Monday, May 30, 2016

Harga Premium beautiful

Hi semua....

Ramai client yang minta Sue kirakan harga untuk 1 set Premium Beautiful...lagi bila tiba bulan puasa dan kemudian Hari Raya, Premium Beautiful sangat membantu setiap wanita untuk kekalkan berat badan masa Hari Raya. 

Eh...sapa taknak, bila tiba Raya...kita boleh makan macam2 rendang, ketupat,kuah lodeh.....tapi berat badan tetap maintain 50kg. Sapa nak macam tu??? Meh Sue share harga Premium Beautiful.




Huisss....nampak tak tu ada penjimatan sehingga RM 1500. Apa step untuk dapatkan quotation harga Premium Beautiful??

No. 1 : Whatsapp Sue di 012-6842560

No.2 :  Bagi client yang berada di sekitar Lembah Klang & Seremban, boleh book meet up appointment untuk pengiraan harga secara berdepan.

No.3 : Bagi client luar kawasan Lembah Klang & luar Malaysia, boleh berikan ukuran badan seperti di bawah.



No.4 : Minta sesi percubaan percuma Premium Beautiful dahulu. Sama macam kita nak beli baju, kita mesti test dulu. Tapi bila test...bukanlah bermakna kene terus belikan?? Jadi sama jugak dalam kes test pakai percuma Premium beautiful ni. Kita test dulu, tiada paksaan membeli.

No.5 : Beri ukuran badan pada consultant anda, beliau akan dapatkan size Premium Beautiful anda dan kirakan harga mengikut size anda sendiri.

No 6 :  Cara bayaran yang disediakan ialah:
- Credit card 0% installment
- Cash
- Aeon installment RM 96 sebulan
- RHB Easy installment RM 60 sebulan
- Cash installment RM 200 sebulan

No.7: Bila sudah dapatkan Premium Beautiful anda, anda ada masa selama 1 tahun sekiranya untuk tukar size.

No 8 : Anda juga diberikan previlege "Lifetime Warranty" untuk sebarang kerosakan pada Premium Beautiful anda. Kos repair & servis semuanya FREE.

Jadi jangan lupa terus direct Whatsapp Sue 012-6842560 untuk sebarang pertanyaan berkenaan premium Beautiful.




Tuesday, May 17, 2016

Selamat Hari Guru 2016

Sebenarnya, Sue yang terlebih excited bila sampai Sambutan Hari Guru pada Isnin lepas 16 Mei 2016. Selamat Hari Guru 2016 buat semua yang bergelar pendidik. Tanpa guru yang menyuluh kehidupan Sue dengan ilmu, siapalah Sue di masa kini.


Sue ingin ucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua cikgu yang telah mengajar Sue daripada kecil. Cikgu tadika, semua cikgu Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Selayang (1) dari Darjah 1 - 6. Terima kasih cikgu Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sri Aman Petaling Jaya, semua cikgu Asrama Toh Puan Norashikin, semua lecturers dan tutors Universiti Teknologi Malaysia Skudai.

Disebabkan pengorbanan mereka, Sue genggam segulung ijazah dan bergelar seorang Jurutera. Walaupun kini dah tinggalkan pekerjaan sebagai seorang Engineer, jasa cikgu yang paksa Sue belajar sehingga faham dan mahir, amatlah berharga.


Arfa kata nak bagi hadiah sempena hari guru...lama Sue fikir hadiah apa yang sesuai untuk beri penghargaan kepada cikgu Arfa. Masa berfikir tu, Sue teringat balik memori sewaktu sekolah rendah dan sekolah menengah. Setiap kali tiba waktu sambutan Hari Guru, tiada apa hadiah pun yang dapat Sue bagi pada semua cikgu Sue. Sedih sebab ayah Sue bukan orang senang dan ayah perlu tanggung 5 orang anak yang bersekolah.

Bila bersekolah di kalangan anak orang berada dan berkemampuan, Sue pun rasa sedih bila kawan-kawan tanya, apa hadiah yang Sue bawa untuk cikgu. Sue hanya tersenyum je...walaupun takde bawa hadiah, Sue masih pergi sekolah dan tebalkan muka.

Apa yang Sue buat waktu sambutan Hari Guru? Sue pergi berjumpa setiap guru yang ajar Sue, Sue kata
"Cikgu...saya tak mampu nak beri apa2 hadiah sempena hari guru ni. Tapi saya hanya boleh berdoa supaya Allah balas jasa cikgu yang mengajar saya sampai pandai" "Doakan saya dapat menjadi seorang anak murid yang berjaya"

Ada sepotong nasihat yang Sue dapat daripada seorang cikgu yang Sue jadikan pembakar semangat sampai sekarang. Cikgu tu kata
" Suhaili...belajarlah rajin-rajin. Fokus pada matlamat dan cita-cita awak. Pegang erat2 cita-cita awak dan realisasikan impian awak. Satu hari nanti bila awak dah berjaya, berilah penghargaan kepada mana2 cikgu yang kamu jumpa"

Cikgu....saya nak cikgu tahu yang disebabkan nasihat cikgu dan segala tekanan cikgu yang suruh saya belajar sehingga jadi orang berjaya, telah pun berhasil. Jika dulu saya datang dari keluarga yang miskin, kini saya dah mampu untuk senangkan keluarga terutamanya ayah dan ibu saya. Saya mampu beri penghargaan buat cikgu2 yang mengajar anak saya.

Terima kasih cikgu, semoga saya juga dapat didik anak saya sendiri untuk terus kejar impian. Alfatihah buat mu cikgu.

Salam sayang,
Suhaili Isa

Monday, May 16, 2016

Koleksi Baju Raya Leeyana Rahman di Bangi

Selasa yang lepas, Sue sempat berkunjung ke Bangi Sentral. Pertama kali ke Bangi Sentral, kagum tengok deretan butik-butik yang dimiliki oleh usahawan bumiputera dan usahawan muda. Dulu Bangi ni memang bisnes dimonopoli oleh Chinese..tapi sekarang nampak perkembangan bisnes bumiputera meningkat naik.

Opppss...lupa pula, sebenarnya Sue ke Bangi Sentral untuk berjumpa dengan business partner Yana Mokhtar untuk sesi personal coaching turunkan ilmu bisnes pada Yana. Kami berjumpa di Zawara Coffee untuk discussion. Lepas 2 jam dalam discussion, terus rasa nak pegi fitting baju raya. Kami memilih untuk ke butik baru LeeyanaRahman.



Masuk je ke dalam butik, banyak koleksi baju kurung, jubah, dress, tudung bermacam-macam warna. Jom tengok antara koleksi baju yang Sue try.



Ok size dress ni...Sue pakai size S. Harga diskaun sekarang RM 50 je dan ada 3 warna yang boleh dipilih.



Baju kurung moden ni pula Sue test size S dan sepasang berharga RM 269. Ada banyak warna yang cantik untuk kita pilih. Haaa....silalah ke butik baru Leeyanarahman untuk tengok koleksi baju raya 2016 mereka.

Tak puas hati lagi...Sue & Yana terus ke butik Jovian pula. Dalam butik Jovian lagilah rambang mata sebab semua koleksi baju cantik2 sangat. Tapi Sue berkenan dengan blouse Jovian yang Sue try ni sebab memang dah lama cari blouse colour putih dan oren.



Blouse chiffon ni tengah sale dan berharga RM 50 je sehelai...hehehehe silalah ke Jovian sekarang borong baju. Sekali sekala memang aktiviti Sue suka buat ialah window shopping dan test baju. Dalam tak sedar, Sue dah boleh pakai baju Size S. Sebelum ni banyak baju Sue size M dan skirt atau seluar size L - XL.

Sue pernah cecah berat 65kg...percaya tak? Ni Sue share gambar dari tahun 2014, 2015 dan latest 2016.



Bila tunjuk pada husband perubahan berat badan Sue lepas pakai Premium Beautiful, husband kata berbaloi sangat sayang beli Premium Beautiful ni. 1 set je boleh bantu turunkan berat badan sampai 10kg. Lepastu Premium Beautiful ni ada LIFETIME WARRANTY untuk rosak,koyak dan patah. Repair percuma je...

Alhamdulillah...tapi lagi tak sangka, dengan pakai Premium Beautiful, Sue dapat jana extra income RM 5,000 sebulan walaupun sekarang ni surirumah je. Seronok tau....duduk rumah, tapi setiap bulan ada bonus bisnes RM 5,000 minimum masuk bank dengan berniaga Premium Beautiful je... sapa nak bagikan??

Hehehehehe oklah...jangan lupa nanti singgahlah ke butik LeeyanaRahman dan Jovian di Bangi Sentral.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Yipppeee!!! Bonus bisnes dah masuk...Alhamdulillah akhir bulan ada gaji bulanan...tengah bulan ada bonus bisnes masuk. Setiap hari ada untung runcit berniaga. Seronok buat bisnes Premium Beautiful selama 3 tahun ni. Kalau you all setiap bulan ada total income cecah RM 12,000.....apa you all nak buat??? 😊😊😊

Sunday, May 15, 2016

Cara kurangkan Rambut Gugur


Beberapa hari ni...Sue dapat aduan daripada ramai client yang runsing dengan masalah rambut gugur. Pengalaman Sue sendiri, selepas bersalin anak ke-2 rambut memang gugur teruk sampai boleh nampak kulit kepala. Tambah runsing sebab bila tengok dekat bantal, tilam, lantai bilik, toilet, sikat rambut dan tudung....Ya Allah seramnya sampai segenggam rambut gugur.



Dalam hati dah risau takut ada masalah kesihatan serious. Sue cerita masalah pada seorang kawan. Then dia suggest tukar shampoo dan ambil supplemen. Shampoo biasa kita yang jual di supermarket atau farmasi tu memang banyak bahan kimia dan lepas bersalin banyak nutrien badan kita yang kurang. Jadi wajib ambil nutrien tambahan untuk kuatkan akar rambut.

Alhamdulillah dah 2 tahun guna produk yang kawan suggest, rambut dah tak gugur & badan pun bertenaga. Ni Sue kongsikan produk yang Sue guna ye.



Sue kaji bahan yang terdapat dalam shampoo ni...shampoo ni takde Sodium Laureth Sulphate (SLes) yang hasilkan buih banyak dan penyebab kulit kepala gatal dan boleh menyebabkan kanser kulit. Shampoo ni tiada paraben, anti-bakteria, anti oksidan dan diiktiraf halal oleh JAKIM.

Sekarang ni tengah viral shampoo harga murah dengan tulisan kandungan dalam bahasa Thailand. Hati2 lah memilih shampoo ye...jangan disebabkan harga murah, kita terus nak beli. Jangan sampai kepala dah botak, masalah rambut gugur makin banyak...waktu tu baru kita nak menyesal. Disebabkan nak jimat duit...kita beli barang tiruan.




Tapi ada masalah rambut gugur disebabkan kita tak cukup kalsium, zat besi, kalium, magnesium, vitamin C jadi Sue ambil Herba Maharani untuk rawat banyak masalah wanita. Jadi wanita yang dah banyak kali bersalin ni..orang kata dah expired. Badan dah jatuh, buncit,peha besar, miss V longgar, berbau...pendek kata dah tak macam sebelum kahwin.

Suami Sue suka tegur secara berhemah bila dia rasa isteri dia dah tak pandai nak jaga kesihatan dan kecantikan. Biasalah orang lelaki...so disebabkan nak tunjuk yang kita ni masih berharga dan cantik...Sue labur duit beli maharani. 



Kalau beli sekotak ada 6 bekas..harga RM 98. Kalau beli ikut bekas...sebekas ada 50biji kecil harga RM 18 je. Walaupun dulu beli sebekas RM 18, kesan kembali dara tu memang ketaralah...lagi2 kalau nak bermadu kasih dengan suami memang tiptop.hehehehhe

Oklah...nanti you all tryla produk2 ni ye. The best in town tau!!!

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560





Thursday, May 12, 2016

Gaya Koleksi Raya 2016 : Rizman Ruzaini for FashionValet

Hello readers...

Entry kali ni Sue nak share koleksi terbaru Rizman Ruzaini RTW untuk Koleksi Baju Raya 2016 di Fashionvalet. Alhamdulillah thank you CDM Shaliza aziz sebab sudi ajak Sue bersama-sama attend fashion show Rizman Ruzaini di Black Box Publika.

Sampai sahaja di MAP building Publika..Sue dan CDM Ija terus menuju ke White Room untuk refreshment dan tengok koleksi baju raya designers terkenal seperti poplook, nurita harith, calaqisya, syaiful baharim dan banyak lagi. Sempat juga CDM Shaliza kenalkan Sue dengan designer meningkat naik Ashraff Zainal.



Of course moment paling indah bila dapat jumpa face to face with super gorgeous and business minded lady boss Fashionvalet, Vivy Yusof.





Jom tengok rekaan terbaru Rizman Ruzaini untuk Gaya Koleksi Raya 2016. Haiisshhh....baju RTW ni banyak dah keluar, tapi badan ni tak berapa yakin nak pakai Size RTW designer. Mujur ada Premium Beautiful sempatla nak kuruskan badan.



White rose untuk para tetamu jemputan. Geram tengok rose besar dan harum ni. Ok here you go antara koleksi terbaru baju raya Rizman Ruzaini.




Hope video Sue upload ni boleh tengok.


Badan tak kurus lagi?? Jangan risau sebab Premium Beautiful dan Set kurus bajet sedia membantu. Jom dapatkan FREE Fitting sekarang di 012-6842560.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560