Posts

Showing posts from September, 2016

Resepi pancake mudah dan gebu

Image
Lama tak share resepi dalam blog ni. Memandangkan sekarang tengah musim cuti sekolah selama seminggu, Arfa request mommy dia buat pancake, waffle, cake, nasi ayam...banyak betul wishlist dia. So...harini Sue nak share resepi Pancake Mudah dan Gebu.


Hehehehe...walaupun Sue taklah pakar dalam memasak, Sue banyak belajar resepi daripada google dan buku resepi. Zaman teknologi ni, orang banyak guna internet. Orang yang bijak...diorang gunakan internet dan google sebagai punca pendapatan. Alhamdulillah dah 3 tahun Sue berniaga online dan mampu langsaikan hutang dengan bekerja dari rumah je 😊😊😊

Ok jom tengok bahan-bahan dan cara membuatnya.
BAHAN-BAHAN:

1 cawan tepung serbaguna
1 cubit baking powder
1 cawan susu segar
1 biji telur Gred A lebih baik
2 sudu minyak masak bunga matahari/ 1 sudu marjerin
2 sudu besar gula
Sedikit esen vanilla

Cara membuatnya:
1. Campurkan tepung dan baking powder.
2. Masukkan susu segar.
3. Masukkan gula dan kacau sebati.
4. Pecahkan telur dan kacau rata adunan.
5. Masukkan …

New product launched!!! Shake Me

Image
Hello ladies!!! Haaa.....mesti ramai dah balik kampung kan? Semoga selamat pulang ke kampung berhari raya ye. Jangan lupa bawa balik Premium Beautiful dan Set kurus bajet you all....risau balik kampung makan tak jaga, berat naik 5kg. Nak turunkan berat balik bukan senang akak-akak & adik-adik.

By the way....Sue nak share my latest product sesuai untuk mereka yang nak kurus dengan cepat. Introducing our latest product......



Shake...shake...shake... Shake me merupakan minuman campuran soya dan garambuluh..

Apa kelebihan Shake Me?
1. Sumber Mineral
Diperkaya dengan Garam buluh, vitamin, mineral termasuk vitamin A, vitamin B kompleks, vitamin C, kalsium,magnesium,zat besi dan zink.

2. Meningkatkan metabolisma
- Diet kaya protein meningkatkan metabolisma, mengurangkan "hormon lapar" (haaaa.....sapa yang asyik makan je tu...mungkin hormon lapar terlebih) lalu mengurangkan selera makan.

3. Meningkatkan jisim badan tanpa lemak.

4. Menggalakkan pembakaran lemak. Turut diperkayakan dengan …

Hello September 2016

Image
Hello September!!! I am looking forward to this month actually. My husband birthday falls in September. I can't wait to make a super surprise for him.

May September will be super good to all of us. Speaking about how excited I am for September, we had a special business training for Premium Beautiful agents. About 40 people attended TDC Free business training on how to generate extra income as Premium Beautiful Expert. Syukur alhamdulillah that I have been given extraordinary energy despite of my worsen health condition due to bad haze recently. 

So....let's see what happened yesterday yaaa!!! Training was conducted by  Diamond Sales Manager (DSM)Aini Talib and Crown Diamond Manager (CDM)Shaliza aziz, TDC founder. For those still wondering what is DSM & CDM; DSM is a person who managed to generate RM 180,000 and CDM is a person who managed to generate sales RM 2 million. CDM is more likely as a CEO of a company with minimum income RM 20,000 monthly.




We learnt a lot of technic…