Premium Beautiful: Berpantang moden vs tradisional

Hi readers, I know it has been awhile since I post something about Premium Beautiful. Well, I just delivered a beautiful baby girl on 13th April 2018. My 3rd daughters dan lengkaplah my Charlie's angels team. Hehehehe...... Say Assalamualaikum & hello Nuha Maisarah 



Alhamdulillah kali ni Sue berpantang sendiri tanpa bantuan mak disebabkan anak sulung Sue dah sekolah darjah 1. Berpantang sambil uruskan anak-anak yang lain memang memerlukan tenaga yang banyak. Husband Sue dapat cuti 3 hari je dan Sue ambil Personal assistant untuk bantu uruskan rumah, masak dan siapkan anak-anak.



Percaya tak gambar kat bawah ni Sue? Tahun 2015 dengan berat 65kg dan tinggi 153cm je. tapi gambar ni nampak slim sebab Sue pakai kasut tinggi 5 inci kau...nak bagi kurus punya pasal. Chubby kan?Masa ni anak baru 2 orang.



suhailiisa

Meh tunjuk sikit post pregnancy body after 3 months bersalin. Current weight 52kg, bodyfat 25.9% anak 3 orang.



suhailiisa

Apa amalan berpantang yang Sue buat? 

1. Sue mula pakai waist nipper Premium beautiful atau bengkung Premium Beautiful hari ke-2 berpantang. Waist nipper Premium Beautiful membantu cepatkan proses pengecutan rahim selain dibantu dengan proses menyusu. Rahim Sue mengecut dalam masa 4 hari selepas bersalin tanpa urutan bidan.

suhailiisa

Walaupun Sue berpantang dengan Premium Beautiful, Sue masih amalkan rutin berpantang tradisional antaranya:

1. Bertungku
2. Berurut
3. Mandi herba
4. Bertangas
5. Pantang makan
6. Stokin wajib
7. Berbengkung siang dan malam dengan Premium Beautiful
8. Mandi hanya air suam sahaja


suhailiisa
Sue masih gunakan batu tungku batu sungai 

Haaaa....inilah uniform dan benda penting Sue guna sewaktu berpantang. Waist nipper Premium Beautiful untuk kecutkan rahim, kempiskan perut dan kurangkan sakit pinggang. Waist nipper Premium Beautiful ini boleh juga digunakan buat ibu yang bersalin secara czer kerana FIR dalam Premium Beautiful akan mempercepatkan proses penyembuhan luka czer.



Bioseleza feminin pad tu pula Sue guna menggantikan maternity pad biasa. Bioseleza membuatkan kita rasa kering dan tak geli bila darah nifas keluar dengan banyak. Rasa selesa dan tak bocor langsung. Bioseleza ni dibuat daripada kapas berbanding maternity pad biasa dipasaran yang dibuat daripada kertas recycle. eeewwww....takkan nak pakai kertas suratkhabar recycle dekat bahagian paling berharga wanita tu kan?



Testimoni ibu anak 3 yang bersalin secara pembedahan berturut-turut
Jom tengok apa menu berpantang yang Sue makan untuk sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam.


suhailiisa
susu panas, oat dan halia bakar

suhailiisa
Oat, ShakeMe protein drink dan buah epal

suhailiisa
Nasi putih, ikan merah stim halia dan lobak putih

suhailiisa
Nasi putih, sayur lobak putih dan ikan salmon bakar

Jom tengok progress Sue turunkan berat badan pula. Pada akhir pregnancy 40minggu berat Sue cecah 62kg. Seminggu selepas bersalin, berat Sue cecah 55.5kg.



suhailiisa
1 minggu selepas bersalin
Pada minggu ke-2 selepas bersalin, berat Sue turun ke 53kg.



suhailiisa

Seterusnya selepas habis 44 hari berpantang, Sue turun berat kepada 52kg pula dan Sue maintainkan berat taknak turun lagi. Tadaaaa.... berat 52kg ni ialah berat Sue masa kahwin tahun 2009 tau.


suhailiisa

Current body image selepas 3 bulan bersalin, Sue dah boleh sarung jeans size pinggang 27. Hooraaayyyy satu pencapaian yang membanggakan. Lupa nak inform selain pakai Premium Beautiful, Sue menyusukan anak untuk turunkan berat badan. Nantilah Sue share macammana cara nak turunkan berat badan walaupun menyusukan anak.


suhailiisa

5 SEBAB Kenapa Mudah Berpantang dengan Premium Beautiful:

  1. 1. Mudah untuk dipakai dan tidak perlu bantuan orang lain untuk ikat bengkung
  2. Mudah untuk ke tandas dan kemudian boleh disarungkan semula PB dengan kemas
  3. Fabrik yang selesa dan tidak melecetkan kulit
  4. Tidak perlu minyak panas disapukan pada kulit sebelum pakai PB kerana FIR dalam PB akan membantu menghangatkan badan wanita bersalin.
  5. Premium Beautiful boleh dipakai selepas habis pantang dan pada bila-bila masa sahaja

Jangan tunggu lagi....buat ibu yang bakal melahirkan, sedang berpantang atau sudah habis pantang, boleh dapatkan rundingan percuma Premium Beautiful daripada Sue sendiri di 012-6842560. Diskaun sehingga RM 1500 menanti anda.


Salam sayang,
Suhaili Isa


Comments

Popular posts from this blog

Pes Tom Yum Thai sedap

Koleksi Baju Raya Leeyana Rahman di Bangi

Resepi Mee Suah untuk bayi 9 bulan