Sunday, February 26, 2017

MBO Cinemas Setapak Central - REBORN


Hello movie goers... have you been to the MBO Cinema at Setapak Central? Do you notice something different?? 


MBO Cinemas which is currently the cinema operator with the most diversified locations in Malaysia is proud to officially unveil the newly renovated cinema at Setapak Central Kuala Lumpur.

The refurbished MBO Cinemas Setapak Central has improved layout, more open spaces in the lobby for waiting guests and enhanced counter service

Taaadaaaa......what do you think? In my opinion; the new image of MBO Cinema at Setapak Central really makes me want to walk in to the front counter and buy lots of movie tickets. It brings out excitement to watch movies just by looking at the ticket counter. Good job MBO Cinema.

In keeping up with the tagline of "Bringing Excitement Near You" and in appreciation to loyal patrons, the refurbished of MBO Cinemas Setapak Central outlet has improved layout, more open spaces in the lobby for waiting guests and enhanced counter service including  the delicious MBO Cinemas popcorn and a wide choice of beverages.

MBO cinemas very own Cafecito where one can enjoy coffee and tasty cakes.
These reflect the look and feel that will be the theme for future renovations, providing the best movie experience which is further accentuated inside the halls providing:

  • Reupholstered seats with black faux leather
  • Enhanced sound systems in all the halls
  • Barco laser projectors
  • Auro 3D immersive sound system in Hall 6 of the outlet
  • Brand new washrooms in the cinema
  • Setapak Central MBO is also user friendly for physically challenged patrons with easy access to the halls and washrooms.


Wow!!!! This is really great news for all movie goers. Are you excited and ready to crowd the MBO Cinema at Setapak Central? Do you want to hear another good news??

Aiming to further improve guests comfort experience is MBO Cinemas' very own Cafecito where one can enjoy a nice coffee or a tasty cake before watching a movie or just chilling out while catching trailers of upcoming movies. A coffee, cake and movie.....aaahhhh a perfect movie date for me. What do you think?

[MBO Setapak Central Reborn Event:]
The event was further mesmerizing with entertainment by world class street dancing group Katoon Network, famous artiste Ayda Jebat, fun with MYFM Celebritiy DJ Jack Lim, Wai Fun and Emily Poon.

Famous Artiste Ayda Jebat mesmerizes the guests with her rendition

Adding on the state of the art offerings, patrons can join the MBO Starclub Loyalty Programme for free and are entitled to many rewards by using their StarPoints by redeem free movie ticket, popcorn,drinks and other exclusive movie premiums.

MyFM Celebrity DJs. From Left: Emily Poon, Jack Lim and Wan Wai Fun entertains the crowd

As the ONLY CINEMA with a free loyalty programme that offers extensive benefits and previleges; members can also jump in on the Members' Priority Lane, get free movie tickets on their birthday month and catch exclusive  "Members Only" free screenings.

From Left: Lim Chee Wai - Setapak Central Centre Manager, Cheah Chun Wai - MBO Cinemas Director of Marketing & Sales, Tan Wai Chong- MBO Cinemas Director of Finance

MBO also offers  "NO" booking fee when you book ticket online. Plus ticket prices are all the same for either 2D or 3D movies!!! This is the 3rd refurbished cinema to be officially launched with the new concept after MBO The Spring Kuching, and KSL City in Johor Bahru with more in the pipeline.

MBO Cinemas is also excited about the upcoming offical openings of the following cinemas in 2017 introducing MBO Starling Damansara Uptown, Elements Melaka, AEON Big Farlim Ipoh, Kuantan City Mall, and Atria Shopping Mall Petaling Jaya. 

Congratulations again MBO Cinema for the REBORN of The Setapak Central MBO Cinema and upcoming official cinema openings at 5 other shopping centre. Hurry up movie goers, log on to www.mbocinemas.com to book your ticket NOW.

Love,
Suhaili Isa

Note:  You can catch Blockbuster Movies anytime you want with MBOs "Blockbuster Every 20 minutes"  which screens blockbuster movies every 20 minutes during peak hours so that you don't need to wait for long to catch your favourite movies.

Sunday, February 5, 2017

Happy 3rd Anniversary : Feb 2017

Ohhh my....tajuk entry blog macam anniversary perkahwinan pulak kan?? Hehehehe ehhhh tak....ini bukan anniversary perkahwinan Sue. 


Hari ini ialah tarikh Sue meletakkan jawatan sebagai Senior Project Engineer di salah sebuah syarikat pembinaan Kelas A di Malaysia dan tinggalkan gaji RM 6,000 untuk menggalas jawatan sebagai surirumah dan Premium Beautiful Expert.

Genap 3 tahun Sue berhenti kerja dan bergantung rezeki dengan berniaga. Selama 3 tahun tu ada yang perli, ada yang kata Sue ambil keputusan bodoh & terburu-buru dan tak kurang jugak yang kata "belajar tinggi-tinggi, tapi benti jadi surirumah? Tak kesian ke dekat mak ayah?"

Hamboi....laser nau mulut makcik2 ni ye.... rezeki Allah tu bukan hanya bekerja makan gaji je...banyak sebenarnya yang kita boleh buat untuk dapatkan income. Terutamanya berniaga sebab rezeki 9/10 datang dengan berniaga.

Macam mana kehidupan Sue selepas 3 tahun berhenti kerja? Alhamdulillah hidup lebih tenang dan tidak terkejar-kejar. Anak-anak dan suami dapat diuruskan dengan baik. Lagipun bila dah berniaga sebagai Premium Beautiful Expert, income bisnes setiap bulan sama je macam gaji RM 6,000 tapi tanpa potongan KWSP dan loan merepek2 yang lain.

Dan sebenarnya....bulan ini ialah bulan ke-5 Sue hidup bebas hutang. Huiiissshhh bila hidup dah takde hutang ni...rasa kepala ringan, tido malam lena dan tak takut orang bank call kejar hutang. Hahahahahah..... Sue bayar hutang total of RM 150,000 termasuk kereta, 2 personal loan, credit card dan pinjaman PTPTN dalam masa 3 tahun Sue berhenti kerja.

Seronok tak life sebagai surirumah ni? Seronok sangat you all sebab duduk rumah pun ada je income masuk tiap2 bulan. Tidaklah stress sangat even tugas sebagai isteri dan ibu non-stop 24 hours tu. Yelah....tengah bulan ada bonus bisnes...bolehla shopping. Shopping bagus tau nak hilangkan stress. Walaupun bergelar surirumah..tapi bila ada income sendiri...kita tak perlu nak minta suami duit untuk beli barang yang kita nak.

Itulah bezanya kehidupan Sue sekarang berbanding 3 tahun lepas. Alhamdulillah....tapi bukanlah nak kata hidup Sue ni semuanya lancar. Ada juga pengorbanan dan cabaran yang Sue hadapi dalam berniaga atas talian ini. Sukacita nak diingatkan sini ya....bergelar surirumah tu bukan bermakna duduk goyang kaki layan citer korea 24jam. Surirumah ni nonstop bekerja tau. Jadi encik suami sekalian....sila sayangi isteri anda dan bawalah isteri anda berjalan2 serta shopping.

Oklah...disebabkan jam dah tunjuk pukul 12.30 tengahmalam, Sue berhenti di sini je dulu ok. Kita sambung next entry pula...Ada tak yang nak tips cara langsaikan hutang dengan cepat? Silalah komen "SAYA NAK" di ruangan komen.

Love,
Suhaili Isa

Wednesday, February 1, 2017

Harga Premium Beautiful 2017

Ramai terkejut sebenarnya bila dapat tahu harga sebenar Premium Beautiful korset ni. Ada kawan Sue inform, harga dia beli Premium Beautiful 5 tahun lepas cecah RM 3,000. Terkejut Sue bila kawan cerita betapa mahalnya dia beli Premium Beautiful.


Haaaa....Sue boleh bantu you all dapatkan quotation harga paling murah untuk set Premium Beautiful anda. Bukan setakat harga murah je....Sue ajar sekali macam mana you all boleh pakai FREE seumur hidup Premium Beautiful dan letopkan akaun bank anda dengan duit poket RM 5,000 setiap bulan. Nak tau caranya?

No.1 : Contact Sue untuk book appointment Free fitting Premium Beautiful. The number to call 012-6842560

premium beautiful

Alhamdulillah Sue telah berjaya membantu 300 orang Premium Beautiful client untuk kembalikan kesihatan, bentuk badan yang diidamkan, kecantikan dan berjaya mengembalikan keyakinan setiap pengguna Premium Beautiful.

No.2 : Bersedia untuk sesi rundingan PERCUMA dan sesi ukur bentuk badan pengguna. Setiap pelanggan akan diberikan khas size Premium Beautiful yang sesuai mengikut ukuran badan client.



No.3 : Bersedia untuk dipakaikan secara FREE Premium Beautiful oleh Sue. Ini antara contoh hasil Free fitting Premium Beautiful client Sue. Instant Result Perut kempis dengan Premium Beautiful


premium beautiful

premium beautiful

No. 4 : Runding harga bersama saya. Harga 1 set Premium Beautiful secara ansuran ialah RM 96/sebulan. 
Setiap pembelian Premium Beautiful, anda bakal menerima CASH BONUS dan Diskaun sehingga RM 1,500. 

  Harga Ansuran : RM 96 sebulan selama 3 tahun
 Extra income kerana pakai & promote : RM 1000 - RM 5000 sebulan
Jimat dan menguntungkan tak? 
Cash Back 12 bulan dengan pakai 1 set Premium Beautiful = minimum RM 1000 x 12bulan = RM 12,000

You all juga akan dapat official payslip macam contoh di bawah. Valid untuk apply loan di bank. Kami gunakan payslip ini untuk beli rumah tahun 2016 berharga RM 500,000. Kalau nak harapkan gaji bulanan....memang tak mampu.

premium beautiful


No.5 : Dapatkan Premium Beautiful anda dan pakai serta jadilah iklan/testimoni bergerak ke mana sahaja anda berada. Anda promote, anda dapat Duit.

No.6 : Jika berlaku kerosakan pada set Premium Beautiful anda...sila hubungi saya 012-6842560 untuk repair dan warranty secara percuma seumur hidup.

Haaa....nampak tak harga sebenar Premium Beautiful hanyalah RM 2100 - RM 2300 sahaja untuk pembelian secara Cash, Credit Card atau secara ansuran. Dengan menjadi salah seorang billboard bergerak yang pakai & promote, anda menghasilkan extra income minimum RM 1,000 sebulan. 

Smart Investment buat wanita cerdik pandai giteww....sambil pakai, sambil kurus & sambil leToPkan akaun bank dengan duit. Jadi jangan tunggu lagi...terus whatsapp Sue di 012-6842560 ok.

Love,
Suhaili Isa