Monday, April 25, 2016

Rebranding Mineral Coffee : Min Kaffe, Beyond Coffee


So Are you a fan of Star Trek The Movie ??? Dont miss your ticket to watch Star Trek Movie Beyond this coming July 21. In collaboration with Min Kaffe or former named Mineral Coffee; the 1st coffee in the world with added Value Bamboo Salt which is an alkaline salt which helps promote general health & gives extra energy.



So make sure you grab a box of Min Kaffe now to enjoy the taste of Beyond Coffee!!!

What exactly is Min Kaffe Beyond Coffee??

It is a 2 in 1 coffee with no sugar or milk powder and value added with Bamboo Salt which is very good for anti-ageing, cure diabetes & hypertension, also a source of magnesium, calcium, kalium, zinc and gives extra energy to our body.

Believe me...your usual coffee may cause you migrain attack, gastric and contains high level of caffeine...but a cup of Min Kaffe has only 56 kcal and has a pH 7 not acidic as coffee should be, so it is a cure for gastric people & migrain attack.

Dont wait and grab NOW a cup of Min Kaffe at only RM 33 per box within Malaysia and only USD 9 per box. Yes...we ship internationally. Drop your order at:

+6012 -6842560
Suhaili1984@gmail.com




Love;
Suhaili Isa

Sunday, April 24, 2016

Sneak Peek : Diamond Night 2016

Alhamdulillah...dapat jugak energy nak update blog. Actually Sue down with fever & flu dah 2 minggu. Semalam during event pun badan tak selesa tapi nak jugak datang event untk raikan rakan kongsi The Diamond Circle yang ambil anugerah semalam. 


Malam anugerah Diamond Night ni mengiktiraf semua usahawan yang berjaya siapkan Target Sales minimum:
 Pangkat DSM : RM 180,000
 Pangkat DDM : RM 720,000
 Tabung kereta

Alhamdulillah tahun ni Sue raikan 6 orang rakan kongsi The Diamond Circle yang ambil anugerah semalam. Haaa...inilah pengantin-pengantin yang diraikan semalam.

Bertemakan sparkling & bow, meriah red carpet dewan PICC Putrajaya dengan pakaian bermacam-macam fashion, warna & design. Tapi apa yang lebih membanggakan ialah...Sue dapat lihat betapa ramainya usahawan melayu bumiputera yang berjaya dalam perniagaan. Jihad bisnes untuk ekonomi keluarga & bukan untuk bermegah.

Jom tengok sneak peek gambar semasa event. Disebabkan Sue kurang sihat & Rizal pula bekerja..jadi kami terlepas peluang bergambar ramai-ramai.



Tahniah DDM Syikin Salleh, DDM Siti Azlina Osman, DSM Hasnaliza Aini, DSM Azza amri, DSM Siti Norizam Ishak & DSM Rosman.



Seronok sangat bila hadir Majlis Diamond Night ni...ada disediakan menu dinner sekali tau. Sambil dinner..sambil dengar live band & tengok penganugerahan. Rasa excited & exclusive lain macam sikit. Nak tau apa menu malam event?

Jom tengok gambar-gambar happening during event..







Tak sabar nak tunggu official photo by Photographer pula nanti. Oklah semoga kejayaan kawan-kawan ni dapat bagi semangat pada Sue untuk kerja lebih keras dan bantu 3 orang rakan kongsi Sue untuk naik pentas Diamond Night serta Sue juga dapat genggam anugerah Double Diamond Manager & Car Fund Achiever.

Salam sayang,
Suhaili Isa



"Love that makes us grow stronger every single day "

Monday, April 18, 2016

Shopping Sakan di Saigon City Ben Thanh Market


Cerita bab shopping ni....perempuan memang No.1 tau...bulan September 2015 Sue berpeluang ikut FREE TRIP Sahajidah Hai-O Marketing ke Vietnam. Sebenarnya kami sepatutnya ke Bangkok...tapi kejadian pengebom berani mati...syarikat tukar destinasi travel kami ke Saigon City.


Hai...kalau pegi Saigon...confirmla SHOPPING!!!! lagi best sebab tak bawa anak2...jadi akak boleh shopping daripada pagi sampai kedai tutup you all. Hari ke-2 dan ke-3 di Ho Chi Minh...syarikat hantar kami ke Ben Thanh Market just for shopping spree ok... dah la kami dapat duit shopping minimum RM 5000 tau....sebabtu ramai orang buat bisnes ni sebab ada extra income & duit shopping free trip...



Sampai Ben Thanh Market dengan bas yang disediakan, tour guide kata kalau nak beli barang mesti tawar dengan harga paling murah tau. Orang Saigon boleh cakap bahasa melayu...so tawar je sampai kita puas hati...ok jom tengok rombongan cik kiah di Saigon.



Haaa...nilah rombongan cik kiah geng shopping pilih kain, pilih baju, pilih baju anak, beli kasut dan macam-macam lagi. Ni cerita setelah kepenatan bershopping ye. Kalau jejak kaki ke pasar Ben Thanh..ada banyak pintu masuk. Jadi kene ingat pintu mana yang kita masuk..pintu tu jugalah kita keluar supaya tak sesat.



Ok kami singgah di kedai 265 ni sebab kain vietnam silk, kain cotton dan macam-macam lagi boleh dapat dengan harga murah you all. Kami tawar kawkaw sampai dapat sepasang kain cotton RM 15- RM 20 je.


Dalam pasar Ben Thanh tak banyak choice baju anak-anak yang cantik. So you all lintas jalan besar, cari hospital dan Saigon Square berada sebelah hospital je. Dalam Saigon Square ada banyak baju anak-anak, dress cantik, tshirt lelaki, barangan kulit dan macam2 lagi.


Kami habiskan masa 4 jam dalam pasar Ben Thanh dan Saigon Square cari barang. Partner in crime Sue ialah Kak Syikin Salleh. Kami sama2 cari baju untuk anak sebab anak kami sama umur.hahahaha pening cari baju anak perempuan.



Dah penat shopping...of coursela isi perut makan tengahari di restoren Hajah Basiroh. Alhamdulillah sebab syarikat bagi duit belanja makan. Sapa yang tak happykan sebab tak perlu keluar duit sendiri. Haaa...ni muka2 kelaparan sambil control ayu.



Sue try makan mee po dan minum vietnamese coffee. Sedapnya sampai menjilat jari.



Haaa....inilah kak Syikin Salleh partner in crime shopping di Ben Thanh.


Dah sampai Vietnam...rugilah kalau tak rasa minum kopi Vietnam. Vietnamese coffee kat Malaysia memang tak sesedap original recipe from Vietnam itself. Akak rasa nak menangis minum kopi ni. 



Bila perut dah kenyang.....kita sambung shopping lagi. Hehehehe masa on the way ke Ben Thanh Market balik, kami terjumpa satu kedai jual tudung instant. Mula-mula semua taknak masuk sebab kene bukak kasut. Tapi akhirnya semua orang masuk jugak. Nak tau sebab apa??? Haaaaa.....tengok ni




Haaa....sampai duduk bersila pilih tudung neelopak. Material tudung ni sangat selesa. Ketua shopping tudung ialah sis Airin...gambar paling depan sekali ni. Kitorang kumpul order & submit duit pada Airin. Hehehehe dapat sehelai Rm 20. Macam-macam warna ada...haisshhhh rambang mata. Seronok ok shopping reramai macam ni.


Ok bila semua dah borong minimum sorang 10 helai tudung, kami berangkat minum petang di Ben Thanh Market...sambung shopping lagi kat Ben Thanh Market.


Hamboi....sakan abang-abang ni dapat bergambar dengan penjual fruit juice. Hehehehe tau tak tips orang Vietnam Cantik & Kurus?? Diorang tak makan fast food, diorang banyak makan buah, diorang suka jalan kaki. Tu amoi Vietnam ni cantik. Heheheheheh


Oklah...pukul 5 petang semua dah keletihan...jadi tiba masa nak balik dan tunggu bas. Sebelah malam pula ada acara Gala Dinner. Jangan risau kalau tak puas lagi nak shopping... hari ke-3 kami di Saigon, kami dibawa untuk shopping sakan lagi. 




End of Day 2...Shopping spree at Ben Thanh Market. 
Thank you for reading.



Damaged has been done!!!
Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Friday, April 15, 2016

Doktor : Kenapa saya sembelit??


Pernah tak kita ke klinik dan mengadu pada doktor....
Pesakit: Doktor...perut saya sakit sangat, kembung dan sembelit. Ubat apa boleh bantu saya?"

Doktor : Minum banyak air masak, makan sayur dan doktor akan bagi ubat lawas, buang angin...

Haaaa.....selalu tak macam ni?? Sue selalu jugak dulu alami masalah perut kembung dan sembelit. Nak tau tak kenapa anda sembelit?

Ini jawapannya :



Usus sihat:
Orang yang mempunyai usus yang sihat, dari segi fizikalnya lebih kurus, sihat, rambut tak gugur, kulit cantik, sentiasa bertenaga, tidak mudah sakit dan sentiasa ceria.

Usus tidak sihat:
Berbeza dengan orang yang mempunyai usus tidak sihat. Orang yang mempunyai usus tidak sihat selalunya mereka alami sembelit, perut kembung, badan kurus tapi buncit, sukar turunkan berat badan, badan lesu, rambut gugur dan muka kusam.

Ramai yang mempunyai usus tidak sihat disebabkan gaya pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan makanan yang terlebih, tidak minum air masak, suka makanan fastfood dan berlemak, dan kehidupannya lebih terarah kepada hidup untuk makan!!

So...macam mana cara nak bersihkan usus yang tersumbat?? Bayangkan orang yang mempunyai usus tidak sihat ni seperti membawa tandas tersumbat dalam perut anda?? Busuk, hitam, kotor dalam perut kita.



Yaaa.....pentingnya kita perlu detoks supaya usus kita kembali normal. Antara bahan semulajadi yang Sue amalkan untuk proses detoks ialah:
1. Biji kopi / kopi
2. Bawang putih ( cari yang tidak berbau dan dalam bentuk tablet)
3. Alfalfa



Biji kopi dan kafein mempunyai bahan semulajadi yang membantu serap semua kotoran dalam usus kemudian semua kotoran akan dibuang keluar. Ni kita panggil coffee enema. Tapi Sue lebih suka minum Mineral coffee sebab properties garambuluh beralkali yang bantu lawas perut dan turunkan darah tinggi.

Garambuluh?
Nampak tak?? Garambuluh dalam Mineral Coffee bantu kurangkan ketumbuhan usus besar. Zaman Rasulullah, Nabi SAW akan ambil secubit garam dan hisap garam sebelum makan dan minum. Garam merupakan agen membantu jaga kesihatan usus. Pilih garam yang berkualiti dan bukannya garam proses secara kimia seperti garam masakan biasa kita tu.

Pilih garam antara garambuluh, garam bukit atau garam batu yang sangat bersih dan berkhasiat.

Garlic??

Bawang putih banyak membantu buang angin dalam badan serta merawat kanser kolon disebabkan usus bertoksik.

How about alfalfa?
Alfalfa juga membantu menjaga kesihatan kolon serta membantu buang segala tokson dalam usus kita.

Oklah....ni je yang Sue nak share...perhatikan tanda-tanda ni supaya anda aware tahap toksin dalam badan anda:
1. Rambut gugur luarbiasa
2. Sembelit
3. Kulit kusam, alergik
4. Perut kembung dan banyak angin
5. Badan lesu
6. Lingkaran hitam bawah mata
7. Mulut berbau busuk
8. Perut buncit
9. Sukar turun berat badan walaupun diet
10. Cepat letih dengan kerja harian di pejabat



Salam sayang & jaga kesihatan anda,

Nak order Mineral Coffee, Garlic dan Bvalfalfa?? Hubungi no ni ye...012-6842560 kakak ni bagi harga murah untuk supply 2 bulan terus dalam RM 160 je.

Business Opportunity??

Untung Runcit 1 set detoks : RM 20
Seminggu boleh jual
7 set detoks                           : RM 20 x 7 hari = RM 140
(Anggapan bisnes secara parttime)
Untung 1 bulan,                     : RM 140 x 4 = RM 560
Tambah komisen 9%-21%   : RM 300 - RM 1000

Total extra income                : RM 1560 bisnes secara santai & hanya duduk office atau rumah 😊😊

Monday, April 11, 2016

Kisah keropok dan peniaga jalanan


Assalamualaikum semua.....

Entry kali ini...Sue taknak sentuh tentang bisnes tapi lebih kepada pengajaran & tarbiyah Allah yang Sue belajar 2 minggu lepas. Hari Ahad seperti biasa Sue & husband bangun awal pagi dan plan untuk breakfast di Bandar baru Sungai Buloh.

Kami pilih untuk bersarapan di restoren Tempayan di Sungai Buloh. Sedap kedai ni dan sediakan banyak lauk pauk dan makanan panas. Sedang kami menikmati sarapan, datang seorang penjual keropok jalanan sambil membawa beg penuh berisi keropok dan duduk di meja berdepan kami.

Bila tengok muka pakcik tu...nampak sangat beliau dalam keadsan sedih, lapar dan bermasalah. Pakcik tu duduk di meja dan memesan sekeping roti canai dan air teh o. Sue perhatikan lagi cara beliau makan dalam keadaan sangat perlahan...macam taknak habiskan makan secepat mungkin. Kemudian Sue ternampak duit yang pakcik ni ada dalam poket hanyalah 3 keping RM 1. Dia berkira-kira macam mana nak bayar makanan tersebut.

Tengok keadaan beliau, Sue minta husband untuk bantu bayarkan makanan pakcik tu..apa yang memeranjatkan kami ialah kisah selepas beliau dapat tahu makanan & minuman tadi dah dibayarkan oleh orang lain...Pakcik tu datang ke meja kami dan ucap terima kasih. Kemudian dia ke tempat basuh tangan.

Lama beliau berdiri di depan sinki basuh tangan. Sekembalinya pakcik ke meja untuk ambil beg berisi keropok jualan....Sue ternampak beliau lap muka dan mata pakcik ni merah dengan air mata. Ya Allah sedihnya waktu tu...berkali2 pakcik ni ucap terima kasih. Sue tak pernah lagi berada di dalam situasi di mana bila kita bayarkan makanan orang lain, orang tu menangis sambil ucap terima kasih.

Rezeki Allah bagi walaupun sikit...kami cuba untuk kongsi bersama. Jadi Sue bantu beli 1 pek keropok ikan parang berharga RM 10. Maybe mahal bagi you all, tapi bagi Sue...RM 10 tu mungkin cukup untuk pakcik ni tanggung keluarga di rumah...

Suami kata " Bila kita rasa diri kita susah, ada lagi orang yang lebih susah daripada kita". Buat anak2 mommy....kalau mommy dah takde di dunia ni...diharapkan entry blog ni dapat bantu anak2 mommy jadi insan yang berhati pemurah.

Walaupun Allah uji dengan rezeki yang sikit...jangan pentingkan diri, kongsi sedikit rezeki dengan orang2 yang betul2 dalam kesusahan. Apa yang kita belanjakan dengan ikhlas dan kerana Allah SWT, pasti Allah gantikan dengan rezeki yang lebih banyak dan berkat.


Salam sayang,
Suhaili Isa
(Suhaili1984@gmail.com)

Sunday, April 3, 2016

Logo Halal Yang Diiktiraf JAKIM -2016

Assalamualaikum semua,

Sebagai seorang umat Islam, kita wajib mencari yang halal dan meninggalkan yang syubhah atau haram. Halal ni bukan sahaja daripada konteks pemakanan, tapi merangkumi semua peralatan yang kita gunakan dan cara kita mendapatkan rezeki.

Oklah Sue pun tidaklah begitu arif bab2 agama, tapi Insha Allah akan terus perbaiki diri daripada masa ke masa. Kita ubah diri & pemikiran kita sama2 ye. 

Sebenarnya....Sue nak share Logo Halal yang diiktiraf JAKIM dikemaskini 2016. Thank you so much one of The Diamond Circle Business partner, who shared this with us. Dapatlah Sue kongsikan bersama you all supaya you all lebih yakin dengan produk Sahajidah Hai-O Marketing.



www.suhailiisa.com

www.suhailiisa.com

Alhamdulillah kalau you all tengok gambar No.2 di atas ni, cari bahagian Logo halal negara China, ada 3 sahaja logo halal yang diiktiraf JAKIM buat masa ni. Sue bantu zoom untuk anda.


www.suhailiisa.com

Comparekan logo Halal dari China ni dengan produk Herba Maharani keluaran Sahajidah Hai O Marketing pula




Alhamdulillah...jadi terbuktilah produk Herba Maharani diiktiraf HALAL oleh JAKIM dan juga SELAMAT diambil oleh KKM. Kalau korang taktau apa fungsi Herba Maharani ni....haaaaa....nanti Sue share link about maharani.

Pendek kata... [ kalau you all nak kembali dara, nak rapat2kan apa yang longgar, NAK MUDAH PREGNANT, nak rawat keputihan busuk, nak bagi badan bertenaga, nak rawat masalah haid, nak rawat masalah lutut sakit, nak bagi kembalikan nafsu nak bersama dengan suami yang paling penting...nak persis bidadari dari hujung rambut sampailah hujung kaki ] ......WAJIB AMALKAN MAHARANI. Chinese people diorang cantik sebab dari akil baligh lagi diorang ambil Herba Maharani ni...

Semoga apa Sue share harini dapat beri manfaat pada mereka yang suka travel macam Sue ni. Ehhhh....lupalah nak share logo halal TIDAK DIIKTIRAF JAKIM. Nah Sue share ye supaya kita dapat berhati-hati.





Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560