Monday, January 16, 2017

Cara berniaga Premium Beautiful

Assalamualaikum semua...mesti ramai yang nak tau kan macam manalah agaknya cara berniaga Premium Beautiful ni. Tengok macam senang je orang boleh jual Premium Beautiful setiap bulan sampai 50set. Macam mana dia buat ye?



Step 1 : Daftar sebagai Pengedar Sah Sahajidah Hai O Marketing. Yuran pendaftaran RM 50 sahaja dan jadilah sebahagian daripada Premium Beautiful Expert.

Soalan: Kenapa kene daftar ye? Boleh tak kalau taknak daftar? 
Jawapan: 
Bila kita berdaftar sebagai agent sah, kita dilindungi bawah Akta Jualan Langsung. Tak perlu nak daftar syarikat dan terus boleh buat bisnes secara online & offline. Agent yang berdaftar ni dapat UNTUNG RUNCIT 20% setiap hari & Komisen bulanan RM 5,000 setiap bulan. 
Jadi.....kenapa taknak daftar??? Untuk proses daftar sebagai agent yang sah...terus contact Sue 012-6842560.

Step 2: Pilih pakej bisnes Premium Beautiful yang sesuai supaya mudah untuk berniaga.

Soalan : Kenapa perlu ada produk dalam tangan ya? Bisnes dropship tu tak perlu pun produk.
Jawapan: Bisnes Premium Beautiful ni merupakan bisnes JANGKA MASA PANJANG. Maksudnya kita nak berniaga dalam masa 5, 10, 15, 20tahun sehingga anda dapat bina empayar bisnes yang kukuh. Sebagai penjual, anda juga mestilah mahir tentang produk dan dah guna produk yang anda jual tu. Boleh ke orang nak percaya anda berniaga sesuatu produk sedangkan anda sendiri takde produk dan tak pernah cuba produk tersebut?

Step 3: Hadir training usahawan baru yang disediakan secara percuma

Soalan : Kenapa nak berniaga kene pegi kelas?
Jawapan: Melainkan anda seorang professional dalam perniagaan yang dah hasilkan jualan mencecah 2 juta sebulan dan genggam income RM 100,000 bersih sebulan....anda wajib belajar cara berniaga dan marketing. Even Neelofa yang dah ada bisnes kukih pun pegi belajar ilmu perniagaan tau. 

Step 4: Gunakan ilmu yang telah diajar setiap hari terutamanya cara berniaga online yang betul.

Step 5: Letak target bisnes harian, bulanan dan tahunan.

Soalan: Kenapa saya kene letak target jualan? Tak bolehke kalau buat suka-suka je?
Jawapan: Semua perniagaan ada meletakkan target jualan setiap hari. Target jualan ni sebagai benchmark komitmen kita dalam bisnes dan of course untuk menentukan untung rugi bisnes anda. Ada ke orang buat bisnes untuk rugi? Jadi bila anda berniaga tanpa target yang jelas, anda hanya membuang masa, tenaga dan duit anda sendiri.

Step 6: Rujuk mentor

Soalan : kenapa perlu rujuk segala tindakan kita pada mentor?
Jawapan : Menjalankan bisnes bagi orang yang zero knowledge, kita perlu seseorang yang ajar dan tunjukkan jalan yang betul untuk berjaya. Mentor merupakan GPS dalam bisnes. Mentor juga merupakan orang yang lebih dulu makan garam daripada kita. Ilmu dan nasihat mentor sangat berguna untuk mengembangkan bisnes kita.

Step 7 : Nikmati hasil kejayaan

Soalan : Berapa income yang bakal kita capai?
Jawapan : 
Bulan pertama : RM 3000
Bulan ke-2 sehingga ke-4 : RM 4000
Bulan ke-6 : RM 5000
Dan seterusnya sehingga 3-5 tahun pertama dalam bisnes anda bakal genggam RM 20,000 sebulan.


Frequently Asked Questions.
1. Bisnes ni kene cari orang ke?
Jawapan : Semua bisnes perlu berniaga produk atau servis dan perlu berurusan dengan orang. Untuk berjaya dalam bisnes, tidak boleh berniaga seorang diri. Tetapi dengan mempunyai team yang besar, tanggungjawab yang ringan sama dijinjing dan berat sama dipikul. 
Dato Vida pun mempunyai stokis dan agent yang ramai. Jadi kenapa nak bisnes seorang diri?

2. Ada ke orang nak beli Premium Beautiful dengan hrga mahal?
Jawapan : selagi ada perempuan di dunia, selagi itulah ada permintaan untuk Premium Beautiful. Harga Premium Beautiful untuk 1 set termasuk Lifetime warranty SEUMUR HIDUP untuk sebarang kerosakan pada fabrik Premium Beautiful. Harga Premium Beautiful hanyalah RM 96 sebulan untuk 3 tahun menggunakan AEON Installment. Kalau CASH...lagilah murah RM 600 - RM 1500.

3. Bisnes ni kene keluarkan modal ke?
Jawapan : Ye perlu keluarkan modal.
Modal paling utama ialah modal komitmen diri untuk berniaga supaya boleh keluar dari masalah hutang keliling pinggang atau masalah duit tak cukup setiap tengah bulan...tanpa MODAL DIRI ni...bisnes anda akan sukar walaupun anda laburkan duit sehingga RM 100,000 sekalipun.  

4. Bisnes ni kene selalu jumpa orang ke?
Jawapan: Tidak perlu. Hanya keluar bila perlu COD barang, pos barang, pergi kelas,pergi kenduri kahwin, pergi reunion, balik kampung, pergi makan di kedai, pergi tengok wayang.
Serious....bisnes ni kat mana2 je anda berada, andalah bisnes anda. Andalah bos bisnes anda. Jadi persoalannya...dalam sehari berapa ramai orang anda jumpa? Adakah anda bekerja di dalam gua?

5. Bisnes ni kene tayang kereta mewah ke?
Anda nampak saya tayang kereta mewah ke? Tak semua orang berjaya nak tunjukkan kekayaan mereka. Tak semua bisnes mesti kene tayang kereta mewah. Dato' Aliff Syukri pun tayang kereta dan rumah mewah. Tapi bila orang berjaya tunjuk hasil bisnes mereka...sebenarnya itu suatu inspirasi buat usagawan lain untuk berjaya sama seperti mereka.

Mudahkan berniaga Premium Beautiful ni? Lagi mudah jika anda dibantu oleh Saya sebagai mentor anda. Kalau nak tahu lebih detail cara nak buat tabung simpanan RM 26,000 dalam masa 6 bulan tu....terus je contact Sue di 012-6842560.


Love,
Suhaili Isa

Thank You Influentialbrands for RM 188 Cash Prize

Alhamdulillah....I am not so lucky girl to win anything for free...but this time Alhamdulillah rezeki is our's. My 2nd attempt to send my spot, share & win photo to Influential Brands; won December 2016 Malaysia's lucky winner.
Nak tengok gambar apa yang Sue post di Instagram Influential Brands?

Hehehehehe....inilah gambarnya



Gambar Arfa and nenek Arfa tengah breakfast at our favourite restaurant Papparich with messy hair, sweet smile and a big bowl of noodle. Thank you so much Papparich Malaysia. We love all your food.

So macam mana contest ni berlangsung?
1. Anda perlu kunjungi mana-mana kedai yang merupakan brand terkenal di Malaysia. Antara kedai-kedainya ialah:

2. Ambil gambar you all bersama logo kedai dan sticker Influential Brand Top Brand 2016 tu.

3. Like Facebook page Influential Brand dan follow IG Influential brand.

4. Share gambar you all tadi dan tag IG Influential Brand. Make sure profile IG anda setting Public ye.

Contest Spot, Share & Win ni telah berlangsung daripada bulan 8/2016 sehingga bulan 12/2016. Ada 3 buah negara yang sertai contest ni iaitu Malaysia, Indonesia dan Singapura. So every month ada 3 lucky winner represent each of the country.

Alhamdulillah we won as Malaysia's lucky winner for December 2016. Jom tengok siapa orang bertuah di Indonesia dan Singapura pula.



Congratulations everyone...enjoy your cash prize of RM 188. Thank you so much Influential Brands. So...for those who would like to win 2017 Spot, Share & Win contest...do follow my instruction above to be your country lucky winner.


Love,
Suhaili Isa