Friday, February 26, 2016

Travelogue: TDC in Osaka Japan

Assalamualaikum semua,

Haaa....harini masuklah hari ke-5 team Thediamondcircle berada di Osaka Jepun sejak berlepas dari KLIA pada Isnin lepas menaiki Cathay Airways. Trip percuma 5H 3M ni ditanggung sepenuhnya oleh syarikat Sahajidah Hai o Marketing daripada tiket flight, hotel 5 bintang, makanan halal sepanjang trip, duit belanja, kemudahan transport dan banyak lagi.



Sue suka bila travel dengan SHOM ni...everything is FREE even duit poket minimum 4 angka pun dapat tau. 

Ok jom kita tengok Live Update from TDC in Japan & of course diorang pegi Universal Studio Osaka...ada Harry Porter Village...akak jeles you all!!! Terasa macam nak terbang sekarang jugak pegi Osaka.




Hari pertama team kami berpeluang menyaksikan kimono fashion show dan menikmati makanan tempatan di Malaysian Halal Restaurant di Kyoto. Cantikkan kimono tu? Kemudian pada hari ke-2 mereka berpeluang habiskan masa sehari suntuk ke Universal Studio Osaka. Jom tengok apa best kat Universal Studio.






Ok seperti kebiasaannya...sekiranya company tak provide lunch pada hari-hari tertentu, SHOM akan bagi duit belanja makan tau. Kali ni mereka dapat 6000 yen seorang untuk belanja makan di Universal Studio.


Eh diorang jumpa maskot Shrekla...heheheh kalau Sue & Rizal setiap kali ke Universal Studio & Disneyland, mesti serbu maskot2 nak ambil gambar bersama.



Ok nak cerita sikit siapa yang layak sertai free trip atas tajaan SHOM ni?
1. Usahawan yang telah berusaha gigih siapkan target sales yang telah ditetapkan.
2. Usahawan baru bermula atau lama dalam bisnes yang berusaha tanpa kenal erti penat atau putus asa.
3. Usahawan bumiputera, cina & india
4. Usahawan dari peringkat umur 20tahun sehinggalah pangkat nenek dan datuk.

Pendek cerita...kalau you all kerja keras siapkan target, you all pasti dapat free trip ni. Betul tak?? Manada orang yang buat kerja sambil lewa tapi dapat reward?? 

Trip kali ni team the diamondcircle diwakili oleh CDM Shaliza aziz, CDM Norain nizar, DDM Ain Zulkarnaind, DDM Syikin Salleh dan DSM Mohd Ezamshah. Mereka ni antara usahawan yang tak pernah kenal erti putus asa, penat dan malu untuk berniaga. Teringat segala pengorbanan CDM Ija & CDM Ain dalam nak bantu Sue kembangkan bisnes dari bawah. Thank you mentors...you really deserve to be pampered during this trip.

Ok korang nak tengok apa makanan best kat Osaka?






Some of live update food yang diorang dapat nikmati. Of course di Osaka adalah tempat kelahiran takoyaki...sapa suka takoyaki?? Geramnya tengok takoyaki di Osaka..CDM Ain kata lebih sedap daripada di Malaysia. Ok harini nak pegi carik takoyaki paling best kat KL. Sapa tau kat mana?? Hehehhe



Satu pose wajib bila you all ke osaka, haruslah jadi Glico Man!! 

Hehehehe....ok excited tak tengok our free trip yang company Sahajidah Hai-O marketing provide bagi usahawan?? Jangan lupa..Sue ada 1000 tiket nak ajak usahawan baru ke Beijing tahun ni. 

Kalau nak follow Sue ke Beijing secara percuma, do PM Sue for more details ye. Sue bantu anda siapkan tabung simpanan RM 26,000 dalam masa 6 bulan dan terus dapatkan tiket melancong percuma ke Beijing.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com