Posts

Showing posts from July, 2016

Desa Country Homes, Rawang : Property Hunting

Image
Hi...Ahad yang lepas, Sue dan husband berkesempatan untuk melihat rumah contoh Desa Country Homes di Rawang. Dimajukan oleh pemaju Temasya Mentari Development Sdn Bhd; Desa Country Homes menawarkan 2 jenis rumah teres berkeluasan 22' × 70' persegi dan 18' × 75' persegi.



Dreams within reach, Desa Country Homes sediakan kediaman yang memenuhi kriteria yang kami impikan:
1. 24 hours security guarded
2. Perimeter anti-climbing fencing
3. CCTV  surveillance
4. Access card system
5. Playground area
6. Badminton court and jogging track
7. Quiet neighbourhood
8. Near to Jusco Anggun Rawang
9. Close to school
10. 15mins to Hospital Sg Buloh






Starting price for Phase A  RM 475,000  while for Phase B is RM 680,000. Ni Sue share layout plan rumah ye.




Booking fee hanya RM 1000 je you all...projek dijangka siap pada December 2017. Work progress as for now dah 30% siap for Phase A & Phase B. Rumah contoh jugak dah boleh dikunjungi. 

So kalau you all berkesempatan ke Rawang, singgah la tengok De…

Star Trek Beyond Movie Premiere

Image
Hello readers...it has been awhile since my last entry. It was really a great and interesting month of Syawal. Alhamdulillah..Rizal & me were invited to the Star Trek Beyond movie premiere at GSC Pavillion KL on 20th July. It was a great night with VVIP guests, celebrities and Sahajidah Hai O Marketing top sales persons.



A photo with Crown Diamond Manager Shaliza aziz and Naa Kamarudin. Crown Diamond Manager (CDM) is the highest ranking in our business career ladder. All CDMs were invited to the Red Carpet of Star Trek Beyond movie including some celebrities and VVIPs such as Dato Jimmy Choo, Amber Chia, Adeline Tsen and a few more international celebrities.


Oh..Rizal & me won two free tickets to the premiere because we participated in a contest organized by SHOM. So if you want to win free giveaway...always stay tune and check out my blog and instagram @suhailiisa for more giveaways ya... Right...let's cut short and let's enjoy some photos taken during the premiere. 

Hur…

Kisah Duit Raya

Image
Alhamdulillah seronok dah sampai kampung suami di Perlis. Kali ni raya pertama di kampung halaman suami. Bagi yang akan memulakan perjalanan pulang ke kampung, Sue doakan semoga selamat sampai.



Bila tiba Syawal...orang memang akan peruntukan sejumlah belanja untuk persiapan duit raya. Betul tak? Seingat Sue...daripada Sue kecil sampailah umur dah 30an dan anak dah 2 orang ni, budaya duit raya ni memang dah ada.

Tak salah pun kalau nak memberi dengan seikhlas hati. Tapi ada segelintir yang memang tak mampu nak memberi duit raya pada anak-anak tetamu yang datang.
Tapi zaman dulu....bila Sue dapat duit raya, pakcik makcik akan kata, "Maaflah walaupun tak banyak, tapi duit raya ni untuk gembirakan hati anak2 kecil"

Kemudian Sue akan bersalam dgn si pemberi dan terus bagi pada mak. Abah awal2 dah siap pesan dalam kete sebelum turun beraya " Nanti bila dapat duit raya, jangan buka depan tuan rumah. Terus bagi pada mak. Kalau abah nampak ada yang bukak sampul...balik nanti kene ro…