Posts

Showing posts from July, 2018

Restaurant review: Sukasucre Bistro

Image
Lama Sue tak buat review restoren atau kafe menarik di seluruh Malaysia ni. Pada bulan Ramadhan yang lepas, Sue dan husband menerima undangan berbuka puasa di SukaSucre Bistro yang dimiliki oleh Dato' Fazley Yaakob.

Sebenarnya, Husband Sue menang contest berbuka puasa bersama SukaSucre Bistro yang ditaja oleh aiskrim Kings'. Ramai jugak pemenang contest haritu. Jom kita tengok suasana sewaktu event.







Jom tengok antara makanan dan dessert yang dihidangkan semasa event pulak.







Kami juga dihidangkan dengan menu Nasi putih, masak lemak cili api daging salai, ulam pegaga dengan sambal belacan dan ikan selayang goreng. Kemudian ada juga disediakan Spaghetti Masak Lemak cili api dan Ratatouille. Kemudian ada juga daging bakar, ayam bakar dan ikan keli bakar bersos masak lemak cili api.







Of course kalau dah nama Bistro Chef Dato Fazley Yaakab, mestilah ada dessert yang sedap. Kemudian kami dihidangkan aiskrim tajaan Kings Confectionary. Mesti you all tertanya-tanyakan kenapa semua makanan be…

Thank you to all my clients: We donated RM 1 Million to Tabung Harapan Malaysia

Image
Sejak Tabung Harapan Malaysia dilancarkan pada 30 Mei 2018, kutipan Tabung Harapan Malaysia dah cecah RM 155,999,126.02 SEN.


Pada 22 Julai yang lepas bertempat di IDCC Shah Alam, syarikat Sahajidah Hai O mengadakan jamuan makan malam bersama Perdana Menteri Malaysia ke-7. Jamuan makan malam ni sebenarnya untuk memberikan sumbangan Tabung Harapan Malaysia daripada syarikat Sahajidah Hai-o kepada Kerajaan Malaysia.



Dengan ini Sue nak ucapkan terima kasih buat semua client Sue terutama client Premium Beautiful, Minkaffe, Set Kurus Kombo, Set Kurus Bajet, Garlic tablet, Biovelocity Sleepmate, Min Cha dan 100 lagi produk-produk SHOM yang hebat dan terbukti berkesan....terima kasih kerana menyokong Sue dalam perniagaan sejak tahun 2014 lagi. 
Dalam sumbangan Rm 1,000,000.00 itu, ada terselit sumbangan daripada anda semua kepada Malaysia. I am honoured to have you through out this journey. Terima kasih dan Sue doakan semoga semua produk yang ditawarkan SHOM dapat membantu tingkatkan kesihatan an…

Kecilkan peha dengan Premium Beautiful

Image
Siapa ada problem "Peha besar"/ " Pearshape body"/"Punggung Lebar"? Korang stress tak bila nak beli jeans je punyalah payah nak cari size yang muat kat peha dan punggung. Ada tu bila dah dapat size jeans yang ngam.... bahagian pinggang pulak longgar. Sampai duduk boleh ternampak seluar kat dalam. hahahahahah ni lawak sebab cerita pengalaman sendiri.


Kekadang tu, bila peha besar sangat sampai bergesel antara kedua peha tu kan, melecet pulak kat celah peha sebab berpeluh dan takde pengudaraan pada kulit. Kulit celah peha tu jadi makin hitam dan berdaki. Hiiisshhhh scary betul tengok peha sendiri dulu sebab selalu melecet dan kulit jadi gelap.

Apa exercise yang you all buat untuk kecikkan peha? Meh Sue share sikit gambar lama. Hehehehe korang percaya tak?

Scroll bawah sikit.....

Bawah sikit lagi....


Ha....bawah sikit lagi.....


Haaa....kau, besar ke tidak peha tu? Rasa dulu macam tak gemok. Tapi hakikatnya bila pakai seluar jeans tu memang ketat dan tak selesa la…

Hari Sukaneka PASTI

Image
Jarang Sue cerita tentang anak ke-2 Sue dalam blog ni kan? Oklah harini nak story tentang Hari Sukaneka Husna Khalisha di PASTI. Sue tak dapat join Husna ke acara sukan sebab waktu tu Sue 14 hari dalam pantang anak ke-3.

Seawal pukul 7 pagi Husna dah bangun bersiap sarapan di rumah sebab excited nak bersukan dengan kawan-kawan. Sehari sebelum sports day tu Sue belikan kasut sukan untuk Husna warna hijau jugak. Punyalah excited pakai kasut sampai taknak bukak.

Haaaa....tu kasut dia dah matching dengan uniform PASTI. Disebabkan mommy dalam pantang, kakak Arfa dan husband Sue temankan Husna ke sports day.Sampai di padang sukan, ada breakfast yang disediakan oleh pihak pengurusan PASTI. Jadi Husna makan bersama-sama kawan yang lain.
Kemudian bila perut dah kenyang, acara hari sukan dimulakan dengan bacaan doa serta perbarisan rumah sukan. Husna mewakili rumah kuning tau. Nak dipendekkan cerita Husna masuk acara sukan pass bola. Lawak sebab Husna blur taktau macammana nak main sukan walaupun …

ShakeMe Protein Soy Drink

Image
“Kak saya ni dah buat macam-macam, tapi susahlah nak turunkan berat ni. Pernah sekejap turun 2kg lepastu naik balik 3kg. Macammana nak bagi maintain kurus ni kak?” - Sis Nurul
Masalah biasakan ni berat turun kejap, lepastu naik balik mendadak. Contoh macam bulan raya baru-baru ni, naik balik berat 3kg. Tu belum lagi nak sambut Hari Raya Korban, makan gulai daging pulak.Berapa pulak berat nak naik nanti tu??
Nak tak Sue share cara mudah nak turunkan berat badan sekaligus dengan kekalkan berat badan? Seronok tak kalau dalam 5tahun berat badan kita maintain 50kg je walaupun dalam masa 5 tahun tu 2 kali kau pregnant? Haaaaa dengar pun dah excited kan? 
Meh scroll sikit ke bawah
Bawah lagi....

Bawah sikit lagi

Taaadaaaaa......ini rahsia Sue.

Apa benda pulak Shake Me ni? Jangan cakap ini meal replacement. Meal replacement yang berlambak kat pasaran ni pun dah kalori tinggi, banyak gula dan tak kurus pun.
Ini kelebihan Shake Me... Ada 5 kelebihan Shake Me berbanding produk lain: Hanya 90 kalori / hid…