonda) and two other creations of her own. The food operator from Kuala Lumpur also presented Sliced Creamy Beef (Masak Lemak Daging Salai Berapi) and Saucy Chicken My Way (Ayam Masak Kicap Cara Saya) to impress the judges to win the grand prize of an Umrah package for two persons worth RM25,000 plus RM15,000 cash and hampers.


Siti Nor Yuwana said: “I also have my husband to thank for signing me up for the contest and I never expected to win. We are instead both being rewarded with going on the Umrah together and enjoying the other goodies too!” Cabaran Raja Kuah Knorr is continuing the quest to create newer and greater appreciation for Malay gravy dishes which have a great following amongst all Malaysians.



After its inaugural introduction in 2016, the event organised by Unilever Food Solutio…