Posts

Showing posts from February 5, 2017

Happy 3rd Anniversary : Feb 2017

Image
Ohhh my....tajuk entry blog macam anniversary perkahwinan pulak kan?? Hehehehe ehhhh tak....ini bukan anniversary perkahwinan Sue. 


Hari ini ialah tarikh Sue meletakkan jawatan sebagai Senior Project Engineer di salah sebuah syarikat pembinaan Kelas A di Malaysia dan tinggalkan gaji RM 6,000 untuk menggalas jawatan sebagai surirumah dan Premium Beautiful Expert.

Genap 3 tahun Sue berhenti kerja dan bergantung rezeki dengan berniaga. Selama 3 tahun tu ada yang perli, ada yang kata Sue ambil keputusan bodoh & terburu-buru dan tak kurang jugak yang kata "belajar tinggi-tinggi, tapi benti jadi surirumah? Tak kesian ke dekat mak ayah?"

Hamboi....laser nau mulut makcik2 ni ye.... rezeki Allah tu bukan hanya bekerja makan gaji je...banyak sebenarnya yang kita boleh buat untuk dapatkan income. Terutamanya berniaga sebab rezeki 9/10 datang dengan berniaga.

Macam mana kehidupan Sue selepas 3 tahun berhenti kerja? Alhamdulillah hidup lebih tenang dan tidak terkejar-kejar. Anak-anak dan…