Posts

Showing posts from April 18, 2016

Shopping Sakan di Saigon City Ben Thanh Market

Image
Cerita bab shopping ni....perempuan memang No.1 tau...bulan September 2015 Sue berpeluang ikut FREE TRIP Sahajidah Hai-O Marketing ke Vietnam. Sebenarnya kami sepatutnya ke Bangkok...tapi kejadian pengebom berani mati...syarikat tukar destinasi travel kami ke Saigon City.

Hai...kalau pegi Saigon...confirmla SHOPPING!!!! lagi best sebab tak bawa anak2...jadi akak boleh shopping daripada pagi sampai kedai tutup you all. Hari ke-2 dan ke-3 di Ho Chi Minh...syarikat hantar kami ke Ben Thanh Market just for shopping spree ok... dah la kami dapat duit shopping minimum RM 5000 tau....sebabtu ramai orang buat bisnes ni sebab ada extra income & duit shopping free trip...


Sampai Ben Thanh Market dengan bas yang disediakan, tour guide kata kalau nak beli barang mesti tawar dengan harga paling murah tau. Orang Saigon boleh cakap bahasa melayu...so tawar je sampai kita puas hati...ok jom tengok rombongan cik kiah di Saigon.


Haaa...nilah rombongan cik kiah geng shopping pilih kain, pilih baju, pil…