Wednesday, January 6, 2016

Book Review : Love, Rosie by Cecilia Ahern




Ok...I admit.. I am a bookworm. Mostly Sue suka science fiction, misteri, young adult book, romantic comedy, homicide novel. Kalau novel melayu tu...sue kurang sikit collection sebab jalan cerita novel melayu mesti ada watak2 Tan Sri, Dato Seri, Tengku, orang kaya, perempuan cantik, angan-angan bercinta & nak kahwin dengan orang kaya je... I'm really not into malay novel fairy tales.

Antara penulis yang Sue suka baca hasil tulisan mereka ialah Dan Brown, Sandra Brown, Nora roberts, dan terbaru ni Sue suka Cecilia Ahern dan Sarah strohmeyer. Nak dijadikan cerita...dalam Astro TV keluarla movie Love, Rosie... kisah tentang 2 orang sahabat baik lelaki dan perempuan yang berkawan rapat sejak umur 5 tahun.

Both of them actually suka sama suka tapi taknak admit yang relationship mereka sebagai bestfriend boleh bertukar jadi love relationship. Both of them teruskan hidup masing-masing dan still keep in touch melalui text/sms/emails.

Menariknya Sarah strohmeyer ni tulis buku ni dalam bentuk email tau. 


Sue habiskan buku setebal 558 mukasurat ni dalam masa 1 malam je. Heheheheh excited dengan jalan ceritanya. Haaa....nak tau tak ending cerita ni?? Adakah Rosie & Alex akan bersatu sebagai Husband & Wife? You all kene baca buku ni.


Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

P/s: Congratulations business partner Sue, Yana mokhtar yang berjaya capai pangkat Senior Sales Manager dengan hasil jualan terkumpul mencecah RM 70,000 hanya menggunakan Online dan Personal Coaching daripada Sue. Alhamdulillah extra income 4-5 angka sebulan CONFIRM!!


Sue doakan tahun 2016 ni rezeki bisnes yana makin berlipat ganda. Terima kasih kerana berikan kepercayaan kepada Sue untuk Sue latih dan didik yana.

Haaa....you all pun nak mulakan bisnes dan diajar sama seperti yana?? Kalau nak...boleh hantarkan email pada Sue ye.