Posts

Showing posts from May, 2017

Infinence Hijab Rizman Ruzaini dalam Intrend

Image
Happy 12th Anniversary Intrend Magazine...always a fashion forward magazine, full of fresh ideas and lots of useful tips and tricks for our daily life. Congratulations again InTrend.


Edisi Anniversary kali ini memuatkan kisah formula sukses dulu dan selamanya selebriti yang layak digelar diva Ziana Zain & Ning Baizura. Menarik bila baca jatuh bangun Ziana & Ning dalam kerjaya mereka.


Kemudian untuk ibu-ibu yang ada anak kecil tapi masih lagi ingin kelihatan cantik, Intrend menyediakan 15 tips cantik untuk ibu baru. Haaa.....sapa taknak cantikkan? Bila ada anak ni serba serbi kene pantas. Kemudian ada tips memanjakan diri ibu semuanya di bawah RM 60.



Dan...apa yang paling menarik ialah Grand Launching Infinence Hijab Rizman Ruzaini di Kota Milan pada bulan Mac yang lalu. Are you excited? 


Infinence bermaksud Infinite Excellence...dan kolaborasi Sahajidah Hai O bersama Rizman Ruzaini menawarkan 3 koleksi hijab Infinence iaitu Essential, Essential +  dan Stellina Series. Hijab Infine…

7 Tips Kekal Cantik sewaktu berpuasa

Image
Assalamualaikum...salam 1 Ramadhan buat muslimin dan muslimat semua. Alhamdulillah semoga kita semua dapat menjalankan ibadah dengan badan yang sihat, minda yang positif serta hati yang tenang. Cabaran  sewaktu berpuasa ni banyakkan? Contohnya:
1. Keletihan 2. Dahaga 3. Pening 4. Rasa nak pitam 5. Lesu dan pucat 6. Gastrik 7. Perut berangin
Tapi ada kawan-kawan kita yang sepanjang berpuasa...mereka sangat ceria, cergas, bertenaga dan kekal cantik berseri. Apa rahsia mereka ya?
Jom Sue share 7 tips kekal cantik dan bertenaga sewaktu berpuasa.
Tips 1: Bersahur  Ambil makanan yang berkhasiat sewaktu sahur. Antara makanan berkhasiat sewaktu bersahur ialah bijiran, oat, kurma serta buah-buahan segar. Elakkan makan nasi terlalu banyak kerana badan akan mudah lesu. Ambil secawan minkaffe (kopi garam buluh) untuk khasiat magnesium,kalsium dan zatbesi. 


Kandungan kafein Minkaffe sangat sedikit dan cukup untuk mencerdaskan otak dan memberikan tenaga sepanjang berpuasa. Sekiranya anda dalam fasa mengurangka…

Selamat Hari Guru 2017

Selamat Hari Guru buat semua yang bergelar pendidik. Tanpa anda...tiadalah masyarakat yang berilmu dan berdaya saing.

Terima kasih Sue ucapkan kepada semua guru yang telah mendidik Sue daripada kecil. Antara sekolah yang pernah Sue belajar ialah:

Sekolah tadika Mak LimahSK (1) Taman SelayangSekolah Agama Rakyat Taman AmaniahATPN Yayasan SelangorSMK (P) Sri Aman Petaling JayaUniversity Teknologi Malaysia Skudai JB"Teaching creates all other professions"
Di kesempatan ini juga Sue ingin ucapkan terima kasih cikgu kepada mentor-mentor bisnes Premium Beautiful Sue yang banyak menegur dan mengajar Sue selok belok bidang perniagaan serta survival tips untuk kehidupan yang lebih berkualiti. Terima kasih CDM Shaliza Aziz www.shalizaaziz.com dan CDM Norain Nizar www.norainezamshah.com atas kesabaran mencanai dan mendidik Sue dalam perniagaan.
" Happy Teacher's Day"
Love,
Suhaili Isa

7 Tanda Rezeki yang Berkat

Setiap daripada kita mesti nak cari rezeki yang halalkan? Wajib kita cari rezeki dengan cara yang halal iaitu tidak mencuri, menipu, mengambil hak orang lain tanpa kebenaran. Tapi bukan sahaja rezeki yang halal kita perlukan...rezeki kita mestilah juga berkat. Rezeki yang berkat akan menghasilkan keluarga yang bahagia dunia & akhirat. 

Jadi...jika kita sentiasa ditimpa masalah rezeki dan keluarga kita makin jauh daripada landasan Allah SWT, semak semula keberkatan rezeki kita. 

7 Tanda Rezeki yang Berkat:
a) Rezeki yang berkat akan menghasilkan iman yang mantap dan hati yang selalu mengingati Allah SWT.
- Maksudnya orang yang berkat rezekinya...dia sanggup tinggalkan tugasannya sekejap bila azan berkumandang. Dia akan sentiasa risau sekiranya hak Allah tidak dilaksanakan dengan sempurna sewaktu bekerja. Dia tidak akan malas beribadah wajib dan sunat.

b) Hati makin rasa tenang
Rezeki yang berkat akan dapat meraih pandangan Allah SWT.Hanya Allah sahaja yanh dapat memberikan ketenangan hat…

#youcanduit with Premium Beautiful

Image
Assalamualaikum everyone...lama tak menulis di blog sampai orang rindu pulakkan? Sue agak busy sikit disebabkan kesihatan ibu yang tidak mengizinkan. Alhamdulillah semuanya dah kembali lancar. Ok...nak cerita perkembangan terbaru bisnes Sue.

Pada Sabtu yang lepas Sue menghadiri Bengkel TDC Power 3 iaitu bengkel keusahawanan yang diadakan oleh team Thediamondcircle. Kali ini gelombang purple makin ganas beraksi untuk bantu semua orang di luar sana supaya mampu genggam extra income RM 5,000 sebulan. 




Adik kecil kat depan pun excited nak buat duit raya banyak tahun ni untuk dikongsikan. Bengkel kali ini menyaksikan 4 speaker hebat yang mengupas topik penting dalam bisnes SHOM. 


Speaker pertama CDM Ain Zulkarnaind berumur 29tahun berasal dari Kedah dan pada asalnya merupakan pekerja spa sahaja. Beliau memulakan perniagaan dengan berbekalkan sedikit modal di tangan. Alhamdulillah beliau dah genggam income 5 angka pada umur 29 tahun.


CDM Ain Zulkarnaind mengupas topik Grow Yourself and Grow your…