Posts

Showing posts from January 30, 2016

Nasi Manggey : Warung Kita

Image
Assalamualaikum readers,

Harini selepas Subuh Sue dah get ready nak prepare breakfast for family, tetiba encik husband kata

Rizal:  " sayang, tak payah masaklah. Kita makan Nasi Manggey"
Sue: Haaaa??? Nasi Vanggey??? Apa tu??
Rizal: Nasi Manggey..kat Kampung Melayu Sungai Buloh. RM 4.50 sebungkus

Ok....dengan masih penuh tanda tanya agree to follow him makan Nasi Manggey. At 9.00am semua dah siap cantik2 nak pegi breakfast. Bila sampai kedai, orang tak ramai lagi. Rupanya inilah kedai Nasi Maggey tu...kedai Warung Kita.

Selesa juga makan kedai ni sebab kawasan yang luas. Boleh pilih samada nak makan duduk atas kerusi atau duduk secara bersila. Cara nak order makanan, you all kene ke kaunter order makanan, ambil makanan dan bayar terus. Apa menu menarik di sini?


Ala....tak nampak pula ye...tapi ada Nasi lemak ikan tongkol, nasi manggey, Coconut shake, ABC oreo, air kelapa baldi. Ooooo....harga Nasi Manggey tu dah naik menjadi RM 5 sebungkus.


Haaa...inilah Nasi Manggey, nasi putih den…