Posts

Showing posts from June, 2016

This is a story of My Father : Happy Father's Day Abah

Image
Entry kali ni...Sue nak simpankan dalam blog sebagai future reference anak-anak. Bila dah besar nanti...bacalah blog mommy ni banyak cerita pelik2 tetapi benar. My blog is my life diary including personal interest, family and my business journey.

Kita takkan lahir ke dunia tanpa adanya AYAH. Kecuali Nabi Isa AS yang dilahirkan tanpa ayah oleh ibunya Siti Mariam di mana Allah nak tunjukkan bukti kekuasaanNya. 

Entry ni Sue nak cerita pengorbanan seorang ayah bernama Mohd Isa bin Ibrahim. Syukur alhamdulillah pada umur 65 tahun abah masih sihat dan bertenaga.

My dad was an ordinary government officer who worked at Jabatan Pertanian Negeri Selangor. Ayah seorang yang sangat pentingkan ilmu dan merupakan top 5 student di Sekolah Menengah Aminuddin Baki KL. Disebabkan kekangan kewangan, beliau terpaksa melupakan hasrat untuk menyambung pelajaran ke Universiti.

Sue masih ingat lagi macam mana abah sanggup stay up bersama-sama Sue sewaktu Sue mengulangkaji untuk peperiksaan UPSR, PMR & SPM. …

Biovelocity Sleepmate : Improves your health vitality

Image
I was introduced to Biovelocity Sleepmate 3 years ago in 2013. At first I was not interested in this product because it was just a sleep mattress that you put on your bed. What's the big deal ??? I can just by any other sleep mattress else where.



Until....I have been given a full and thorough explanation on biovelocity sleepmate.Furthermore I attended a conference on Energy Medicine method which use energy wave to balance your "chi" or "qi". Do you know that if your "chi" is not stable or balance...you will get sick often? Click HERE for BV Conference energy medicine.

Actually I bought Biovelocity sleepmate first hand to be used by my father who had a minor stroke on his right side. Alhamdulillah it has been 3 years already and my father is healthy as a horse presently. Baca kisah Ayah Survive Strok Attack

 Then I bought the second BVSM for myself because I was experiencing too much stress, insomnia and tiredness. My lack of sleep & energy caused me …

Star Trek Beyond: Brought to you by Min Kaffe

Image
You all peminat cerita Star Trek?? Star Trek Beyond bakal ditayangkan di pawagam berdekatan anda pada 21 July 2016 nanti.

Jangan lupa book date & beli tiket wayang ye....sebab apa Sue galakkan beli tiket wayang??

Sebab.....penaja utama Star Trek Beyond ialah...Min kaffe kopi garambuluh pertama di dunia untuk khasiat 1001 masalah kesihatan. Tahniah Sahajidah Hai O Marketing dan rasa sangat bangga berniaga bersama SHOM.

Ni....Sue share trailer Star Trek Beyond...dah macam Star Wars pula...enjoy!!!



Love,
Suhaili Isa

5 Sebab berat naik sewaktu berpuasa

Image
Assalamualaikum readers,

Semalam Sue terbaca 1 artikel di majalah tentang, berat badan yang sukar nak turun walaupun sebulan berpuasa. Ada yang mengalami masalah macam ni? Sue pernah hadapi masalah berat naik pula waktu bulan puasa tahun 2014. Orang lain makin berat turun, tapi Sue naik 2kg. Nangis Sue di tepi bucu katil. Huhuhuhu....


Kesilapan pertama:
Anda berbuka dengan makanan yang tinggi kolesterol dan lemak tepu seperti gulai, masak lemak cili api, makanan bergoreng serta fastfood.

Kesilapan kedua:
Anda mengambil makanan manis secara berlebihan seperti air bergula, kek, kuih raya, dan segala jenis makanan manis sewaktu berbuka. Gula berlebihan daripada makanan manis akan tersimpan dalam badan dan menyebabkan lemak terbentuk dan sukar dibakar.


Kesilapan ketiga:
Tidak melakukan senaman ringan. Haaa....ini biasalah alasan orang berpuasa. Taknak bersenam sebab takut lapar dan dahaga. Heheheheh takpe, apa kata anda cuba banyakkan berjalan kaki serta lebih menggunakan tangga berbanding naik l…

10 Testimoni Hebat Premium Beautiful

Image
Dah lama tak share latest testimoni Premium Beautiful. Jomlah tengok 10 carta Wanita Premium Beautiful paling gorgeous di Malaysia.









Macam mana setakat ni?? Testimoni hebat ni buat anda panas punggung tak? Premium Beautiful ni mampu transform wanita biasa dengan bentuk badan yang dah lari alignment...menjadi seorang wanita yang lebih cantik dan berkeyakinan. Tak perlu guna artis popular untuk lariskan produk..hahahahah
Nah...nak lagi testimoni tak??





Haa....ini lagi 5 testimoni mak dara yang macam anak dara. Orang kata...tak rugi beli Premium Beautiful. Berbaloi-baloi...suami pun makin sayang dan selalu nak bawa isteri ke majlis2 sebab isteri dah cantikkan? Suami mana yang tak suka isteri dia cantik??
Nak dapatkan Premium  Beautiful dengan Harga RUNTUH?? Nak rasa dulu pakai Premium Beautiful FREE? Nak rasa pegang duit CASH RM 5,000 setiap bulan?? 
Terus whatsapp Sue 012-6842560 atau email "PB free testing slot" to suhaili1984@gmail.com

Love, Suhaili Isa

10 Tips cergas di Bulan Ramadhan

Esok kita akan mula berpuasa. Alhamdulillah kita dapat bertemu dengan Bulan Ramadhan yang dihadiahkan oleh Allah bagi umat Nabi Muhammad SAW.

Biasa bila berpuasa, kita kekurangan tenaga waktu siang hari. Tambah lagi mereka yang melakukan kerja berat dan ibu2 yang menyusukan anak. Jom Sue share 10 tips kekal bertenaga sepanjang bulan Ramadhan.

No. 1 : Lewatkan bersahur
Lewatkan masa bersahur kita dan ambil makanan yang memberikan tenaga sepanjang waktu siang.

No.2 : Bersahur dengan oat, kurma, buah-buahan
Ambil makanan bijirin seperti Oat kerana perut menghadam oat dengan masa lebih panjang dan lama. Kurma pula merupakan pemberi tenaga serta zat. Buah-buahan seperti tembikai mampu menyegarkan semua sel badan kita.

No.3 : Ambil 2 gelas air sahaja sewaktu bersahur.
Elakkan minum dengan banyak kerana lebihan air yang kita minum akan terus dikeluarkan melalui air kencing. Elak juga mengambil minuman bersusu kerana protein susu susah dihadam oleh perut. Ada orang yang akan menghadapi perut sebu di…

Surirumah je ???

Image
You know...I have been looked down again and again when I announced that I am a housewife. People will start judging you just because you are a housewife. Siapa yang kene sama macam Sue? I bet 99% of housewives ada pengalaman macam ni.

Hehehehe teruk betul mentaliti orang Malaysia ni kan?? Some harsh words that I have received including:

" Ala....laki kau kaya, kerja engineer. Sebabtu kau boleh benti keje duduk rumah "
Me : Kak...kerja engineer ni kuli je kak. Keje lebih 10jam, gaji habis bayar hutang je kak.

" Eh...kenapa Sue dah kerja hebat jadi Engineer tapi berenti kerja jadi surirumah? Rugilah belajar tinggi-tinggi"
Me : Dalam hati "mungkin dia tak tau yang Big Boss kepada Engineer, syarikat tempat Engineer bekerja tu, mereka takde Degree in Engineering pun. Tapi dengan mahir berniaga...mereka boleh bayar orang kerja untuk mereka.

"THOSE WHO KNOW "HOW TO DO THE JOB"   WORK   FOR THOSE WHO KNOW " WHY I SHOULD EMPLOY PEOPLE TO DO MY JOB"

E…

Baju Pengantin Tak muat???

Image
Kat rumah ni dah banyak dapat Undangan ke Majlis Perkahwinan. Huiisshhhh seronoknya, Sue dah terbayang Pengantin perempuan pilih sepersalinan baju pengantin yang cantik. Heheheh izinkan Sue throwback jap baju kahwin Sue dulu.

Hehehehe ni fesyen tahun 2009 la. Tahun 2016 ni confirmla lebih cantik & gorgeous kan?? Cerita pasal baju pengantin, nak tanya bentuk badan & berat badan pengantin muat ke tidak baju pengantin idaman you all tu?

Meh Sue share sikit pengantin yang dalam masa 2 minggu sebelum majlis perkahwinan, boleh muat baju pengantin yang pada mulanya SENDAT di perut, TAK MUAT di peha,punggung dan lengan. Kene pulak pakai korset pengantin yang langsung tak boleh nak bernafas. Hahahahah pengalaman ok!!!





See!!! Marvelous tak pengantin dengan baju pengantin serta badan diukir dengan Premium Beautiful?? Adik2 yang nak kahwin tu...prepare la Premium Beautiful awal2 ye supaya segala lemak perut, peha dan segala celah2 badan yang hitam disebabkan lemak bergesel dapat dihilangkan …

Blokke Citta Mall

Image
Hello....June is here!!! New month and of course new target. May you have a wonderful month and of course Ramadhan is just nearby.

Ok this entry, Sue nak share about Blokke Cafe which dedicated to Lego fans!!!! You all boleh makan kek, have a coffee and also play Lego for free. Yipppeeee!!! For sure kids la yang paling happy sebab ada indoor playground.

Blokke Cafe which is located at 1st Floor Citta Mall, is owned by local artist and also TV host Jalan-jalan Cari Makan; Naz Ahmad & his wife. 

Konsep kafe ni lebih kepada snack, dessert, coffee & tea. Tiada makanan berat untuk lunch or dinner..Ruang kafe sangat luas dan selesa. See...sangat luaskan? 

Oh...and there is an indoor playground area for your kids too. Hehehehe kalau you all nak pergi tengok movie kat MBO cinema di tingkat 2, boleh tinggal anak2 dalam indoor playground. Hahahhahaha.....Admission fee is RM 15 per child.

A few virtual tour of the cafe,


Jom tengok antara menu dessert yang kami cuba ialah waffle. Sebenarnya, Su…