Wednesday, July 27, 2016

Desa Country Homes, Rawang : Property Hunting

Hi...Ahad yang lepas, Sue dan husband berkesempatan untuk melihat rumah contoh Desa Country Homes di Rawang. Dimajukan oleh pemaju Temasya Mentari Development Sdn Bhd; Desa Country Homes menawarkan 2 jenis rumah teres berkeluasan 22' × 70' persegi dan 18' × 75' persegi.



Dreams within reach, Desa Country Homes sediakan kediaman yang memenuhi kriteria yang kami impikan:
1. 24 hours security guarded
2. Perimeter anti-climbing fencing
3. CCTV  surveillance
4. Access card system
5. Playground area
6. Badminton court and jogging track
7. Quiet neighbourhood
8. Near to Jusco Anggun Rawang
9. Close to school
10. 15mins to Hospital Sg Buloh




Phase B 22' × 70'

Phase A 18' × 75'

Starting price for Phase A  RM 475,000  while for Phase B is RM 680,000. Ni Sue share layout plan rumah ye.




Booking fee hanya RM 1000 je you all...projek dijangka siap pada December 2017. Work progress as for now dah 30% siap for Phase A & Phase B. Rumah contoh jugak dah boleh dikunjungi. 

So kalau you all berkesempatan ke Rawang, singgah la tengok Desa Country Homes ni...



Love,
Suhaili Isa

Monday, July 25, 2016

Star Trek Beyond Movie Premiere

Hello readers...it has been awhile since my last entry. It was really a great and interesting month of Syawal. Alhamdulillah..Rizal & me were invited to the Star Trek Beyond movie premiere at GSC Pavillion KL on 20th July. It was a great night with VVIP guests, celebrities and Sahajidah Hai O Marketing top sales persons.



A photo with Crown Diamond Manager Shaliza aziz and Naa Kamarudin. Crown Diamond Manager (CDM) is the highest ranking in our business career ladder. All CDMs were invited to the Red Carpet of Star Trek Beyond movie including some celebrities and VVIPs such as Dato Jimmy Choo, Amber Chia, Adeline Tsen and a few more international celebrities.


Oh..Rizal & me won two free tickets to the premiere because we participated in a contest organized by SHOM. So if you want to win free giveaway...always stay tune and check out my blog and instagram @suhailiisa for more giveaways ya... Right...let's cut short and let's enjoy some photos taken during the premiere. 

Hurry up.. go and watch Star Trek Beyond starring Chris Pine and officially sponsored by Min Kaffe, kopi garam buluh.

Have you tried our coffee? Min kaffe is a 2 in 1 coffee without sugar and value added with bamboo salt to cleanse, detox, purify and help to lose weight fast. Min kaffe suitable for those people suffering from gastric, migrain, anemia, diabetes, high blood pressure, constipation and those who want to lose weight fast.

Grab your own Min Kaffe now...whatsapp me 012-6842560 for special discount.

Love,
Suhaili Isa









Monday, July 4, 2016

Kisah Duit Raya

Alhamdulillah seronok dah sampai kampung suami di Perlis. Kali ni raya pertama di kampung halaman suami. Bagi yang akan memulakan perjalanan pulang ke kampung, Sue doakan semoga selamat sampai.



Bila tiba Syawal...orang memang akan peruntukan sejumlah belanja untuk persiapan duit raya. Betul tak? Seingat Sue...daripada Sue kecil sampailah umur dah 30an dan anak dah 2 orang ni, budaya duit raya ni memang dah ada.

Tak salah pun kalau nak memberi dengan seikhlas hati. Tapi ada segelintir yang memang tak mampu nak memberi duit raya pada anak-anak tetamu yang datang.
Tapi zaman dulu....bila Sue dapat duit raya, pakcik makcik akan kata, "Maaflah walaupun tak banyak, tapi duit raya ni untuk gembirakan hati anak2 kecil"

Kemudian Sue akan bersalam dgn si pemberi dan terus bagi pada mak. Abah awal2 dah siap pesan dalam kete sebelum turun beraya " Nanti bila dapat duit raya, jangan buka depan tuan rumah. Terus bagi pada mak. Kalau abah nampak ada yang bukak sampul...balik nanti kene rotan" Gitu....ayah & mak ajar Sue.

Zaman sekarang ni...bila ibubapa lupa ajar adab sopan pada anak2 kecil...itulah yang menyebabkan kejadian terasa hati bila anak2 bukak sampul duit raya depan tuan rumah sambil kata " bagi RM 2 je??? Nak beli apa?"

Sometimes....bukan anak2 je....mak ayah pun memang dah tertunggu2 duit raya anak2 ni jugak supaya mereka dapat gunakan untuk perbelanjaan selepas raya. Disebabkan duit raya sikit, ada yang terasa hati. Disebabkan taknak mendapat malu sebab tak mampu bagi duit raya....ada yang sanggup buat loan dengan bank atau pinjam duit orang lain supaya nak beraya dengan bergaya.

Bagi Sue...tak salah nak beri duit raya ikutlah seikhlas hati anda. RM 1 pun boleh, RM 0.50 pun boleh, bahkan kalau you all nak bagi anak2 Sue RM 0.05 sen pun Sue terima dengan hati gembira. Kalau tak bagi pun tak mengapa..sebab kami paham keadaan anda.

Sue doakan dengan pemberian anda yang walau berapa pun jumlahnya, semoga Allah datangkan rezeki 100 kali ganda kerana anda memberi dengan ikhlas.

Jadi...kawan2 semua jaga anak2 kita masing2 ye. Ajarkan adab bila pergi berkunjung rumah saudara mara dan rakan taulan pada Syawal ni. Tegur anak sekiranya mereka lupa jaga adab. Kalau tuan rumah tak bagi duit raya, janganlah si mak dan bapak pulak dengan muka tak malu pegi mintak duit raya.... semoga Syawal kali ni beri lebih makna buat kita semua & pastinya bukan disebabkan kejar DUIT RAYA.


Salam Ramadhan & Syawal
Suhaili Isa