Saturday, January 2, 2016

Arfa Humaira ke Pre-School

Pejam celik...pejam celik Arfa dah nak masuk 5 tahun..Arfa dah nak masuk sekolah Pre-school. Sue nervous and excited sebenarnya. Awal bulan december 2015 tu, Sue & Rizal mula cari pre-school yang sesuai untuk Arfa.


Kami survey I-kids di Gombak, yuran permulaan dalam RM 2000++ untuk setahun dan yuran bulanan RM 190. Kami survey Tadika Kemas pula, tapi bila tengok payslip..tak layak pula nak masuk Tadika Kemas. Kemudian kami senaraikan Little Caliphs, Brainy Bunch, Genius Aulad dan CIC.

Akhirnya kami memilih CIC sebab adik Sue pernah bekerja sebagai guru di CIC, jadi kami dah tau sedikit sebanyak silibus dan aktiviti yang ada. Ok bagi yang tak tau lagi berapa yuran permulaan...ni Sue share untuk planning you all.



Bagusnya CIC ni ada slot school orientation selama seminggu. Fees untuk orientation ialah RM 340. So Arfa mula bersekolah untuk orientasi pada 14 Dec - 23 Dec. Seronok Arfa dapat jumpa kawan and belajar. On the 1st day tu...ramai anak2 yang nangis, Arfa pun macam nak nangis but teacher kata lepas nampak mainan terus tak jadi nangis. Good Job Arfa!!!

Orientation ni bagus untuk expose anak2 pada tempat baru. Tambahan lagi Arfa memang daripada kecil tak duduk nursery, jadi dia memang tak jumpa kawan. Ok jom tengok aktiviti yang Arfa buat selama seminggu berorientasi.



Haaa....paling best bila teacher Arfa whatsapp gambar Arfa di sekolah..



4 January 2016 ni...bermula lah pembelajaran Arfa di sekolah. Sue pun perlu adjust masa sikit untuk prepare lunch box dan hantar Arfa ke sekolah. Alhamdulillah bila dah bekerja dengan masa yang fleksibel ni, mudah untuk plan jadual bekerja. Belajar rajin-rajin Arfa Humaira.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
suhaili1984@gmail.com



Seronok tak kalau tiap2 bulan you all ada extra income sama macam Sue dapat ni?? Just spend masa 2-3 jam je sehari untuk uruskan bisnes online. Kami bermula secara part time dan kemudiannya berhenti kerja untuk buat secara full time pula. 

Be my protege and I shall guide you in every step of your business activities.