Posts

Showing posts from January 4, 2016

Idea Bento Anak ke Sekolah

Image
Assalamualaikum mommies.....

Haa....harini gorgeous mommies semua busy hantar anak ke sekolah kan? Ada yang masuk darjah 1, ada yang masuk pre-school, ada yang masuk sekolah menengah. Sue doakan urusan mommies semua dipermudahkan.

Ada tak mommies yang takde idea nak prepare lunch box untuk bekalan makan anak-anak? Kalau ada, jom Sue nak share a few ideas yang Sue dah survey untuk buat bekal Arfa ke sekolah.



Kat sini Sue share sikit idea untuk main course, snacks dan minuman. Antara heavy food yang boleh membekalkan tenaga,vitamin dan kalsium untuk anak-anak, Sue pilih beberapa resepi menarik, sedap, senang dibuat dan pastinya anak-anak suka.








Haaaa....menarik tak menu untuk heavy meal tu?? Kita pun rasa tak sabar nak makan jugak.hehehehehe...petuanya, you all plan menu anak untuk seminggu dan beli bahan mentah follow resipi yang you all dah plan. Cara macam ni jimat kos,masa dan tenaga.

Ok jom tengok idea snack yang Sue dah pilih untuk Arfa pula.




Waaahhhhh.....lagi menarikkan? Sue suka snack…