Posts

Showing posts from May, 2016

Harga Premium beautiful

Image
Hi semua....
Ramai client yang minta Sue kirakan harga untuk 1 set Premium Beautiful...lagi bila tiba bulan puasa dan kemudian Hari Raya, Premium Beautiful sangat membantu setiap wanita untuk kekalkan berat badan masa Hari Raya. Eh...sapa taknak, bila tiba Raya...kita boleh makan macam2 rendang, ketupat,kuah lodeh.....tapi berat badan tetap maintain 50kg. Sapa nak macam tu??? Meh Sue share harga Premium Beautiful.




Huisss....nampak tak tu ada penjimatan sehingga RM 1500. Apa step untuk dapatkan quotation harga Premium Beautiful??

No. 1 : Whatsapp Sue di 012-6842560

No.2 :  Bagi client yang berada di sekitar Lembah Klang & Seremban, boleh book meet up appointment untuk pengiraan harga secara berdepan.

No.3 : Bagi client luar kawasan Lembah Klang & luar Malaysia, boleh berikan ukuran badan seperti di bawah.



No.4 : Minta sesi percubaan percuma Premium Beautiful dahulu. Sama macam kita nak beli baju, kita mesti test dulu. Tapi bila test...bukanlah bermakna kene terus belikan?? Jadi sama …

Selamat Hari Guru 2016

Image
Sebenarnya, Sue yang terlebih excited bila sampai Sambutan Hari Guru pada Isnin lepas 16 Mei 2016. Selamat Hari Guru 2016 buat semua yang bergelar pendidik. Tanpa guru yang menyuluh kehidupan Sue dengan ilmu, siapalah Sue di masa kini.


Sue ingin ucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua cikgu yang telah mengajar Sue daripada kecil. Cikgu tadika, semua cikgu Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Selayang (1) dari Darjah 1 - 6. Terima kasih cikgu Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sri Aman Petaling Jaya, semua cikgu Asrama Toh Puan Norashikin, semua lecturers dan tutors Universiti Teknologi Malaysia Skudai.

Disebabkan pengorbanan mereka, Sue genggam segulung ijazah dan bergelar seorang Jurutera. Walaupun kini dah tinggalkan pekerjaan sebagai seorang Engineer, jasa cikgu yang paksa Sue belajar sehingga faham dan mahir, amatlah berharga.


Arfa kata nak bagi hadiah sempena hari guru...lama Sue fikir hadiah apa yang sesuai untuk beri penghargaan kepada cikgu Arfa. Masa berfikir tu, Sue teringat …

Koleksi Baju Raya Leeyana Rahman di Bangi

Image
Selasa yang lepas, Sue sempat berkunjung ke Bangi Sentral. Pertama kali ke Bangi Sentral, kagum tengok deretan butik-butik yang dimiliki oleh usahawan bumiputera dan usahawan muda. Dulu Bangi ni memang bisnes dimonopoli oleh Chinese..tapi sekarang nampak perkembangan bisnes bumiputera meningkat naik.

Opppss...lupa pula, sebenarnya Sue ke Bangi Sentral untuk berjumpa dengan business partner Yana Mokhtar untuk sesi personal coaching turunkan ilmu bisnes pada Yana. Kami berjumpa di Zawara Coffee untuk discussion. Lepas 2 jam dalam discussion, terus rasa nak pegi fitting baju raya. Kami memilih untuk ke butik baru LeeyanaRahman.



Masuk je ke dalam butik, banyak koleksi baju kurung, jubah, dress, tudung bermacam-macam warna. Jom tengok antara koleksi baju yang Sue try.



Ok size dress ni...Sue pakai size S. Harga diskaun sekarang RM 50 je dan ada 3 warna yang boleh dipilih.



Baju kurung moden ni pula Sue test size S dan sepasang berharga RM 269. Ada banyak warna yang cantik untuk kita pilih. Haaa.…

Cara kurangkan Rambut Gugur

Image
Beberapa hari ni...Sue dapat aduan daripada ramai client yang runsing dengan masalah rambut gugur. Pengalaman Sue sendiri, selepas bersalin anak ke-2 rambut memang gugur teruk sampai boleh nampak kulit kepala. Tambah runsing sebab bila tengok dekat bantal, tilam, lantai bilik, toilet, sikat rambut dan tudung....Ya Allah seramnya sampai segenggam rambut gugur.



Dalam hati dah risau takut ada masalah kesihatan serious. Sue cerita masalah pada seorang kawan. Then dia suggest tukar shampoo dan ambil supplemen. Shampoo biasa kita yang jual di supermarket atau farmasi tu memang banyak bahan kimia dan lepas bersalin banyak nutrien badan kita yang kurang. Jadi wajib ambil nutrien tambahan untuk kuatkan akar rambut.
Alhamdulillah dah 2 tahun guna produk yang kawan suggest, rambut dah tak gugur & badan pun bertenaga. Ni Sue kongsikan produk yang Sue guna ye.



Sue kaji bahan yang terdapat dalam shampoo ni...shampoo ni takde Sodium Laureth Sulphate (SLes) yang hasilkan buih banyak dan penyebab kul…

Gaya Koleksi Raya 2016 : Rizman Ruzaini for FashionValet

Image
Hello readers...

Entry kali ni Sue nak share koleksi terbaru Rizman Ruzaini RTW untuk Koleksi Baju Raya 2016 di Fashionvalet. Alhamdulillah thank you CDM Shaliza aziz sebab sudi ajak Sue bersama-sama attend fashion show Rizman Ruzaini di Black Box Publika.

Sampai sahaja di MAP building Publika..Sue dan CDM Ija terus menuju ke White Room untuk refreshment dan tengok koleksi baju raya designers terkenal seperti poplook, nurita harith, calaqisya, syaiful baharim dan banyak lagi. Sempat juga CDM Shaliza kenalkan Sue dengan designer meningkat naik Ashraff Zainal.



Of course moment paling indah bila dapat jumpa face to face with super gorgeous and business minded lady boss Fashionvalet, Vivy Yusof.





Jom tengok rekaan terbaru Rizman Ruzaini untuk Gaya Koleksi Raya 2016. Haiisshhh....baju RTW ni banyak dah keluar, tapi badan ni tak berapa yakin nak pakai Size RTW designer. Mujur ada Premium Beautiful sempatla nak kuruskan badan.



White rose untuk para tetamu jemputan. Geram tengok rose besar dan haru…