Monday, July 24, 2017

Review Iphone 7plus

Disebabkan handphone Sue mengalami kerosakan software dan dah 2 kali reformat, rasanya dia minta direhatkan dan ditukar yang baru. Hehehehehe....time tengah bulan pulak dia meragam ye? Tapi takpe bonus bisnes bersama SHOM alhamdulillah baru je masuk bank 10 Julai lepas. Lega bila ada extra income setiap tengah bulan ni. Tak terasa duit tak cukup tu. Kalau you all ada masalah kewangan dan nak buat extra income, Sue bantu anda gandakan income Rm 5000 - Rm 20,000 sebulan.


Ok...fikir punya fikir....last sekali Sue ambil keputusan angkat phone inilah untuk investment bisnes Sue. 



Iphone 7plus for better image and photography gitu. Bisnes online ni memang tak lari dengan gambar-gambar yang cantik. Iphone 7plus ni memang best sebab ada function "potrait" yang menghasilkan gambar secantik camera DSLR.
Meh kita tengok beza gambar biasa dan gambar dengan function POTRAIT.
Life battery Iphone 7plus ni setelah puas tangkap gambar beratus keping ialah 48-60jam. Jangan lupa yang phone ni Water resistant gitu...kene air pun tak kesah.
Gambar menggunakan function potrait

Gambar tanpa function potrait

Apple iPhone 7 Plus detailed specifications
GENERAL
Release dateSeptember 2016
Form factorTouchscreen
Dimensions (mm)158.20 77.90 7.30
Weight (g)188.00
Battery capacity (mAh)2900
Removable batteryNo
ColoursRed, Rose Gold, Gold, Silver, Black, Jet Black
SAR valueNA
DISPLAY
Screen size (inches)5.50
TouchscreenYes
Resolution1080x1920 pixels
Pixels per inch (PPI)401
HARDWARE
Processorquad-core
Processor makeApple A10 Fusion
RAM3GB
Internal storage32GB
Expandable storageNo
CAMERA
Rear camera12-megapixel
FlashYes
Front camera7-megapixel
SOFTWARE
Operating SystemiOS 10
CONNECTIVITY
Wi-FiYes
Wi-Fi standards supported802.11 a/b/g/n/ac
GPSYes
BluetoothYes, v 4.20
NFCNo
InfraredNo
USB OTGNo
FMNo
Number of SIMs1
SIM 1
SIM TypeNano-SIM
GSM/CDMAGSM
3GYes
4G/ LTEYes
Supports 4G in India (Band 40)Yes

SENSORS
Compass/ MagnetometerYes
Proximity sensorYes
AccelerometerYes
Ambient light sensorYes
GyroscopeYes
BarometerYes
Temperature sensorNo
Jomlah tengok lagi cantiknya gambar Iphone 7plus ni haa.....



So.....pegilah carik Iphone 7 plus sekarang ye...
Love,
Suhaili Isa

No comments:

Post a Comment