Tuesday, May 9, 2017

#youcanduit with Premium Beautiful

Assalamualaikum everyone...lama tak menulis di blog sampai orang rindu pulakkan?
Sue agak busy sikit disebabkan kesihatan ibu yang tidak mengizinkan. Alhamdulillah semuanya dah kembali lancar. Ok...nak cerita perkembangan terbaru bisnes Sue.


Pada Sabtu yang lepas Sue menghadiri Bengkel TDC Power 3 iaitu bengkel keusahawanan yang diadakan oleh team Thediamondcircle. Kali ini gelombang purple makin ganas beraksi untuk bantu semua orang di luar sana supaya mampu genggam extra income RM 5,000 sebulan. 



www.suhailiisa.com


Adik kecil kat depan pun excited nak buat duit raya banyak tahun ni untuk dikongsikan. Bengkel kali ini menyaksikan 4 speaker hebat yang mengupas topik penting dalam bisnes SHOM. 



Speaker pertama CDM Ain Zulkarnaind berumur 29tahun berasal dari Kedah dan pada asalnya merupakan pekerja spa sahaja. Beliau memulakan perniagaan dengan berbekalkan sedikit modal di tangan. Alhamdulillah beliau dah genggam income 5 angka pada umur 29 tahun.


www.suhailiisa.com

CDM Ain Zulkarnaind mengupas topik Grow Yourself and Grow your business. Betul...dalam perniagaan kita perlu berbekalkan keyakinan dan semangat yang tidak luntur untuk berjaya.


www.suhailiisa.com

Speaker kedua pula datangnya dari Johor Bharu, DDM Syikin Salleh berumur 35 tahun dan ibu kepada 2 orang anak. Beliau memulakan perniagaan secara part time dan kemudiannya meletakkan jawatan dan berniaga secara sepenuh masa. Topik yang beliau kupaskan ialah mengenali syarikat Sahajidah Hai O Marketing yang bakal meraikan Jubli Perak 25 tahun bertapak di Malaysia.


Tahukah anda...

Revenue SHOM pada tahun 2016, RM 297.6 Juta.


Total Assets SHOM 2016 sebanyak RM 321.4 Juta



Shareholders fund Attributable to equity holder RM 257.4 Juta



Profit before tax RM 49.1 Juta



www.suhailiisa.com

Speaker ke-3 pula datang dari Melaka berumur 35 tahun. DDM Siti Azlina Osman merupakan seorang Engineer di salah sebuah syarikat pembinaan terbesar di Malaysia. Mempunyai 2 orang anak dan merupakan Ibu tunggal. Beliau memulakan perniagaan secara parttime sahaja dan kemudiannya meletakkan jawatan pada tahun 2016. Topik yang beliau kupas ialah kepentingan business proposal kepada usahawan.

www.suhailiisa.com


Speaker ke-4 pula ialah mentor Sue sendiri CDM Norain nizar yang berumur 35tahun dan menetap di Johor Bharu. Mempunyai 2 orang anak dan tengah sarat mengandung 6 bulan anak ke-3. Memulakan perniagaan secara parttime sewaktu beliau masih bekerja sebagai Jurutera di syarikat oil & gas. Meletakkan jawatan dan berniaga sepenuh masa pada tahun 2016. Topik yang beliau kupaskan ialah Tip Close Sales dan Tips business presentation.


Terima kasih kepada TDC Founder CDM Shaliza Aziz yang menggerakkan Bengkel TDC Power 1,2 & 3. Setiap kali selepas Bengkel...mesti sales berganda-ganda yang datang. Terima kasih juga buat semua rakan kongsi Sue yang sanggup hadir untuk menuntut ilmu. Semoga kita semua terus maju bersama team The Diamond Circle. Enjoy more pictures from Bengkel TDC Power 3.



Love,
Suhaili Isa

Happy Birthday April&May Babies

Small discussion to boost up team

My strength From Left: Syahirah, Afni, Sawiyah, Suhaili,Liyana,Shikin dan Dahlia
Barisan Managers of The Diamond Circle
Bersama Afni Abubakar dari Alorsetar yang pregnant 5 bulan. Sales cecah Rm20,000. Tahniah Afni dan terimakasih
Bersama Sawiyah dari Semenyih sales cecah Rm20,000.Tahniah dan terimakasih
Bersama Shikin dari Selayang. Sales bakal cecah Rm60,000 tahniah dan terimakasih

Bersama team Yana Mokhtar sales cecah Rm 100,000 Tahniah dan terima kasih