Posts

Showing posts from March, 2017

Testimoni Bioevolve Water Purification

Image
Sebenarnya banyak je produk penapis air di pasaran sekarang. Apa beza Bioevolve dan jenama yang lain? Sue tak berapa arif tentang produk lain tapi apa yang Sue boleh cerita tentang Bioevolve ialah:

Jimat penggunaan bil elektrik kerana sistem purifikasi air bioevolve tidak memerlukan heater.Air terus boleh diminum daripada paip.99% Air Bersih, selamat tanpa klorin dan anti-bakteria.pH air dalam lingkungan 7-8 sedikit beralkali.Jimat kerana tidak perlu tukar water filter setiap tahun.Senang dan mudah untuk dipasang dan diselenggara.Tidak perlu maintenance yang kerap kerana tidak akan rosakAir Bioevolve mempunyai molekul air yang optimum dan sesuai untuk mencuci luka, merawat masalah kesihatan dan dijadikan air minuman untuk merawat masalah gangguan jin atau makhluk halus.Jom kita tengok testimoni Bioevolve dulu...oh ye...Bioevolve adalah 2nd generation Bio Aura. 

Soalan : Kenapa Bioevolve tidak mempunyai sistem pemanasan?
Jawapan :  Air bioevolve bebas klorin 100%. Jadi tidak perlu sistem …

Premium Beautiful Corset Harga murah

Image
Good morning premium beautiful people.... I know how you hate Mondays...hahahaha just hang in there people. One positive thought early in the morning could change your life altogether. Jangan lupa bancuh secawan Kopi Garam Buluh (minkaffe), tarik nafas dalam-dalam, tackle tugasan yang susah dulu dan jangan lupa solat Dhuha ya. 
Ohhhh.....dan jangan lupa.... Promosi Harga Murah Premium Beautiful Corset tinggal 4 hari sahaja lagi. Jangan lepaskan peluang rebut Cash Rebate dan penjimatan sehingga RM 1500. Ni Sue nak bagi harga memang takyah ambil untung punya ni.... khas buat 10 orang pembaca blog Sue yang disayangi. 

Ramping melentik dalam masa 5 minit sahaja... 


Hebatnya Premium Beautiful corset ni... yang warna grey tu Premium Beautiful elegance yang lembut bak sutera. Yang warna hitam pula Premium Beautiful Classic series yang membantu turunkan berat secara pantas dalam masa 3 bulan. Dalam gambar di atas...Sue pakai waist nipper premium beautiful.
Haaa.....jangan lepaskan peluang grab Sli…

10 Testimoni HEBAT Premium Beautiful

Image
10 testimoni Premium Beautiful bulan Mac 2017.Setiap bulan mesti ada testimoni premium beautiful terbaru. Seronok tau setiap bulan testimoni Premium Beautiful mesti yang fresh from the oven. Jom kita tengok 10 testimoni Premium Beautiful yang masuk carta bulan Mac 2017.

Wanita bersalin mesti pakai bengkung betul tak? Tapi ada yang bersalin secara pembedahan jadi takut nak pakai bengkung. Premium beautiful merupakan korset paling selesa, lembut dan mempunyai teknologi Far Infra Red yang membantu menyembuhkan luka czer. Jadi....dah takde alasan ibu2 bersalin czer untuk tak berbengkung. Pakai bengkung susah nak breastfeed? Good news dan tahniah buat mereka yang dah ada Premium Beautiful. Teknologi Far Infra red dalam Premium Beautiful membantu mengurangkan bengkak susu dan mencetuskan hormon susu yang banyak. Milk booster daripada korset... percaya ke tidak?? Percayalah sebab memang dah terbukti.








8 Hari lagi untuk dapatkan penjimatan dan diskaun sehingga RM 1500. Cash rebate RM 150 dan har…

Petua Rawat Anak Batuk Berkahak

Image
Sue masih di kampung bercuti di Perlis. Walaupun happy, kesian Husna batuk berkahak dan muntah. Ibu mana tak susah hati kan bila anak sakit? Siang Husna ceria dan aktif. Tapi bila malam je mula batuk berkahak dan muntah. Ohh...rumah kampung papan, sebelah malam sangat sejuk macam pasang aircond 14°C. Alhamdulillah bila di kampung ni ramai pakcik & makcik yang share petua rawat anak batuk menggunakan bawang putih. Mungkin Garlic tablet Hai O juga boleh membantu.
Petua rawat anak batuk berkahak dengan bawang putih.
1.Bakar dalam 1 minit beberapa ulas bawang putih sekali dengan kulitnya.

2. Tumbuk bawang putih yang telah dibakar dan campurkan dengan 1 sudu minyak zaitun.
3. Sapukan campuran bawang putih dan minyak zaitun tadi pada belakang dada anak dan bahagian dada hadapan. Jangan sapu terlalu banyak sebab bawang putih bersifat panas. 
4. Bahan kimia semulajadi di dalam bawang putih yang dipanggil Alicin akan meresap ke dalam paru-paru dan menolak kahak keluar.
5. Anak akan mula muntah k…

Infinence SkinCare - 24 hours Hydration

Image
Kulit cantik, lembut,bebas jerawat dan jeragat serta cerah berseri tu memang jadi dambaan semua wanita sekarang kan?? (INFINENCE skincare 24hrs Hydration)
 Boleh dikatakan berlambak produk skincare dan makeup di pasaran sekarang. Betul tak??? Anyway...pilih lah skincare yang sesuai dengan kulit. Harini Sue nak share tentang Infinence SkinCare 24 hours Hydration.

Jadi apa beza Infinence dengan lambakan produk skincare di pasaran sekarang? Infinence ialah set penjagaan kecantikan anti-penuaan yang menggunakan "active plant cells". Setiap botol Infinence mengandungi BERJUTA SEL TUMBUHAN. 

Kajian klinikal mengesahkan Infinence melembapkan kulit, melindungi kulit, memberi tenaga pada sel kulit dan menghasilkan sel kulit yang lebih muda berbanding usia.


Apa keunikan Infinence berbanding produk lain?
Tiada SD AlkoholTiada Mineral Oil/ Silicone oilTiada PetrolatumTiada Sulfate Surfactants (SLEs/SLS/ALS/ALEs)Tiada DEA/MEATiada ParabenTiada bahan pengawet MIT/MICTTiada pewarna artificialA) …

Far Infra Red dalam Premium Beautiful??

Image
Setiap kali bila dapat pertanyaan client tentang Premium Beautiful, soalan pertama yang diajukan kepada Sue ialah: 
" Sue,betulke Premium Beautiful ni ada FIR? Cuba you buktikan pada I"Sebagai seorang certified Premium Beautiful agent, apa Sue buat?? " Sue ambil ukuran badan client dan terus pakaikan secara PERCUMA Premium Beautiful di badan client".
Dalam masa 5 minit je client sendiri akan bagi feedback:
1. Rasa macam badan tengah diurutla.
2. Rasa selesa dan badan segar.
3. Rasa otot dan kaki tak sakit.
4. Perut legalah angin banyak keluar.
5. Rasa badan tak sejuk-sejuk dah.
6. Rasa happyla badan rasa ringan.
7. Tak rasa berpeluhlah walaupun bilik panas.

Ok...Sue letak 7 feedback jelah dulu...kalau nak diikutkan setelah servis hampir 300 orang client, memang banyak good feedback yang Sue terima. Jom kita tengok "Kebaikan Far Infra Red Theraphy, journal yang dikeluarkan oleh Dr Edward Group DC,NP,DACBN,DCBCN,DABFM published on Jan 30,2009." Health Benefit of Far …

My 10 Bad Habits

Image
You all ada bad habits? Of course sebagai manusia biasa memang Sue pun tak terlepas ada jugak bad habit ni. Dan biasanya hanya suami je yang masak dengan perangai isteri kesayangan dan banyak songeh. Hehehehe.....


No.10 : Suka bertangguh
Ohh....nak buat macam mana..kadang2 tengah nak basuh kain, ada pulak citer movie best kat TV. Layan TV kejap kemudian baru basuh kain. Hahahahah.... 
Kadang2 niat ada dah nak lipat kain,tapi bila nampak banyak macam gunung....tangguh hasrat nak lipat kain. Tunggu husband balik keje...lipat kain sesama....

No.9 : Makan banyak bila stress.
Husband dah biasa sangat dengan perangai Sue yang satu ni. Memang dari anak dara Sue tak kuat makan. Tapi bila tengah stress atau marah, Sue akan makan dengan banyak sampai perut senak. Betul-betul stress eating. Hahahahah....

No.8 : Suka letak spek mata merata-rata tempat.
Ini habit Sue sejak remaja lagi. Suka sepahkan spek mata lepastu lupa dah kat mana letak. Habis teraba-raba nak cari balik. Hahahaha padan muka

No.7 : Suk…

Tangalooma Island & Gold Coast trip

Image
Hello readers, 
Walaupun pernah ke Gold Coast pada tahun 2014, tetap masih rindu dan tak puas nak ke Gold Coast lagi. Insha Allah kali ni ke Gold Coast pada musim sejuk pula dalam bulan 8. Tahun 2014 Sue ke Gold Coast pada musim panas iaitu bulan Februari dan suhu mencecah 40°C. Kali ni kita bersejuk-sejuk dengan suhu sekitar 9°C - 21°C je....huiisshhhhh seronoknya.



Insha Allah Sue dan rakan-rakan bakal menaiki antara airline service terbaik di dunia. Pada tahun 2014 kami menaiki Singapore Airlines. Penerbangan yang mengambil masa 10 jam tu bakal mendarat di airport Brisbane dan seterusnya kami akan terus ke Holt Street Wharf Jetty untuk ke Tangalooma Island Resort di Moreton Island. Dari Airport Brisbane ke Jetty ambil masa 10minit je.


Ferry dah tunggu kat jetty dah. Perjalanan dari Jetty ke Tangalooma Island mengambil masa 1 jam 15 minit. Sempatlah kita tengok whale kot di perairan Tangalooma tu. Hehehhehe ehhh...bukan selalu dapat tengok ikan paus timbul di permukaan laut.


Haaa.....sel…