Tuesday, February 16, 2016

Cuti-cuti Malaysia : Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Assalamualaikum...cuti Chinese New Year baru-baru ni, Sue dan family tidak pulang ke Perlis sebab standby di KL untuk hantar parents Sue ke KLIA untuk mengerjakan umrah. Jadi kami bawa anak-anak bercuti ke Cyberjaya je..

Apa yang menarik di Cyberjaya ni??? Sue nak cerita tentang Cyberview Resort & Spa. Haaaa.... ni dia



Masuk je ke kawasan Cyberview ni..anda akan dihidangkan dengan pokok dan landskap yang menyegarkan mata melihatnya. Hehehehe.... the 1st time Sue jejakkan kaki ke Cyberview ni was about 4 years ago ketika menghadiri breakfast meeting bersama bos-bos syarikat ketika tu.

Terus jatuh cinta dengan tempat ni..and every year Sue & Rizal cuba cari masa untuk check in di Cyberview Lodge ni. Sempena cuti Chinese New Year baru-baru ni...pihak pengurusan Cyberview ada buat celebration Lion Dance....tak sabar nak tengok performance mereka.




Kami tempah Superior Chalet Garden View untuk 3 hari 2 malam. Apa yang Sue suka tentang Cyberview...mereka tanam pokok bunga Jasmin yang berbau wangi dan segar. Jadi bila bukak sliding door bilik tu boleh bau bunga Jasmin yang ditanam di sekitar taman. Sesuaila sangat dengan konsep Resort & Spa.

Harga bilik pula you all boleh gunakan Trivago untuk pilih rate paling murah. Kami guna booking.com je...kami dapat harga 1 malam = RM 245 including breakfast for 2 persons. Nak mention kat sini yang Cyberview resort ni full wifi coverage di mana sahaja anda berada. Best betul!!






Ok antara fasiliti yang ada di Cyberview resort ni of course swimming pool, Sembunyi spa, tennis court, gym centre, kids playground area, The Verandah restaurant dan Sue nampak juga basikal yang boleh disewa serta boleh pegi memancing tau.





Haaa....rasa tenang dan damai je bila berada di Resort ni. Kebetulan kami menginap waktu Chinese New Year, jadi kami dapat banyak limau, fortune cookies, gold fish chocolate dan berpeluang tengok lion dance. Arfa & Husna takut tengok Lion dance. Heheheh....


Seronok jugak tengok Lion Dance ni....dan saya dapat fortune cookies yang sangat berikan semangat untuk Sue kerja lebih keras lagi dalam bisnes. " Nothing is difficult to a willing mind"

Ok..kalau you all nak pegi bercuti tapi taknak pegi jauh daripada KL, bolehlah Check In di Cyberview Lodge Resort & Spa ye. 83% patrons voted Cyberview Lodge worth your money compares to other Hotels in Cyberjaya. 

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Alhamdulillah....Training Centre team TDC sekarang sudah berwajah baru.



Alhamdulillah juga untuk business partners Sue yang tak kenal erti putus asa dalam bisnes. Hasilnya walaupun berbisnes 2-3 jam sehari dan masih bekerja full time, mereka dapat ganda income masing2 minimum RM 2000 sebulan. Akhir bulan ada gaji, tengah bulan masuk bonus bisnes lagi. Jangan lupa zakat & sedekah ye...


Anda nak jadi salah seorang yang genggam extra income 4 angka sebulan sebagai Premium Beautiful expert? Sue sedia membantu anda.