Posts

Showing posts from January, 2017

Cuti-cuti Malaysia : A Famosa Resort, Melaka

Image
Happy Chinese New Year to all my chinese friends. Happy holiday to all...cuti panjang ni Sue tengok ramai yang ambil peluang keluar berjalan-jalan kan? Seronok bila kita penuhi cuti panjang bersama keluarga tersayang. Walaupun bercuti, Sue sebagai Premium Beautiful top agent di Kuala Lumpur tetap penuh dengan business appointment share kebaikan bisnes dan premium beautiful dengan orang2 di Melaka.

Alhamdulillah kali ni Sue dan family dijemput untuk ke Afamosa Resort untuk family holiday. Sebenarnya....encik husband yang nak pegi main golf bersama beberapa kenalan, jadi Sue & anak-anak ikutlah sekali. Ada 5 family semuanya yang sertai family holiday di Afamosa Resort ni.



Alhamdulillah dah ada orang nak sponsor.. so kami follow jelah. Banglo satu setengah tingkat ni ratenya RM 1300 semalam. Kami stay di Afamosa selama 3 hari 2 malam. Banglo ni ada 4 bilik dan 4 bilik air. Kemudahan dapur semua disediakan. Kiranya kita bawa barang basah dan kering je untuk masak. Oh....disebabkan ini B…

Duckscarves PERCUMA

Image
Siapa tak kenal DUCKSCARVES??? Jenama shawl mewah yang diasaskan oleh Vivy Yusof tu.... harga sehelai shawl bermula RM 150 - RM 800 anggarannya. Waaahhhh.... tengok harga pun dah risau nak belikan? Tapi memang berbaloi memiliki shawl Duckscarves ni sebab memang tip top kualitinya.



Haaaa.....cantikkan? Patutla ramai wanita tergila-gilakan shawl Duckscarves ni walaupun harganya mahal. Demam Duckscarves ni boleh berjangkit sampaikan kita pun rasa nak beli jugak tau. Hehehehe tapi apa yang best ialah..... Sue dapat Duckscarves secara PERCUMA.


Yes...I agree with you Coco Chanel. The best things in life are free stuffs. The second-best are very expensive.  Macam mana Sue boleh dapat FREE Duckscarves? Heheheheh Alhamdulillah Sue berniaga bersama group The Diamond Circle sebagai Premium Beautiful Expert. Crown Diamond Managers of TDC atau CEO of TDC ni ada buat cabaran TDC10Kchallenge daripada bulan 8 sehingga bulan 12/ 2016.
Alhamdulillah Sue antara top agent Premium Beautiful di Kuala Lumpur,M…

Restaurant Review : Gusteau's Cafe Kangar, Perlis

Image
Hi....lama Sue tak buat entry Restaurant Review. Haaa.....memang menjadi hobi Sue untuk try restoren menarik di seluruh Malaysia. Kemudian Sue kongsikan dengan you all keistimewaan setiap restoren yang Sue cuba.

Ok this time Sue try Gusteau's Cafe di Kangar Perlis. Sue tertarik nak cuba cafe ni sebab konsep dan design kafe yang menarik perhatian. Kafe ni bersebelahan je dengan Giant Kangar. 

Dah banyak kali lalu depan kedai nak try makanan di sini. Jadi kali ni ada rezeki nak rasa makanan di Gusteau's. Kami pergi untuk minum petang dan makan kek je...tapi rezeki Allah datang tak sangka. Dapat rasa spaghetti dan meatball di restoren ni. Jom tengok apa yang menarik di Gusteau's.



Meatball, mashed potato dan raspberry sauce tu sangat juicy bila dikunyah dalam mulut. Alhamdulillah rezeki kami, dapat rasa spaghetti aglio olio secara percuma. Grilled beef dalam spaghetti tu sangat sedap. 




Pencuci mulutnya kami try chocolate indulgence cake. Ok kak ni Husna makan sorang habis. Very so…

Cara berniaga Premium Beautiful

Image
Assalamualaikum semua...mesti ramai yang nak tau kan macam manalah agaknya cara berniaga Premium Beautiful ni. Tengok macam senang je orang boleh jual Premium Beautiful setiap bulan sampai 50set. Macam mana dia buat ye?

Step 1 : Daftar sebagai Pengedar Sah Sahajidah Hai O Marketing. Yuran pendaftaran RM 50 sahaja dan jadilah sebahagian daripada Premium Beautiful Expert.

Soalan: Kenapa kene daftar ye? Boleh tak kalau taknak daftar? 
Jawapan: 
Bila kita berdaftar sebagai agent sah, kita dilindungi bawah Akta Jualan Langsung. Tak perlu nak daftar syarikat dan terus boleh buat bisnes secara online & offline. Agent yang berdaftar ni dapat UNTUNG RUNCIT 20% setiap hari & Komisen bulanan RM 5,000 setiap bulan. 
Jadi.....kenapa taknak daftar??? Untuk proses daftar sebagai agent yang sah...terus contact Sue 012-6842560.

Step 2: Pilih pakej bisnes Premium Beautiful yang sesuai supaya mudah untuk berniaga.

Soalan : Kenapa perlu ada produk dalam tangan ya? Bisnes dropship tu tak perlu pun produk…

Thank You Influentialbrands for RM 188 Cash Prize

Image
Alhamdulillah....I am not so lucky girl to win anything for free...but this time Alhamdulillah rezeki is our's. My 2nd attempt to send my spot, share & win photo to Influential Brands; won December 2016 Malaysia's lucky winner.
Nak tengok gambar apa yang Sue post di Instagram Influential Brands?

Hehehehehe....inilah gambarnya



Gambar Arfa and nenek Arfa tengah breakfast at our favourite restaurant Papparich with messy hair, sweet smile and a big bowl of noodle. Thank you so much Papparich Malaysia. We love all your food.

So macam mana contest ni berlangsung?
1. Anda perlu kunjungi mana-mana kedai yang merupakan brand terkenal di Malaysia. Antara kedai-kedainya ialah:

2. Ambil gambar you all bersama logo kedai dan sticker Influential Brand Top Brand 2016 tu.

3. Like Facebook page Influential Brand dan follow IG Influential brand.

4. Share gambar you all tadi dan tag IG Influential Brand. Make sure profile IG anda setting Public ye.

Contest Spot, Share & Win ni telah berlangsung d…