Saturday, January 30, 2016

Nasi Manggey : Warung Kita

Assalamualaikum readers,

Harini selepas Subuh Sue dah get ready nak prepare breakfast for family, tetiba encik husband kata

Rizal:  " sayang, tak payah masaklah. Kita makan Nasi Manggey"
Sue: Haaaa??? Nasi Vanggey??? Apa tu??
Rizal: Nasi Manggey..kat Kampung Melayu Sungai Buloh. RM 4.50 sebungkus

Ok....dengan masih penuh tanda tanya agree to follow him makan Nasi Manggey. At 9.00am semua dah siap cantik2 nak pegi breakfast. Bila sampai kedai, orang tak ramai lagi. Rupanya inilah kedai Nasi Maggey tu...kedai Warung Kita.

Selesa juga makan kedai ni sebab kawasan yang luas. Boleh pilih samada nak makan duduk atas kerusi atau duduk secara bersila. Cara nak order makanan, you all kene ke kaunter order makanan, ambil makanan dan bayar terus. Apa menu menarik di sini?


Ala....tak nampak pula ye...tapi ada Nasi lemak ikan tongkol, nasi manggey, Coconut shake, ABC oreo, air kelapa baldi. Ooooo....harga Nasi Manggey tu dah naik menjadi RM 5 sebungkus.


Haaa...inilah Nasi Manggey, nasi putih dengan ayam goreng dan kuah kari. Bungkus dalam kertas beralaskan daun pisang. Mineral coffee wajib minum supaya dapat kenyangkan perut dan buang lemak serta kolesterol ayam goreng tu. Barulah boleh kurus!!!



Tu dessert menarik..ABC oreo dan Coconut shake. Eh...mana Air kelapa dalam Baldi??


Haaa...sebelah kiri tulah air kelapa dalam baldi. Heheheheh larat ke nak habiskan tu? Kembungla perut jadinya. Tapi you all kalau kembung perut boleh ambil 2 biji garlic tablet ye bantu buang angin dan kempiskan perut dengan cepat. Very recommended!!

Oklah perut pun dah kenyang..kami nak balik rumah. Jangan lupa makan di Warung Kita...orderlah Nasi Manggey. Ni alamatnya Sue sharekan.




Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com


Nah...Sue share testimoni turun berat 18kg dalam masa 3 bulan dengan amalkan minum Mineral coffee dan ambil Garlic tablet je tau. Ni set detoks paling cepat bersihkan kerak usus, najis lama, kolesterol dan bakar lemak.

Hanya RM 150 satu set untuk 2 bulan. Kalau stop ambil pun tetap akan kurus sebab perut dan badan dah bersih daripada segala kolesterol dan lemak terkumpul.
KKM Approved & selamat untuk diambil.