Posts

Showing posts from October, 2016

Pes Tom Yum Thai sedap

Image
Thank you everyone yang support beli Thai Tom Yum paste ni. Actually Sue just bantu you all beli daripada kawan di Perlis. Kira macam personal shopper je. 

Thai tom yum yang Sue dah check kesahihan halal dan sedap ialah bran Madam Pum dan Kung Thai Brand. Both brands daripada pengilang yang sama V-Thai Food. 

Ada 2 size pes tomyam:
454gm : RM 14
900gm : RM 18

Harga pos flat rate Semenanjung Malaysia: RM 10

Tapi selalunya susah nak dapat stok untuk 900gm tu. Jadi bagi mereka yang nak order pes tomyam direct from Perlis, boleh terus je whatsapp Sue di 012-6842560. Sue akan collect order setiap akhir bulan dan stok akan sampai dalam masa 1 minggu kalau tiada sebarang halangan.



Logo halal pes tomyam ni ialah logo halal yang diiktiraf JAKIM. Memandangkan ini produk keluaran luar negara, JAKIM tidak akan keluarkan logo halal untuk produk luar. Tetapi mereka akan memantau dari masa ke masa setiap produk keluaran antarabangsa dan sahkan proses dan status halal produk luar. Begitulah yang Sue dimaklu…

Quick getaway with family : Port Dickson

Image
Cuti Maal Hijrah baru-baru ni...Sue bawa family & parents bercuti ke Port Dickson. Seronok mak dan ayah dapat berehat tengok laut sambil makan seafood. Kami bertolak hari Ahad petang dan check in di Ancasa Residences. Disebabkan dah book awal, jadi tak perlu tunggu lama untuk dapatkan bilik. 

Apartment 2 bilik yang sangat spacious harga RM 270 semalam. Best sebab apartment kami menghadap laut. Angin kuat sangat bertiup petang tu. Sesudah solat maghrib kami keluar nak cari seafood. Semua restoren penuh di Teluk Kemang...jadi kami drive jauh sikit. Kami makan di Medan Ikan Bakar Kampung Telok Pasir Panjang. Disebabkan ramai orang...kami menunggu hampir 2 jam jugak untuk rasa Ikan Jenahak bakar, Ikan Siakap 3 rasa, butter prawn, sotong goreng tepung dan ketam masak pedas. Tak sempat nak amek gambar dah sebab perut lapar sangat. 😂😂😂😂


Harga total kami bayar hanya RM 120 je untuk 5 orang dewasa makan. Gila murah berbanding kat KL nih.... Lepas makan terus balik apartment dan ambil ang…

Easy Cleaning with Eziclean series

Image
Hello you all...harini Sue nak share my super helper Easy cleaning household : Eziclean Series. Maybe ramai yang dah dengar pasal Eziclean kan? Tapi takpe jom tengok apa yang menarik sangat tentang Eziclean ni.



Eziclean series terdiri daripada :
1. Serbuk pencuci baju eziclean 1kg 2. Eziclean pencuci pinggan 1 liter 3. Eziclean pencuci lantai dan tandas 1 liter
Eziclean pencuci baju merupakan rumusan dwienzim yang sangat berkesan singkirkan kotoran yang mengandungi PROTEIN & KANJI seperti telur,kuah,darah,coklat dan sebagainya.
Formula anti bakteria, anti-karat, rumusan kurang buih dan tanpa klorin menjadikan pencuci baju ni sangat bagus dan selamat untuk digunakan bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif terhadap sabun.
Formula kurang buih membantu kita menjimatkan masa bilasan air dan menjimatkan bil air.
Harga sepeket 1kg : RM 23


Eziclean pencuci pinggan pekat pula berkesan mencuci pinggan mangkuk dan perkakas dapur. Eziclean pencuci pinggan mempunyai keseimbangan pH yang memelihara ke…

Wedding FarahZek

Image
Lama tak menulis dalam online diary ni....banyak cerita nak diupload,tapi masa agak tak mengizinkan. Ok kita start this week dengan entri Wedding FarahZek my financial & takaful consultant.

Congratulations Farah & Zek....semoga kekal bahagia hingga ke Jannah. Thank you sebab sudi jemput Sue untuk majlis berinai. Jom kita tengok gambar2 di sekitar majlis berinai dan majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid Wilayah Kuala Lumpur.

Tema majlis berinai ni kene pakai baju kurung kedah dengan kain batik...huhuhu disebabkan Farah, Sue sanggup belajar ikat kain batik ni. Risau tertanggal depan orang. Husband Sue siap gelak2 sebab tau wife dia tak reti sangat pakai kain batik..hahahahha dalam pantang pun pakai seluar je.





Majlis Pernikahan, Masjid Wilayah Persekutuan 








Gorgeous sangat busana pengantin dan veil Farah. Farah juga ialah client Premium Beautiful Sue. Nampak cantik terletak bila Farah pakai baju pengantin dengan sarungkan Premium Beautiful.

Arfa...my eldest daughter sampai tak b…