Saturday, June 4, 2016

Surirumah je ???

You know...I have been looked down again and again when I announced that I am a housewife. People will start judging you just because you are a housewife. Siapa yang kene sama macam Sue? I bet 99% of housewives ada pengalaman macam ni.

Hehehehe teruk betul mentaliti orang Malaysia ni kan?? Some harsh words that I have received including:

" Ala....laki kau kaya, kerja engineer. Sebabtu kau boleh benti keje duduk rumah "
Me : Kak...kerja engineer ni kuli je kak. Keje lebih 10jam, gaji habis bayar hutang je kak.

" Eh...kenapa Sue dah kerja hebat jadi Engineer tapi berenti kerja jadi surirumah? Rugilah belajar tinggi-tinggi"
Me : Dalam hati "mungkin dia tak tau yang Big Boss kepada Engineer, syarikat tempat Engineer bekerja tu, mereka takde Degree in Engineering pun. Tapi dengan mahir berniaga...mereka boleh bayar orang kerja untuk mereka.

"THOSE WHO KNOW "HOW TO DO THE JOB"   WORK   FOR THOSE WHO KNOW " WHY I SHOULD EMPLOY PEOPLE TO DO MY JOB"

Everybody has their own reason whether to work or to resign and be a stay at home mom (SAHM) or resign and be a work at home mom(WAHM).

So please, stop looked down on your friends who are a housewife or just resign and be a housewife. Surirumah merupakan wanita yang sanggup tinggalkan kekayaan dunia demi kekayaan akhirat.

Even though I am not 100% a housewife( because I run my online business); I try to support all my friends decision whether to be a career woman, housewife or Businesswoman. They need strong supports from close families & friends to stay positive in whatever they pursue.

So cheer up mothers all around the world. You are strong, intelligent, selfless, kind and courageous. You are like an angel to your kids. Don't give a damn on what people talk behind your back.

Ingat janji Allah, rezeki ada di mana2 bagi mereka yang berusaha. Walaupun bergelar Surirumah, lakukan perintah Allah dengan mencari ilmu, kerjakan solat, bersedekah dan banyak lagi.

 Antara tips yang Sue lakukan cara bersedekah untuk seorang Surirumah ialah:
1. Buatlah perniagaan kecil-kecilan dari rumah.
2. Hasil untung terus asingkan RM 1 setiap hari untuk sedekah
3. Istiqamah dalam bersedekah
4. Jangan malas mencari ilmu walaupun kita bergelar surirumah.

Salam sayang,
Suhaili Isa

Baju Pengantin Tak muat???

Kat rumah ni dah banyak dapat Undangan ke Majlis Perkahwinan. Huiisshhhh seronoknya, Sue dah terbayang Pengantin perempuan pilih sepersalinan baju pengantin yang cantik. Heheheh izinkan Sue throwback jap baju kahwin Sue dulu.

Hehehehe ni fesyen tahun 2009 la. Tahun 2016 ni confirmla lebih cantik & gorgeous kan?? Cerita pasal baju pengantin, nak tanya bentuk badan & berat badan pengantin muat ke tidak baju pengantin idaman you all tu?

Meh Sue share sikit pengantin yang dalam masa 2 minggu sebelum majlis perkahwinan, boleh muat baju pengantin yang pada mulanya SENDAT di perut, TAK MUAT di peha,punggung dan lengan. Kene pulak pakai korset pengantin yang langsung tak boleh nak bernafas. Hahahahah pengalaman ok!!!





See!!! Marvelous tak pengantin dengan baju pengantin serta badan diukir dengan Premium Beautiful?? Adik2 yang nak kahwin tu...prepare la Premium Beautiful awal2 ye supaya segala lemak perut, peha dan segala celah2 badan yang hitam disebabkan lemak bergesel dapat dihilangkan sebelum duduk sebumbung dengan suami. Hehehehhe 

Premium beautiful tu apa??

Body sculpture yang sangat SELESA, tak panas, fabrik tak mudah rosak, Warranty seumur hidup untuk segala kerosakan dan koyak dan MAMPU TURUNKAN BERAT BADAN 10kg dalam masa 3 BULAN.



Tapi...takkan nak kahwin je jaga badan sis??? Paling penting, LEPAS BERSALIN pun WAJIB kembalikan badan kurus dan ramping. Psikologi seorang suami...pada awal perkenalan..dia tengok wajah dan bentuk badan wanita yang memikat hati. Lepastu baru berkenalan dan kemudiannya nak kahwin. Jadi kita dah jadi isteri...wajib tawan balik hati suami dengan bentuk tubuh yang sama lepas bersalin.

Macam akak2 gorgeous anak berderet-deret ni.






Contohi kakak-kakak pengguna tegar Premium Beautiful ni sewaktu dalam pantang ye...

Ok nak tengok tak gubahan hantaran Premium Beautiful??
Suami yang sayang isteri...memang akan hadiahkan 1 set Premium Beautiful untuk isteri kesayangan sebab 1 set boleh pakai untuk kuruskan badan seumur hidup. Bersalin 10kali pun you all boleh maintain kurus.

Berapa harganya ni Sis??

Rm 95 sebulan maksimum 36 bulan. Dan bakal pengantin akan menerima:
1. Cash rebate RM 150 - RM 2000
2. Cash bonus RM 100 - RM 3000
3. Extra income setiap bulan minimum RM 5,000

So if nak book FREE FITTING session, do PM Sue 012-6842560.

Salam sayang,
Suhaili Isa