Tuesday, July 18, 2017

Misteri GARAMBULUH TerbongkarBerapa banyak garam yang korang tahu wujud di atas muka bumi ni? 

www.suhailiisa.com

1. Table salt atau lebih dikenali sebagai garam biasa diproses yang biasa terdapat di kedai runcit. Semasa pemprosesan garam masakan biasa ini, segala mineral yang baik untuk badan dibuang dan ditambah bahan kimia supaya garam tidak bergumpal. Oleh itu pengambilan garam masakan biasa boleh menyebabkan masalah kesihatan yang banyak seperti darah tinggi.


2. Pink Salt

- Garam dari Pakistan yang tidak diproses secara kimia ini mengandungi sedikit mineral seperti magnesium, calcium dan potassium.


3. Sea salt

- Garam laut atau garam kasar diproses dengan cara mengeringkan air yang terdapat dalam molekul garam.


Tetapi entry kali ini Sue nak cerita tentang Bamboo Salt atau Garam Buluh. Haaa.....cemana pulak rupa garambuluh dan cara pembuatannya? 


www.suhailiisa.com

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

 Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 

www.suhailiisa.com

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apa Kelebihan Garam Buluh?

www.suhailiisa.com

Kebanyakkan garam di pasaran bersifat asid, tetapi Garam Buluh yang dibakar dalam buluh berumur 3 tahun dengan pembakar selama 3kali, 6kali atau 9kali pada suhu 1300C bertukar menjadi alkali yang lemah. Jadi penambahan garambuluh dalam masakan akan meneutralkan dan membersihkan penyediaan makanan kita.

www.suhailiisa.com


Jom tengok Proses pembuatan Garam Buluh..Jangan lupa dapatkan rangkaian produk berasaskan Garam Buluh untuk kesihatan dan kesejahteraan badan anda SEKARANG.

www.suhailiisa.com
Marine Essence beauty bar with Bamboo Salt

www.suhailiisa.com
Marine Essence Shampoo & Bodywash with Bamboo Salt
www.suhailiisa.com
Kopi Garam Buluh tanpa gula
www.suhailiisa.com
Meal Replacement with Garam buluh with no added sugar only 90kalori
www.suhailiisa.comUntuk sebarang pembelian, pertanyaan lanjut dan tujuan pendaftaran sebagai salah seorang wakil jualan, sila hubungi nombor tertera 
  
                                             SUE : 012- 6842560
                                       Email address: suhaili1984@gmail.com

Love,
Suhaili Isa