Posts

Showing posts from June 4, 2016

Surirumah je ???

Image
You know...I have been looked down again and again when I announced that I am a housewife. People will start judging you just because you are a housewife. Siapa yang kene sama macam Sue? I bet 99% of housewives ada pengalaman macam ni.

Hehehehe teruk betul mentaliti orang Malaysia ni kan?? Some harsh words that I have received including:

" Ala....laki kau kaya, kerja engineer. Sebabtu kau boleh benti keje duduk rumah "
Me : Kak...kerja engineer ni kuli je kak. Keje lebih 10jam, gaji habis bayar hutang je kak.

" Eh...kenapa Sue dah kerja hebat jadi Engineer tapi berenti kerja jadi surirumah? Rugilah belajar tinggi-tinggi"
Me : Dalam hati "mungkin dia tak tau yang Big Boss kepada Engineer, syarikat tempat Engineer bekerja tu, mereka takde Degree in Engineering pun. Tapi dengan mahir berniaga...mereka boleh bayar orang kerja untuk mereka.

"THOSE WHO KNOW "HOW TO DO THE JOB"   WORK   FOR THOSE WHO KNOW " WHY I SHOULD EMPLOY PEOPLE TO DO MY JOB"

E…

Baju Pengantin Tak muat???

Image
Kat rumah ni dah banyak dapat Undangan ke Majlis Perkahwinan. Huiisshhhh seronoknya, Sue dah terbayang Pengantin perempuan pilih sepersalinan baju pengantin yang cantik. Heheheh izinkan Sue throwback jap baju kahwin Sue dulu.

Hehehehe ni fesyen tahun 2009 la. Tahun 2016 ni confirmla lebih cantik & gorgeous kan?? Cerita pasal baju pengantin, nak tanya bentuk badan & berat badan pengantin muat ke tidak baju pengantin idaman you all tu?

Meh Sue share sikit pengantin yang dalam masa 2 minggu sebelum majlis perkahwinan, boleh muat baju pengantin yang pada mulanya SENDAT di perut, TAK MUAT di peha,punggung dan lengan. Kene pulak pakai korset pengantin yang langsung tak boleh nak bernafas. Hahahahah pengalaman ok!!!





See!!! Marvelous tak pengantin dengan baju pengantin serta badan diukir dengan Premium Beautiful?? Adik2 yang nak kahwin tu...prepare la Premium Beautiful awal2 ye supaya segala lemak perut, peha dan segala celah2 badan yang hitam disebabkan lemak bergesel dapat dihilangkan …