Friday, April 15, 2016

Doktor : Kenapa saya sembelit??


Pernah tak kita ke klinik dan mengadu pada doktor....
Pesakit: Doktor...perut saya sakit sangat, kembung dan sembelit. Ubat apa boleh bantu saya?"

Doktor : Minum banyak air masak, makan sayur dan doktor akan bagi ubat lawas, buang angin...

Haaaa.....selalu tak macam ni?? Sue selalu jugak dulu alami masalah perut kembung dan sembelit. Nak tau tak kenapa anda sembelit?

Ini jawapannya :



Usus sihat:
Orang yang mempunyai usus yang sihat, dari segi fizikalnya lebih kurus, sihat, rambut tak gugur, kulit cantik, sentiasa bertenaga, tidak mudah sakit dan sentiasa ceria.

Usus tidak sihat:
Berbeza dengan orang yang mempunyai usus tidak sihat. Orang yang mempunyai usus tidak sihat selalunya mereka alami sembelit, perut kembung, badan kurus tapi buncit, sukar turunkan berat badan, badan lesu, rambut gugur dan muka kusam.

Ramai yang mempunyai usus tidak sihat disebabkan gaya pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan makanan yang terlebih, tidak minum air masak, suka makanan fastfood dan berlemak, dan kehidupannya lebih terarah kepada hidup untuk makan!!

So...macam mana cara nak bersihkan usus yang tersumbat?? Bayangkan orang yang mempunyai usus tidak sihat ni seperti membawa tandas tersumbat dalam perut anda?? Busuk, hitam, kotor dalam perut kita.



Yaaa.....pentingnya kita perlu detoks supaya usus kita kembali normal. Antara bahan semulajadi yang Sue amalkan untuk proses detoks ialah:
1. Biji kopi / kopi
2. Bawang putih ( cari yang tidak berbau dan dalam bentuk tablet)
3. Alfalfa



Biji kopi dan kafein mempunyai bahan semulajadi yang membantu serap semua kotoran dalam usus kemudian semua kotoran akan dibuang keluar. Ni kita panggil coffee enema. Tapi Sue lebih suka minum Mineral coffee sebab properties garambuluh beralkali yang bantu lawas perut dan turunkan darah tinggi.

Garambuluh?
Nampak tak?? Garambuluh dalam Mineral Coffee bantu kurangkan ketumbuhan usus besar. Zaman Rasulullah, Nabi SAW akan ambil secubit garam dan hisap garam sebelum makan dan minum. Garam merupakan agen membantu jaga kesihatan usus. Pilih garam yang berkualiti dan bukannya garam proses secara kimia seperti garam masakan biasa kita tu.

Pilih garam antara garambuluh, garam bukit atau garam batu yang sangat bersih dan berkhasiat.

Garlic??

Bawang putih banyak membantu buang angin dalam badan serta merawat kanser kolon disebabkan usus bertoksik.

How about alfalfa?
Alfalfa juga membantu menjaga kesihatan kolon serta membantu buang segala tokson dalam usus kita.

Oklah....ni je yang Sue nak share...perhatikan tanda-tanda ni supaya anda aware tahap toksin dalam badan anda:
1. Rambut gugur luarbiasa
2. Sembelit
3. Kulit kusam, alergik
4. Perut kembung dan banyak angin
5. Badan lesu
6. Lingkaran hitam bawah mata
7. Mulut berbau busuk
8. Perut buncit
9. Sukar turun berat badan walaupun diet
10. Cepat letih dengan kerja harian di pejabat



Salam sayang & jaga kesihatan anda,

Nak order Mineral Coffee, Garlic dan Bvalfalfa?? Hubungi no ni ye...012-6842560 kakak ni bagi harga murah untuk supply 2 bulan terus dalam RM 160 je.

Business Opportunity??

Untung Runcit 1 set detoks : RM 20
Seminggu boleh jual
7 set detoks                           : RM 20 x 7 hari = RM 140
(Anggapan bisnes secara parttime)
Untung 1 bulan,                     : RM 140 x 4 = RM 560
Tambah komisen 9%-21%   : RM 300 - RM 1000

Total extra income                : RM 1560 bisnes secara santai & hanya duduk office atau rumah 😊😊