Tuesday, March 28, 2017

Testimoni Bioevolve Water Purification

Sebenarnya banyak je produk penapis air di pasaran sekarang. Apa beza Bioevolve dan jenama yang lain? Sue tak berapa arif tentang produk lain tapi apa yang Sue boleh cerita tentang Bioevolve ialah:

  1. Jimat penggunaan bil elektrik kerana sistem purifikasi air bioevolve tidak memerlukan heater.
  2. Air terus boleh diminum daripada paip.
  3. 99% Air Bersih, selamat tanpa klorin dan anti-bakteria.
  4. pH air dalam lingkungan 7-8 sedikit beralkali.
  5. Jimat kerana tidak perlu tukar water filter setiap tahun.
  6. Senang dan mudah untuk dipasang dan diselenggara.
  7. Tidak perlu maintenance yang kerap kerana tidak akan rosak
  8. Air Bioevolve mempunyai molekul air yang optimum dan sesuai untuk mencuci luka, merawat masalah kesihatan dan dijadikan air minuman untuk merawat masalah gangguan jin atau makhluk halus.
Jom kita tengok testimoni Bioevolve dulu...oh ye...Bioevolve adalah 2nd generation Bio Aura. 
www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Soalan : Kenapa Bioevolve tidak mempunyai sistem pemanasan?

Jawapan :  Air bioevolve bebas klorin 100%. Jadi tidak perlu sistem pemanasan. Anda hanya perlu suamkan air sahaja supaya molekul air tidak berubah dan boleh memberi zat tenaga kepada badan.

Apa kegunaan lain air Bioevolve?
1. Anda boleh buat air selusuh untuk ibu bersalin dengan bacaan doa yang tertentu.
2. Anda boleh buat air yang dibacakan dengan surah Yassin untuk melembutkan hati.
3. Anda boleh buat air penawar kesakitan dengan bacaan doa tertentu.
4. Anda boleh lakukan terapi rendaman kaki untuk membuang energy negatif dalam badan.
5. Anda juga boleh melakukan foot detoks dengan air bioevolve.

Nak lagi testimoni?

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Alhamdulillah..... semuanya dengan kuasa Allah dan terima kasih Allah kerana beri rezeki ilmu dan teknologi yang mampu merawat masalah kesihatan manusia dengan zat air.

Bagi yang berminat untuk dapatkan Bioevolve atau nak trade in Bio Aura lama kepada Bio-evolve,boleh contact Sue di 012-6842560. Harga Bioevolve ni RM 2588 sahaja dan bagi mereka yang ingin trade in Bio aura kepada Bioevolve...anda akan menerima cash back sebanyak RM 600. Cepat dapatkan Bio-evolve anda.

Love,
Suhaili Isa

Monday, March 27, 2017

Premium Beautiful Corset Harga murah

Good morning premium beautiful people.... I know how you hate Mondays...hahahaha just hang in there people. One positive thought early in the morning could change your life altogether.

www.suhailiisa.com

Jangan lupa bancuh secawan Kopi Garam Buluh (minkaffe), tarik nafas dalam-dalam, tackle tugasan yang susah dulu dan jangan lupa solat Dhuha ya. 

www.suhailiisa.com

Ohhhh.....dan jangan lupa.... Promosi Harga Murah Premium Beautiful Corset tinggal 4 hari sahaja lagi. Jangan lepaskan peluang rebut Cash Rebate dan penjimatan sehingga RM 1500. Ni Sue nak bagi harga memang takyah ambil untung punya ni.... khas buat 10 orang pembaca blog Sue yang disayangi. 


www.suhailiisa.com

Ramping melentik dalam masa 5 minit sahaja... 


www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Hebatnya Premium Beautiful corset ni... yang warna grey tu Premium Beautiful elegance yang lembut bak sutera. Yang warna hitam pula Premium Beautiful Classic series yang membantu turunkan berat secara pantas dalam masa 3 bulan. Dalam gambar di atas...Sue pakai waist nipper premium beautiful.

Haaa.....jangan lepaskan peluang grab Slimming Corset pertama disulami Far Infra Red rays untuk bakar lemak 500-600 kcal sehari tanpa senaman. More info.... terus direct call or whatsapp Sue di 012-6842560.

Love,
Suhaili Isa

Friday, March 24, 2017

10 Testimoni HEBAT Premium Beautiful

10 testimoni Premium Beautiful bulan Mac 2017.

Setiap bulan mesti ada testimoni premium beautiful terbaru. Seronok tau setiap bulan testimoni Premium Beautiful mesti yang fresh from the oven. Jom kita tengok 10 testimoni Premium Beautiful yang masuk carta bulan Mac 2017.


www.suhailiisa.com

Wanita bersalin mesti pakai bengkung betul tak? Tapi ada yang bersalin secara pembedahan jadi takut nak pakai bengkung. Premium beautiful merupakan korset paling selesa, lembut dan mempunyai teknologi Far Infra Red yang membantu menyembuhkan luka czer. 

Jadi....dah takde alasan ibu2 bersalin czer untuk tak berbengkung. Pakai bengkung susah nak breastfeed? Good news dan tahniah buat mereka yang dah ada Premium Beautiful. Teknologi Far Infra red dalam Premium Beautiful membantu mengurangkan bengkak susu dan mencetuskan hormon susu yang banyak. Milk booster daripada korset... percaya ke tidak?? Percayalah sebab memang dah terbukti.
www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

8 Hari lagi untuk dapatkan penjimatan dan diskaun sehingga RM 1500. Cash rebate RM 150 dan harga Premium Beautiful pada RM 18XX sahaja untuk 1 full set. 
Terus whatsapp Sue di 012-6842560

Love,
Suhaili Isa

Monday, March 20, 2017

Petua Rawat Anak Batuk Berkahak

Sue masih di kampung bercuti di Perlis. Walaupun happy, kesian Husna batuk berkahak dan muntah. Ibu mana tak susah hati kan bila anak sakit? Siang Husna ceria dan aktif. Tapi bila malam je mula batuk berkahak dan muntah. 

Ohh...rumah kampung papan, sebelah malam sangat sejuk macam pasang aircond 14°C. Alhamdulillah bila di kampung ni ramai pakcik & makcik yang share petua rawat anak batuk menggunakan bawang putih. Mungkin Garlic tablet Hai O juga boleh membantu.


Petua rawat anak batuk berkahak dengan bawang putih.

1.Bakar dalam 1 minit beberapa ulas bawang putih sekali dengan kulitnya.

suhaili isa

2. Tumbuk bawang putih yang telah dibakar dan campurkan dengan 1 sudu minyak zaitun.

3. Sapukan campuran bawang putih dan minyak zaitun tadi pada belakang dada anak dan bahagian dada hadapan. Jangan sapu terlalu banyak sebab bawang putih bersifat panas. 

4. Bahan kimia semulajadi di dalam bawang putih yang dipanggil Alicin akan meresap ke dalam paru-paru dan menolak kahak keluar.

5. Anak akan mula muntah kahak dalam masa 15minit.

Banyak sebenarnya kebaikan bawang putih yang kita tak tahu.
suhaili isa

Tapi bukan semua orang boleh makan bawang putih mentahkan? Baunya busuk dan melekat di lidah dalam jangkamasa yang agak lama. Mulut pula akan berbau bawang putih yang kuat. 


Alhamdulillah bagi Sue...Sue amalkan Garlic tablet 100% pure garlic yang dah dinyahbau. Sue amalkan sebagai supplemen ambil 2 biji setiap pagi. Bagi Sue...kesihatan lebih penting daripada kecantikan. Heheheh...kalau muka cantik penuh kolagen, tapi banyak penyakit...tetap tak nampak seri mukanya.



Oklah...semoga petua rawat anak batuk berkahak yang Sue share tadi beri manfaat pada sahabat semua. Thank you for reading.


Love,
Suhaili Isa
suhaili isa

suhaili isa

suhaili isa

Friday, March 17, 2017

Infinence SkinCare - 24 hours Hydration

Kulit cantik, lembut,bebas jerawat dan jeragat serta cerah berseri tu memang jadi dambaan semua wanita sekarang kan?? (INFINENCE skincare 24hrs Hydration)

infinence murah

 Boleh dikatakan berlambak produk skincare dan makeup di pasaran sekarang. Betul tak??? Anyway...pilih lah skincare yang sesuai dengan kulit. Harini Sue nak share tentang Infinence SkinCare 24 hours Hydration.


infinence murah

Jadi apa beza Infinence dengan lambakan produk skincare di pasaran sekarang?
Infinence ialah set penjagaan kecantikan anti-penuaan yang menggunakan "active plant cells". Setiap botol Infinence mengandungi BERJUTA SEL TUMBUHAN. 


Kajian klinikal mengesahkan Infinence melembapkan kulit, melindungi kulit, memberi tenaga pada sel kulit dan menghasilkan sel kulit yang lebih muda berbanding usia.



Apa keunikan Infinence berbanding produk lain?

  • Tiada SD Alkohol
  • Tiada Mineral Oil/ Silicone oil
  • Tiada Petrolatum
  • Tiada Sulfate Surfactants (SLEs/SLS/ALS/ALEs)
  • Tiada DEA/MEA
  • Tiada Paraben
  • Tiada bahan pengawet MIT/MICT
  • Tiada pewarna artificial
A) Hydrating Duo Cleanser & Hydrating Toner
infinence murah


B) Intensive Triple Reviving Serum

infinence murah


C) Essential Illuminating Day Cream

infinence murah


D) Advanced Overnight Regeneration Cream

infinence murah

Cara Penggunaan Skincare Infinence ni seperti berikut:
  • Day using
  • Night using
  • DIY homespa - Intensive Firming/Lifting
  • DIY homespa - Instant Hydration
  • DIY homespa - Sleeping Mask
infinence murah

infinence murah

Menarikkan? Kiranya 1 full set Infinence Skincare ni boleh cut down duit kita untuk buat monthly facial gitewww.... 1 set Infinence ni tahan untuk 3-4 bulan. Infinence juga bertindak sebagai makeup remover. So....save dah duit untuk beli makeup remover.

For those yang nak test dan dapatkan Infinence Skincare pada harga PROMO, terus je whatsapp Sue di 012-6842560.


infinence murah

infinence murah


Love,
Suhaili Isa

Thursday, March 16, 2017

Far Infra Red dalam Premium Beautiful??

Setiap kali bila dapat pertanyaan client tentang Premium Beautiful, soalan pertama yang diajukan kepada Sue ialah: 

premium beautiful

" Sue,betulke Premium Beautiful ni ada FIR? Cuba you buktikan pada I"

Sebagai seorang certified Premium Beautiful agent, apa Sue buat??

 " Sue ambil ukuran badan client dan terus pakaikan secara PERCUMA Premium Beautiful di badan client".


Dalam masa 5 minit je client sendiri akan bagi feedback:
1. Rasa macam badan tengah diurutla.
2. Rasa selesa dan badan segar.
3. Rasa otot dan kaki tak sakit.
4. Perut legalah angin banyak keluar.
5. Rasa badan tak sejuk-sejuk dah.
6. Rasa happyla badan rasa ringan.
7. Tak rasa berpeluhlah walaupun bilik panas.

Ok...Sue letak 7 feedback jelah dulu...kalau nak diikutkan setelah servis hampir 300 orang client, memang banyak good feedback yang Sue terima. Jom kita tengok "Kebaikan Far Infra Red Theraphy, journal yang dikeluarkan oleh Dr Edward Group DC,NP,DACBN,DCBCN,DABFM published on Jan 30,2009." Health Benefit of Far Infra Red Rays


Bagaimana Far Infra Red Rays dihasilkan di dalam fabrik Premium Beautiful?

premium beautiful

premium beautiful

premium beautiful

Macam mana pula FIR dalam Premium Beautiful berfungsi?



Apa kebaikan Terapi Far Infra Red untuk kesihatan badan?



Terapi FIR menggunakan gelombang Far Infra Red yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar tetapi gelombang ini boleh menembusi badan manusia hingga ke setiap sel badan. Secara semulajadi manusia juga menghasilkan gelombang Far Infra Red rays pada skala 4 micron.




Contoh penggunaan FIR dalam perubatan Cina ialah "palm healing" digunakan untuk memindahkan tenaga FIR seorang yang sihat kepada orang sakit.



Kebaikan Far Infra Red :

1. Membantu mengurangkan berat badan, keletihan, water retention dalam badan, masalah kulit, proses detoksifikasi dan menyingkirkan bahan karsinogen dalam badan.


2. FIR melancarkan perjalanan darah dengan mengembangkan saluran darah. Ia juga membantu mengangkut oksigen ke seluruh sel badan.



3. FIR membantu menguatkan sistem imunisasi.



4. FIR merupakan terapi terbaik untuk mengurangkan sakit otot, kejang otot dan mengurangkan masalah rheumatoid arthritis.



5. FIR berupaya meningkatkan metabolisma badan dan meningkatkan aktiviti memproses enzim dalam sistem pencernaan.



6. FIR juga membantu menyembuhkan luka,parut, stretchmark dan bekas jerawat.



7. Mengikut kajian NASA, terapi Far Infra Red membantu mengekalkan kesihatan jantung yang optimum bagi para angkasawan.



8. Terapi FIR keseluruhannya membantu proses penyembuhan dan proses detoks badan serta menyegarkan fizikal dan mental.



Jadi sekiranya anda ingin tanya Sue untuk buktikan macam mana FIR ni depan mata you all..... jom kita cuba pakai dan anda boleh rasa sendiri macam mana FIR berfungsi ke atas badan anda. Terapi berpeluh menggunakan FIR di slimming centre dan spa mencecah RM 10,000 jugak tau. 



Tapi dengan Premium Beautiful anda boleh dapatkan 1 Full set untuk penggunaan seumur hidup anda pada harga kurang daripada RM 2500. Nak jimat lagi? Sue bagi:

1. Diskaun RM 1500 untuk 2 set Premium Beautiful
2. Lifetime Warranty untuk Premium Beautiful anda.
3. Free service dan repair percuma untuk sebarang kerosakan.
4. Free gift
5. Cash BONUS RM 5,000


Sangat berbaloi kan?? 1 set Premium Beautiful anda mampu mengembalikan CASH 4-5 angka setiap bulan. Ehhhh jangan tunggu lagi....terus whatsapp Sue untuk test pakai Premium Beautiful di 012-6842560.


premium beautiful


Love,

Suhaili Isa

Wednesday, March 15, 2017

My 10 Bad Habits

You all ada bad habits? Of course sebagai manusia biasa memang Sue pun tak terlepas ada jugak bad habit ni. Dan biasanya hanya suami je yang masak dengan perangai isteri kesayangan dan banyak songeh. Hehehehe.....


No.10 : Suka bertangguh
Ohh....nak buat macam mana..kadang2 tengah nak basuh kain, ada pulak citer movie best kat TV. Layan TV kejap kemudian baru basuh kain. Hahahahah.... 
Kadang2 niat ada dah nak lipat kain,tapi bila nampak banyak macam gunung....tangguh hasrat nak lipat kain. Tunggu husband balik keje...lipat kain sesama....

No.9 : Makan banyak bila stress.
Husband dah biasa sangat dengan perangai Sue yang satu ni. Memang dari anak dara Sue tak kuat makan. Tapi bila tengah stress atau marah, Sue akan makan dengan banyak sampai perut senak. Betul-betul stress eating. Hahahahah....

No.8 : Suka letak spek mata merata-rata tempat.
Ini habit Sue sejak remaja lagi. Suka sepahkan spek mata lepastu lupa dah kat mana letak. Habis teraba-raba nak cari balik. Hahahaha padan muka

No.7 : Suka membebel bila badan penat.
Paling kesian bila encik suami terpaksa dengar bebelan isteri. Huhuhu minta maaf sayang, taktau dah macam mana nak buang bad habit membebel ni.

No.6 : Suka pinjam tudung adik.
Hahahaha nasiblah dapat adik yang baik. Kadang2 kakak malas nak beli tudung baru,pinjam je tudung adik. Sayang adik Sue ketat2.

No.5 : Suka kunyah ais.
Haaaaa.....benda paling best. Sapa suka kunyah ais?

No.4 : Suka pakai warna hitam
Ok ni pengaruh kakak Sue. Dulu dia selalu pakai hitam. Jadi Sue pun terikut. Penah sekali tu Sue pakai tudung hitam, baju & seluar hitam. Kasut pun hitam...hahahaha wanita hitam jadinya.

No.3 : Suka simpan makanan sebab nak makan last sekali. 
Contoh: kalau makan burger, asingkan daging burger makan last sekali. 

No.2 : Bila dapat benda baru...memang excited terus guna. 
Cth: Beli tudung baru terus pakai...tak sempat basuh pun. Hahahahahaha...

No1 : Jangan sapa2 kacau bantal busuk Sue. Hahahahah since umur 6 tahun Sue suka buat bantal busuk. Dah jadi mak anak 2 orang pun ada bantal busuk. Paling geram sebab anak2 dgn husband suka curik bantal busuk Sue. Huaaaaaa.....

Tuesday, March 14, 2017

Tangalooma Island & Gold Coast trip

Hello readers, 
Walaupun pernah ke Gold Coast pada tahun 2014, tetap masih rindu dan tak puas nak ke Gold Coast lagi. Insha Allah kali ni ke Gold Coast pada musim sejuk pula dalam bulan 8. Tahun 2014 Sue ke Gold Coast pada musim panas iaitu bulan Februari dan suhu mencecah 40°C. Kali ni kita bersejuk-sejuk dengan suhu sekitar 9°C - 21°C je....huiisshhhhh seronoknya.



Insha Allah Sue dan rakan-rakan bakal menaiki antara airline service terbaik di dunia. Pada tahun 2014 kami menaiki Singapore Airlines. Penerbangan yang mengambil masa 10 jam tu bakal mendarat di airport Brisbane dan seterusnya kami akan terus ke Holt Street Wharf Jetty untuk ke Tangalooma Island Resort di Moreton Island. Dari Airport Brisbane ke Jetty ambil masa 10minit je.


Ferry dah tunggu kat jetty dah. Perjalanan dari Jetty ke Tangalooma Island mengambil masa 1 jam 15 minit. Sempatlah kita tengok whale kot di perairan Tangalooma tu. Hehehhehe ehhh...bukan selalu dapat tengok ikan paus timbul di permukaan laut.


Haaa.....selain naik ferry, you all jugak boleh naik helikopter untuk ke Tangalooma Resort. Kos dalam AUD 400 gitewww... Jom tengok resort di Tangalooma.


 Cantiknya tempat ni.... sesuai sangat untuk orang nak honeymoon. Hahahaha..... Subhanallah cantiknya view waktu siang dan sunset di Tangalooma. Memandangkan kami akan pergi musim sejuk, waktu matahari terbit pada pukul 6.30pagi dan matahari terbenam pada pukul 5pm. 


Apa aktiviti menarik yang ada di Tangalooma Island Resort? Sue dah listkan di sini supaya senang nak cuba semua jenis aktiviti.
1. Snorkelling at shipwrecks
2. Diving
3. Parasailing
4. Kayak & Paddle Boards
5. Banana boat
6. ATV Quads
7. Desert Safari
8. Dolphin Feeding
9. Sand Surfing
10. Marine Discovery




Tengok gambar pun dah excited dah ni. Sue tak sabar nak bagi dolphin makan..Tangalooma Island merupakan tempat persinggahan untuk 600 ekor bottlenose dolphin liar. Maksudnya dolphin ni bukan dalam aquarium punya. Untuk bagi dolphin makan, anda dilarang memakai sebarang lotion atau sunblock. Dolphin akan sakit kalau terkena bahan kimia.

Eh....how about makanan halal di Tangalooma ye? Ok di resort ni ada restaurant Tursiops yang menyediakan sajian halal buat pengunjung muslim. Jangan risau sepanjang trip ni, penganjur akan sediakan makanan halal untuk breakfast, lunch dan dinner. Tak perlu kita risau.

Next takkan duduk di Tangalooma Island je kan? Kita juga akan bersukaria di Theme Park Gold Coast. Di Gold Coast ada 4 taman tema menarik seperti Movie world, Sea world, Waterworld dan Dream world. Dah sampai Gold Coast tapi tak pegi semua theme park ni....memang rugi. Entrance Fee rata2nya harga RM 150 ke atas. Tapi...... kita semua akan masuk theme park secara FREE you all!!!


Kemudian shopping sakan di Pacific Fair Shopping Centre. Teringat tahun 2014 kami shopping di Harbour town beli Pandora dan Pumpkin Patch. Tahun ni taktaula gila shopping apa pulak. Hahahhaa..... 



" Sue...berapa harga pakej travel ke Tangalooma ni?"
Jawapan: Percuma sahaja you all. Pakej pelancongan percuma ni ditaja khas oleh Sahajidah Hai O Marketing termasuk tiket flight, makanan halal sepanjang trip, hotel dan penginapan, transportation dan duit shopping sekali.

Bagi mereka yang nak follow Sue ke Tangalooma Island dan Gold Coast secara free, ada 450 tiket percuma yang ditaja khas oleh Sahajidah Hai O; terus whatsapp Sue 012-6842560.

Love,
Suhaili Isa