Posts

Showing posts from July, 2017

JANGAN GUNA Pes Masakan DChef...dikhuatiri....

Image
Siapa ibu-ibu yang suka gunakan pes masakan untuk memudahkan dan mempercepatkan penyediaan makanan? Di zaman moden dan makin mencabar ni...menuntut kaum wanita untuk turut keluar bekerja mencari rezeki untuk keluarga.
Jadi ibu-ibu tak punya banyak masa nak sediakan bahan-bahan untuk masak lauk pauk yang memerlukan bahan yang banyak seperti gulai, rendang, asam pedas, masak lemak cili api, nasi kerabu dan sebagainya. Balik kerja dah pukul 7 malam... kalau nak sediakan bahan-bahan yang leceh dan ambil masa lama...pukul 9malam pun belum tentu anak-anak dan suami dapat makan.
Akhirnya....ibu-ibu akan ambil keputusan makan di luar atau beli saja makanan daripada gerai. Betul tak?? Itulah pengalaman Sue sebagai ibu bekerjaya yang memang akan sampai rumah pada pukul 9pm setiap hari dulu.
Tapi sekarang dah tersangat mudah...Sue dah jumpa gadget masakan yang bantu mudahkan career mom macam kita ni. Sue jumpa pes masakan kat bawah ni untuk sediakan hidangan enak buat keluarga.


Ini antara pes masaka…

Review Iphone 7plus

Image
Disebabkan handphone Sue mengalami kerosakan software dan dah 2 kali reformat, rasanya dia minta direhatkan dan ditukar yang baru. Hehehehehe....time tengah bulan pulak dia meragam ye? Tapi takpe bonus bisnes bersama SHOM alhamdulillah baru je masuk bank 10 Julai lepas. Lega bila ada extra income setiap tengah bulan ni. Tak terasa duit tak cukup tu. Kalau you all ada masalah kewangan dan nak buat extra income, Sue bantu anda gandakan income Rm 5000 - Rm 20,000 sebulan.

Ok...fikir punya fikir....last sekali Sue ambil keputusan angkat phone inilah untuk investment bisnes Sue. 


Iphone 7plus for better image and photography gitu. Bisnes online ni memang tak lari dengan gambar-gambar yang cantik. Iphone 7plus ni memang best sebab ada function "potrait" yang menghasilkan gambar secantik camera DSLR. Meh kita tengok beza gambar biasa dan gambar dengan function POTRAIT. Life battery Iphone 7plus ni setelah puas tangkap gambar beratus keping ialah 48-60jam. Jangan lupa yang phone ni Wate…

Gempar!!! Kopi Garam Buluh Tiruan

Image
Assalamualaikum semua..... semalam gempar sekejap handphone Sue bila banyak mesej masuk bertanyakan status Kopi GaramBuluh atau Minkaffe yang dijual pada harga RM 22.50 sekotak. Harga jual pada asalnya ialah RM 33 sekotak. Adakah Kopi Garam Buluh yang berharga RM 22.50 itu TIRUAN??
Jawapannya: YA.....TIRUAN. Dan tak pasti apa kandungan dalam kopi itu. Mungkin ada ubat gegat pembunuh lipas...sapa yang tau kan?
Peringatan bagi yang gemar mengejar dan membeli barangan harga murah ini...bukan Sue nak marah.....tapi sila utamakan keselamatan dan kesihatan badan anda. Bayangkan anda nak murah nak jimat duit, anda sanggup minum kopi garam buluh tiruan yang berharga RM 22.50 dan anda jatuh sakit...
Jangan salahkan produk dan agent yang sah sekiranya anda sakit. Silalah dapatkan produk original daripada agent yang sah terutamanya saya. Sila dail nombor saya  012-6842560 untuk dapatkan Minkaffe yang original. Bukan tu je...Sue bantu anda jana pendapatan extra RM1000 - RM 5000 sebulan supaya anda t…

KE KOREA KITA Gaya Che Ta

Image
You all pernah travel ke KOREA secara FREE? I mean EVERYTHING Fully Sponsored including :
5 Stars HotelTransportationHALAL mealDuit shopping1st Class ticket flight & AirwaysShopping at high end boutique sambil kendong 5-10 paperbag designer handbagsKalau tak pernah...dan teringin nak travel mewah gaya Che Ta...meh tengok video TDCJourneys ke KOREA.
Mudah je nak travel secara percuma ni....pakai PREMIUM BEAUTIFUL dan anda akan ke KOREA secara FREE dan dapat kereta BMW 318i secara FREE jugak. Info lanjut terus contact SUE 012-6842560.

Love, Suhaili Isa

Misteri GARAMBULUH Terbongkar

Image
Berapa banyak garam yang korang tahu wujud di atas muka bumi ni? 

1. Table salt atau lebih dikenali sebagai garam biasa diproses yang biasa terdapat di kedai runcit. Semasa pemprosesan garam masakan biasa ini, segala mineral yang baik untuk badan dibuang dan ditambah bahan kimia supaya garam tidak bergumpal. Oleh itu pengambilan garam masakan biasa boleh menyebabkan masalah kesihatan yang banyak seperti darah tinggi.

2. Pink Salt
- Garam dari Pakistan yang tidak diproses secara kimia ini mengandungi sedikit mineral seperti magnesium, calcium dan potassium.

3. Sea salt
- Garam laut atau garam kasar diproses dengan cara mengeringkan air yang terdapat dalam molekul garam.

Tetapi entry kali ini Sue nak cerita tentang Bamboo Salt atau Garam Buluh. Haaa.....cemana pulak rupa garambuluh dan cara pembuatannya? 


Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih…

Dapatkan Premium Beautiful dan Menang BMW 318i sekarang

Image
Siapa teringin nak dapat kereta BMW 318i secara percuma?

korang taknak ke? Betul nak bagi percuma je ni... macam mana? Setiap pembelian 1 set Premium Beautiful, anda layak menerima 3 tiket lucky draw untuk memenangi sebuah kereta BMW 318i. 
For those yang mendaftar sebagai seorang agent di bawah team Sue, anda akan dapat lebih keistimewaan untuk menang BMW 318i ni kerana akan mendapat 50 -66 tiket lucky draw gitu...
Eh....bukan 1 je hadiah tau. Ni tengok sendiri ada banyak lagi hadiah menanti anda.



Ni....meh tengok akak, adik, abang...... pakai Premium Beautiful korset je anda boleh dapatkan sebijik kereta Toyota Camry, Nissan Almera dan Toyota Vios tau. Sapa nak bagi free ni akak, adik oi??? Takyah bayar bulan-bulan dah kete jadi milik kita.
Bukan tu je....ada tiket HONEYMOON ke KOREA untuk husband and wife. Eh...bolehla kita nak romantika dengan encik suami sambil main ski dan berpeluk-pelukan dalam salji. Haaa....tau citer Winter Sonata? Haaaa....kat situlah kita nak pegi honeymoon nanti…

Premium Beautiful Expert : TDC Raya 2017

Image
Tak sah kalau raya takde OPEN HOUSE kan? Team The Diamond Circle juga tak mahu ketinggalan nak buat open house raya tahun ni. Bertempat di Stokis Bukit Raja Klang, TDC Open House dimulakan dengan TDC Business Training yang mengupas tajuk " Bagaimana nak melancong FREE ke KOREA 2018".



TDC Training kali ni membariskan emcee dan speaker hebat dari Johor, Kedah dan Kuala Lumpur.
Emcee: DSM Faeza 35 tahun Profession: Banker Status: Mother of 4 Location : Johor Bharu Speaker 1: DSM Aini 35tahun Profession : Engineer JKR Status : Single Location: Bangi, Selangor

Speaker 2: CDM Ain Zulkarnaind 28tahun
Profession : Business woman Status: Mother of 1
Location : Sungai Petani, Kedah

Speaker 3: TDC Founder CDM Shaliza aziz Profession : Ex-banker turn to 5 figures Premium Beautiful Expert Status : Mother of 2 Location : Kuala Lumpur
Dah dapat ilmu....jom kita bertindak dan fokus pada matlamat. Perut pun dah lapar...jomlah kita serbu Nasi kerabu, laksa utara, nasi lemak, rendang ayam cili api, ayam masak …