Sunday, May 15, 2016

Cara kurangkan Rambut Gugur


Beberapa hari ni...Sue dapat aduan daripada ramai client yang runsing dengan masalah rambut gugur. Pengalaman Sue sendiri, selepas bersalin anak ke-2 rambut memang gugur teruk sampai boleh nampak kulit kepala. Tambah runsing sebab bila tengok dekat bantal, tilam, lantai bilik, toilet, sikat rambut dan tudung....Ya Allah seramnya sampai segenggam rambut gugur.



Dalam hati dah risau takut ada masalah kesihatan serious. Sue cerita masalah pada seorang kawan. Then dia suggest tukar shampoo dan ambil supplemen. Shampoo biasa kita yang jual di supermarket atau farmasi tu memang banyak bahan kimia dan lepas bersalin banyak nutrien badan kita yang kurang. Jadi wajib ambil nutrien tambahan untuk kuatkan akar rambut.

Alhamdulillah dah 2 tahun guna produk yang kawan suggest, rambut dah tak gugur & badan pun bertenaga. Ni Sue kongsikan produk yang Sue guna ye.



Sue kaji bahan yang terdapat dalam shampoo ni...shampoo ni takde Sodium Laureth Sulphate (SLes) yang hasilkan buih banyak dan penyebab kulit kepala gatal dan boleh menyebabkan kanser kulit. Shampoo ni tiada paraben, anti-bakteria, anti oksidan dan diiktiraf halal oleh JAKIM.

Sekarang ni tengah viral shampoo harga murah dengan tulisan kandungan dalam bahasa Thailand. Hati2 lah memilih shampoo ye...jangan disebabkan harga murah, kita terus nak beli. Jangan sampai kepala dah botak, masalah rambut gugur makin banyak...waktu tu baru kita nak menyesal. Disebabkan nak jimat duit...kita beli barang tiruan.




Tapi ada masalah rambut gugur disebabkan kita tak cukup kalsium, zat besi, kalium, magnesium, vitamin C jadi Sue ambil Herba Maharani untuk rawat banyak masalah wanita. Jadi wanita yang dah banyak kali bersalin ni..orang kata dah expired. Badan dah jatuh, buncit,peha besar, miss V longgar, berbau...pendek kata dah tak macam sebelum kahwin.

Suami Sue suka tegur secara berhemah bila dia rasa isteri dia dah tak pandai nak jaga kesihatan dan kecantikan. Biasalah orang lelaki...so disebabkan nak tunjuk yang kita ni masih berharga dan cantik...Sue labur duit beli maharani. 



Kalau beli sekotak ada 6 bekas..harga RM 98. Kalau beli ikut bekas...sebekas ada 50biji kecil harga RM 18 je. Walaupun dulu beli sebekas RM 18, kesan kembali dara tu memang ketaralah...lagi2 kalau nak bermadu kasih dengan suami memang tiptop.hehehehhe

Oklah...nanti you all tryla produk2 ni ye. The best in town tau!!!

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560