Sunday, February 7, 2016

Restaurant Review: Nõta Cafe Bandar Baru Selayang

(Maaf: Restoren ini telah ditutup)
Good News!!!! Orang-orang selayang sekarang dah boleh menikmati kek dan segala jenis makanan fusion di Nota Cafe, Bandar Baru Selayang.

Semalam Sue berpeluang menikmati makan malam di kafe hipster yang baru saja 3 bulan beroperasi. Disebabkan Sue selalu ada urusan bisnes di stokis Bandar Baru Selayang, jadi kebetulan ternampak signboard cafe ni.



Masuk je ke dalam cafe ni...sue terbayangkan cafe wood & steel tetapi lebih kemas dan teratur. Konsep vintaj & retro serta penggunaan perabot terpakai yang dibaikpulih salah satu idea rekaan dalaman yang menarik. Diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Shazlira Hamzah..menimbulkan rasa bangga dengan kejayaan usahawan bumiputera. Jom support local.

Ok jom tengok sajian yang disediakan. Ramai pelanggan suka meatball dengan brown sauce..so Sue pilih meatball dan Rizal pilih Nasi Goreng Nota Noti berasap. 



Ok inilah meatball with brown sauce berharga RM 15 sepinggan. Basket of fries tu RM 5 per basket. Meatball tu kene dengan my taste bud. Teringat meatball di Ikea but this one lebih sedap.



Ni pula Nasi Goreng Nota noti berasap...RM 10 sepinggan. Kenapa berasap??? Jaga2 adik,akak,abang semua...ada cili padi bila tergigit memang berasap telinga. Kesian Rizal sampai berpeluh-peluh tahan pedas. Heheheheh....



Haaa...for dessert pula...Husna yang pilih Butterscotch salted cake with toffee nut berharga RM 10. Sebenarnya nak order Mango Cheesecake tapi dah habis. So butterscotch ni pun memang sangat sedap. Pandai Husna pilih...di cafe ni juga ada menu pancake...next visit dengan client Sue akan belanja pancake & coffee pula. Kita cerita cara buat simpanan RM 26,000 dalam masa 6 bulan.



Untuk snack pula...ada jugak keropok lekor berharga RM 5 juga sebakul. Lebih menarik lagi...cafe ni sediakan tempat bermain untuk kids. Senang akak nak makan dengan aman bila budak2 ada tempat nak bermain you all.



Nah Sue share virtual view of Nota Cafe..


Jadi kalau you all berada berdekatan Bandar Baru Selayang atau berada di sekitar Stadium selayang untuk tengok perlawanan bola, jangan lupa singgah Nota Cafe untul secawan coffee ye.

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Note: Lepas makan benda manis, bergoreng dan berkolesterol....you all wajib detox balik ye supaya boleh turunkan berat badan...Kene tiru macam akak ni



Akak ni turun 2kg dalam 10hari tanpa senaman pun. Niat asalnya ambil Setkurusbajet untuk buang angin badan...tapi terpaksa jadi kurus dan ramping pula. Hehehhehe tahniah kak sebab dah kurus.