Wednesday, March 15, 2017

My 10 Bad Habits

You all ada bad habits? Of course sebagai manusia biasa memang Sue pun tak terlepas ada jugak bad habit ni. Dan biasanya hanya suami je yang masak dengan perangai isteri kesayangan dan banyak songeh. Hehehehe.....


No.10 : Suka bertangguh
Ohh....nak buat macam mana..kadang2 tengah nak basuh kain, ada pulak citer movie best kat TV. Layan TV kejap kemudian baru basuh kain. Hahahahah.... 
Kadang2 niat ada dah nak lipat kain,tapi bila nampak banyak macam gunung....tangguh hasrat nak lipat kain. Tunggu husband balik keje...lipat kain sesama....

No.9 : Makan banyak bila stress.
Husband dah biasa sangat dengan perangai Sue yang satu ni. Memang dari anak dara Sue tak kuat makan. Tapi bila tengah stress atau marah, Sue akan makan dengan banyak sampai perut senak. Betul-betul stress eating. Hahahahah....

No.8 : Suka letak spek mata merata-rata tempat.
Ini habit Sue sejak remaja lagi. Suka sepahkan spek mata lepastu lupa dah kat mana letak. Habis teraba-raba nak cari balik. Hahahaha padan muka

No.7 : Suka membebel bila badan penat.
Paling kesian bila encik suami terpaksa dengar bebelan isteri. Huhuhu minta maaf sayang, taktau dah macam mana nak buang bad habit membebel ni.

No.6 : Suka pinjam tudung adik.
Hahahaha nasiblah dapat adik yang baik. Kadang2 kakak malas nak beli tudung baru,pinjam je tudung adik. Sayang adik Sue ketat2.

No.5 : Suka kunyah ais.
Haaaaa.....benda paling best. Sapa suka kunyah ais?

No.4 : Suka pakai warna hitam
Ok ni pengaruh kakak Sue. Dulu dia selalu pakai hitam. Jadi Sue pun terikut. Penah sekali tu Sue pakai tudung hitam, baju & seluar hitam. Kasut pun hitam...hahahaha wanita hitam jadinya.

No.3 : Suka simpan makanan sebab nak makan last sekali. 
Contoh: kalau makan burger, asingkan daging burger makan last sekali. 

No.2 : Bila dapat benda baru...memang excited terus guna. 
Cth: Beli tudung baru terus pakai...tak sempat basuh pun. Hahahahahaha...

No1 : Jangan sapa2 kacau bantal busuk Sue. Hahahahah since umur 6 tahun Sue suka buat bantal busuk. Dah jadi mak anak 2 orang pun ada bantal busuk. Paling geram sebab anak2 dgn husband suka curik bantal busuk Sue. Huaaaaaa.....