Tuesday, July 24, 2018

Restaurant review: Sukasucre Bistro

Lama Sue tak buat review restoren atau kafe menarik di seluruh Malaysia ni. Pada bulan Ramadhan yang lepas, Sue dan husband menerima undangan berbuka puasa di SukaSucre Bistro yang dimiliki oleh Dato' Fazley Yaakob.


suhailiisa
From Rembau to Paris
Sebenarnya, Husband Sue menang contest berbuka puasa bersama SukaSucre Bistro yang ditaja oleh aiskrim Kings'. Ramai jugak pemenang contest haritu. Jom kita tengok suasana sewaktu event.







Jom tengok antara makanan dan dessert yang dihidangkan semasa event pulak.







Kami juga dihidangkan dengan menu Nasi putih, masak lemak cili api daging salai, ulam pegaga dengan sambal belacan dan ikan selayang goreng. Kemudian ada juga disediakan Spaghetti Masak Lemak cili api dan Ratatouille. Kemudian ada juga daging bakar, ayam bakar dan ikan keli bakar bersos masak lemak cili api.








Of course kalau dah nama Bistro Chef Dato Fazley Yaakab, mestilah ada dessert yang sedap. Kemudian kami dihidangkan aiskrim tajaan Kings Confectionary. Mesti you all tertanya-tanyakan kenapa semua makanan berasaskan masak lomak cili api?


Oghang Nogori kan gemar makan Masak Lomak Cili Api... sebabtu signature dish Dato Fazley semuanya berkisar masak lemak cili api. Tagline Bistro pun
" From Rembau to Paris"

Dikesempatan ini juga Sue nak ucapkan terima kasih buat Dato Fazley Yaakob kerana memilih kami sebagai pemenang contest Berbuka di Sukasucre Bistro. Semoga perniagaan dan bisnes Dato terus maju. Ha.....bagi korang yang belum try lagi food superbly delicious dekat Sukasucre Bistro, sila pegi SEKARANG.
Sue letak kat bawah sini alamat ok. Enjoy more photos during the event.









Salam Sayang,
Suhaili Isa

Thank you to all my clients: We donated RM 1 Million to Tabung Harapan Malaysia


Sejak Tabung Harapan Malaysia dilancarkan pada 30 Mei 2018, kutipan Tabung Harapan Malaysia dah cecah RM 155,999,126.02 SEN.



Pada 22 Julai yang lepas bertempat di IDCC Shah Alam, syarikat Sahajidah Hai O mengadakan jamuan makan malam bersama Perdana Menteri Malaysia ke-7.
Jamuan makan malam ni sebenarnya untuk memberikan sumbangan Tabung Harapan Malaysia daripada syarikat Sahajidah Hai-o kepada Kerajaan Malaysia.




Dengan ini Sue nak ucapkan terima kasih buat semua client Sue terutama client Premium Beautiful, Minkaffe, Set Kurus Kombo, Set Kurus Bajet, Garlic tablet, Biovelocity Sleepmate, Min Cha dan 100 lagi produk-produk SHOM yang hebat dan terbukti berkesan....terima kasih kerana menyokong Sue dalam perniagaan sejak tahun 2014 lagi. 

Dalam sumbangan Rm 1,000,000.00 itu, ada terselit sumbangan daripada anda semua kepada Malaysia. I am honoured to have you through out this journey. Terima kasih dan Sue doakan semoga semua produk yang ditawarkan SHOM dapat membantu tingkatkan kesihatan anda.

Jom tengok sekitar majlis penyampaian sumbangan SHOM kepada Tabung Harapan Malaysia di IDCC Shah Alam pada 22 Julai 2018.






Keranamu Malaysia, kami bersatu untuk menjadikan Malaysia baru yang bersatu dan maju. Negaraku...


suhailiisa

Salam Sayang,
Suhaili Isa

Monday, July 23, 2018

Kecilkan peha dengan Premium Beautiful

Siapa ada problem "Peha besar"/ " Pearshape body"/"Punggung Lebar"? Korang stress tak bila nak beli jeans je punyalah payah nak cari size yang muat kat peha dan punggung. Ada tu bila dah dapat size jeans yang ngam.... bahagian pinggang pulak longgar. Sampai duduk boleh ternampak seluar kat dalam. hahahahahah ni lawak sebab cerita pengalaman sendiri.


suhailiisa
Masalah peha besar dan punggung lebar

Kekadang tu, bila peha besar sangat sampai bergesel antara kedua peha tu kan, melecet pulak kat celah peha sebab berpeluh dan takde pengudaraan pada kulit. Kulit celah peha tu jadi makin hitam dan berdaki. Hiiisshhhh scary betul tengok peha sendiri dulu sebab selalu melecet dan kulit jadi gelap.


suhailiisa
Peha melecet dan kulit menjadi gelap
Apa exercise yang you all buat untuk kecikkan peha? Meh Sue share sikit gambar lama. Hehehehe korang percaya tak?


Scroll bawah sikit.....


Bawah sikit lagi....



Ha....bawah sikit lagi.....



Haaa....kau, besar ke tidak peha tu? Rasa dulu macam tak gemok. Tapi hakikatnya bila pakai seluar jeans tu memang ketat dan tak selesa langsung. Macam mana boleh jadi sebesar tu ye peha tu? Hahahahaha..... masa ni ukuran peha kanan dan kiri ialah 61cm.


suhailiisa
Kau dah kenapa peha besar macam tu?
Tu gambar masa tahun 2015....kita up sikit gambar tahun 2018. Korang rasa dalam masa 3 tahun, size peha makin mengecil atau makin melebar? Dalam kes korang sendiri.....kelebaran peha you all makin kecil atau makin melebar sampai melimpah keluar daripada kerusi bila duduk?

Tadaaaa...... ni gambar terbaru Sue dengan ukuran peha kanan dan peha kiri 51cm. Besar lagi peha ni sebab Sue jenis bentuk badan "Pear-shaped". Tapi sekarang peha Sue banyak muscle daripada lemak dan kurang selulit.

suhailiisa
Lega peha makin mengecil & sekarang dah boleh sarung jeans size 27

Antara rutin yang Sue buat untuk kecilkan peha ni ialah:
  1. Sue pakai Long Girdle Premium Beautiful 8 jam sehari yang boleh membentuk peha, mengecilkan punggung dan memberikan pengudaraan pada kulit peha dan bahagian intim. Makin lama pakai Premium beautiful, kulit celah peha yang gelap dulu dah makin cerah dah.
suhailiisa

suhailiisa

suhailiisa

  • Sue buat plank exercise selama 5 minit sehari untuk bina muscle di peha.
suhailiisa
  • Bila buat exercise plank ni, muscle badan semua akan sakit. So Sue minum 1 sachet Shake Me Protein soy untuk kurangkan kesakitan badan. Maklumlah orang jarang bersenamkan. Shake Me ni ada fat burner yang dipanggil L-carnitine. Setakat 3 minggu Sue amalkan ShakeMe ni, berat dah turun 0.5-1kg. You all boleh baca info tentang Shake Me CLICK SINI


Sebenarnya tak susah pun nak kecilkan peha tanpa perlu pegi gym. Lagi-lagi gorgeous ladies yang kerja di ofis 8 jam duduk je kan? Haaaa....terpenyek makin melebar punggung dan peha korang kalau takde Premium Beautiful dan ShakeMe untuk bantu bakar lemak.

Sharelah pulak cara you all kecikkan peha, maybe tips you all membantu readers Sue untuk kecikkan peha pulak. Share di ruangan komen ok....
Have a nice & productive Monday.


Salam sayang,
Suhaili Isa

Sunday, July 22, 2018

Hari Sukaneka PASTI

Jarang Sue cerita tentang anak ke-2 Sue dalam blog ni kan? Oklah harini nak story tentang Hari Sukaneka Husna Khalisha di PASTI. Sue tak dapat join Husna ke acara sukan sebab waktu tu Sue 14 hari dalam pantang anak ke-3.

suhailiisa

Seawal pukul 7 pagi Husna dah bangun bersiap sarapan di rumah sebab excited nak bersukan dengan kawan-kawan. Sehari sebelum sports day tu Sue belikan kasut sukan untuk Husna warna hijau jugak. Punyalah excited pakai kasut sampai taknak bukak.

Suhailiisa

Haaaa....tu kasut dia dah matching dengan uniform PASTI. Disebabkan mommy dalam pantang, kakak Arfa dan husband Sue temankan Husna ke sports day.Sampai di padang sukan, ada breakfast yang disediakan oleh pihak pengurusan PASTI. Jadi Husna makan bersama-sama kawan yang lain.

suhailiisa
Comel je anak-anak PASTI
Kemudian bila perut dah kenyang, acara hari sukan dimulakan dengan bacaan doa serta perbarisan rumah sukan. Husna mewakili rumah kuning tau. Nak dipendekkan cerita Husna masuk acara sukan pass bola. Lawak sebab Husna blur taktau macammana nak main sukan walaupun dah practice banyak kali kat sekolah.

seriusnya muka Husna tu

Pikir apa tu Husna?

You all cuba teka sama ada Rumah Kuning menang ke tak acara passing bola ni?


Hooorayyy Husna menang tempat pertama acara passing bola. Tahniah rumah Kuning.Dapat hadiah Tupperware mommy yang excited terlebih.Hehehehehe thank  you Husna sebab berusaha lari laju-laju walaupun blur.



Mommy doakan semoga Husna gembira di alam persekolahan, belajar rajin-rajin kerana Allah, jadi anak yang solehah yang taat perintah Allah dan ibubapa.

Salam Sayang,
Suhaili Isa

Wednesday, July 18, 2018

ShakeMe Protein Soy Drink


“Kak saya ni dah buat macam-macam, tapi susahlah nak turunkan berat ni. Pernah sekejap turun 2kg lepastu naik balik 3kg. Macammana nak bagi maintain kurus ni kak?” - Sis Nurul

Masalah biasakan ni berat turun kejap, lepastu naik balik mendadak. Contoh macam bulan raya baru-baru ni, naik balik berat 3kg. Tu belum lagi nak sambut Hari Raya Korban, makan gulai daging pulak.Berapa pulak berat nak naik nanti tu??

Nak tak Sue share cara mudah nak turunkan berat badan sekaligus dengan kekalkan berat badan? Seronok tak kalau dalam 5tahun berat badan kita maintain 50kg je walaupun dalam masa 5 tahun tu 2 kali kau pregnant? Haaaaa dengar pun dah excited kan? 

Meh scroll sikit ke bawah

Bawah lagi....


Bawah sikit lagi


Taaadaaaaa......ini rahsia Sue.

suhailiisa

Apa benda pulak Shake Me ni? Jangan cakap ini meal replacement. Meal replacement yang berlambak kat pasaran ni pun dah kalori tinggi, banyak gula dan tak kurus pun.

Ini kelebihan Shake Me... Ada 5 kelebihan Shake Me berbanding produk lain:
  • Hanya 90 kalori / hidangan
  • Sumber protein, kalsium, serat dan magnesium
  • Tanpa gula, tanpa pengawet dan tanpa pewarna
  • Tambahan Fat burnet "L-Carnitine"
  • Tambahan Garam Buluh bersifat alkali untuk proses penghadaman

suhailiisa
Kelebihan Shake Me

Apa pula fungsi L-Carnitine Fat burner? Haaa.... L-Carnitine inilah yang bantu tingkatkan metabolisma badan you all walaupun you all tengah duduk atau berehat. Eh....seronokkan bila tengah berehat atau tidur pun boleh bakar lemak? Haaa.....dengan Shake Me, itu semua bakal menjadi kenyataan.


suhailiisa
Kehebatan L-Carnitine Pembakar lemak

Wahhhhh hebat betul Shake Me ni...macam mana cara nak ambil Shake Me Protein soy drink ni?

Cara Pengambilan:
  1. Sarapan pagi - Bancuh 1 sachet Shake Me dengan 250ml air sejuk
  2. Makan malam - Bancuh 1 sachet Shake Me sekiranya taknak makan malam
Betul ke sis...ambil Shake Me boleh kurus?


suhailiisa

Ini Sue nak share tips kak Ana macam mana dia berjaya turunkan 50kg berat badan.

Breakfast:

Bancuh satu sachet Shake Me dan minum
Ambil makanan seperti buah-buahan atau sandwich
Hadkan breakfast kepada 300 kalori sahaja

Lunch:

Pakai Premium Beautiful
Penuhkan pinggan makan anda dengan sayur serta protein dahulu
Baru ambil nasi putih 1 senduk sahaja
Minum air masak sahaja
Minum 1 sachet N'licious 30 minit selepas makan untuk membuang segala lemak dan kolesterol.

Dinner:

Bancuh 1 sachet Shake Me
lebihkan sayur, buah dan protein
Elakkan makanan tinggi lemak, tinggi gula dan tinggi kalori


Amalkan diet ShakeMe ini selama 2minggu dan lihat hasilnya. Selamat Mencuba dan Sue doakan anda berjaya turunkan berat badan dengan selamat.




Bagi yang nak dapatkan Shake Me anda, terus sahaja ke ORDER Shakeme mixed soybean SEKARANG dan gunakan kod " 646334" untuk mendapat diskaun tambahan.




Salam sayang,

Suhaili Isa