Thursday, September 15, 2016

Resepi pancake mudah dan gebu

Lama tak share resepi dalam blog ni. Memandangkan sekarang tengah musim cuti sekolah selama seminggu, Arfa request mommy dia buat pancake, waffle, cake, nasi ayam...banyak betul wishlist dia. So...harini Sue nak share resepi Pancake Mudah dan Gebu.


Hehehehe...walaupun Sue taklah pakar dalam memasak, Sue banyak belajar resepi daripada google dan buku resepi. Zaman teknologi ni, orang banyak guna internet. Orang yang bijak...diorang gunakan internet dan google sebagai punca pendapatan. Alhamdulillah dah 3 tahun Sue berniaga online dan mampu langsaikan hutang dengan bekerja dari rumah je 😊😊😊

Ok jom tengok bahan-bahan dan cara membuatnya.
BAHAN-BAHAN:

1 cawan tepung serbaguna
1 cubit baking powder
1 cawan susu segar
1 biji telur Gred A lebih baik
2 sudu minyak masak bunga matahari/ 1 sudu marjerin
2 sudu besar gula
Sedikit esen vanilla

Cara membuatnya:
1. Campurkan tepung dan baking powder.
2. Masukkan susu segar.
3. Masukkan gula dan kacau sebati.
4. Pecahkan telur dan kacau rata adunan.
5. Masukkan minyak masak atau marjerin dan kacau rata.
6. Masukkan sedikit esen vanilla.
7. Panaskan kuali nonstick pan dan letakkan pada api perlahan.
8. Adunan cukup untuk 6-8 keping pancake.

Selamat mencuba semua 😊😊

Love,
Suhaili Isa

Friday, September 9, 2016

New product launched!!! Shake Me

Hello ladies!!! Haaa.....mesti ramai dah balik kampung kan? Semoga selamat pulang ke kampung berhari raya ye. Jangan lupa bawa balik Premium Beautiful dan Set kurus bajet you all....risau balik kampung makan tak jaga, berat naik 5kg. Nak turunkan berat balik bukan senang akak-akak & adik-adik.

By the way....Sue nak share my latest product sesuai untuk mereka yang nak kurus dengan cepat. Introducing our latest product......



Shake...shake...shake... Shake me merupakan minuman campuran soya dan garambuluh..

Apa kelebihan Shake Me?
1. Sumber Mineral
Diperkaya dengan Garam buluh, vitamin, mineral termasuk vitamin A, vitamin B kompleks, vitamin C, kalsium,magnesium,zat besi dan zink.

2. Meningkatkan metabolisma
- Diet kaya protein meningkatkan metabolisma, mengurangkan "hormon lapar" (haaaa.....sapa yang asyik makan je tu...mungkin hormon lapar terlebih) lalu mengurangkan selera makan.

3. Meningkatkan jisim badan tanpa lemak.

4. Menggalakkan pembakaran lemak. Turut diperkayakan dengan L-Carnitine yang membantu membakar lemak. Pilihan terbaik untuk meal replacement.

5. Maintenance
- Asid amino merupakan bahan asas untuk sel badan, hormon, enzim & antibodi. Terdapat 9 jenks asid amino yang tidak dapat disistesis oleh badan dan hanya boleh didapati dari diet.

6. Mengandungi dan tinggi protein
- sumber daripada Soya, kacang dan oat

7. Rendah kalori
- 1 sachet Shake Me hanya mengandungi 90 kalori

8. Tanpa gula - Shake Me tidak mengandungi gula buatan seperti gula kasar, gula halus dan sebagainya.

9. Sumber kalsium, magnesium, vitamin B12 & vitamin C

Haaaa.....dengar kebaikan Shake Me je.....dah bergegar lemak badan ni...tak sabar nak luruhkam lemak & kurus.

Sapa sesuai ambil Shake Me?
1. Orang sibuk bekerja
2. Pelajar
3. Orang tua
4. Mereka yang nak kurus
5. Mereka yang buncit
6. Mereka yang mengalami anemia atau HB rendah
7. Mereka yang mengalami osteoporosis/ tulang rapuh
8. Mereka yang mengamalkan diet atkin atau diet kalori
9. Mereka yang tak boleh kawal nafsu makan.
10. Semua pengguna Premium Beautiful untuk cepatkan lagi proses turun berat badan.

Cara pengambilan?
Bancuh 1 sachet dalam segelas air suam 200ml. Ambil semasa sarapan atau sebagai ganti makan malam anda.

Huiiissshhhh tak sabarnya nak kurus. Sue baru mulakan Shake Me ni pada 5hb September (berat badan 56kg) dan harini Sue timbang 9hb September (berat badan 55kg) yipppeee!!!!!

Jangan lupa....order Shake Me sekarang tau. Sapa nak beli, contact Sue terus 012-6842560. Sekotak ada 20 sachet

Love,
Suhaili Isa

10 Wakil Jualan pertama diperlukan. Wakil jualan akan menerima benefit:
1. Untung runcit 20%
2. Komisen setiap tengah bulan 3%-41%
3. Extra income minimum RM 500 seminggu
4. Tiket melancong percuma Italy/ Umrah

Jom daftar sekarang dengan hubungi no talian 012-6842560

Sunday, September 4, 2016

Hello September 2016

Hello September!!! I am looking forward to this month actually. My husband birthday falls in September. I can't wait to make a super surprise for him.

May September will be super good to all of us. Speaking about how excited I am for September, we had a special business training for Premium Beautiful agents. About 40 people attended TDC Free business training on how to generate extra income as Premium Beautiful Expert. Syukur alhamdulillah that I have been given extraordinary energy despite of my worsen health condition due to bad haze recently. 

So....let's see what happened yesterday yaaa!!! Training was conducted by  Diamond Sales Manager (DSM)Aini Talib and Crown Diamond Manager (CDM)Shaliza aziz, TDC founder. For those still wondering what is DSM & CDM; DSM is a person who managed to generate RM 180,000 and CDM is a person who managed to generate sales RM 2 million. CDM is more likely as a CEO of a company with minimum income RM 20,000 monthly.




We learnt a lot of technical and selling point of Premium Beautiful product. Usually...business training provided outside will cost you money, but for TDC team we provide free training for all members. Great huh?? And....our training yesterday Full house!!!



Thank you so much to my team who managed to attend this training. Let's work harder to achieve our goals. Ok...it is time to sign off...but before that, enjoy more pictures 😀😀😀

Note: For Premium beautiful enquiries, please whatsapp my number 012-6842560. I will give discount RM 400 and Cash Rebate of RM 150 and......extra MONEY of RM 5000 😁😁😁😁😁


Love,
Suhaili Isa







The secret of beauty and confident? Wear Premium beautiful