Posts

Showing posts from April, 2016

Rebranding Mineral Coffee : Min Kaffe, Beyond Coffee

Image
So Are you a fan of Star Trek The Movie ??? Dont miss your ticket to watch Star Trek Movie Beyond this coming July 21. In collaboration with Min Kaffe or former named Mineral Coffee; the 1st coffee in the world with added Value Bamboo Salt which is an alkaline salt which helps promote general health & gives extra energy.



So make sure you grab a box of Min Kaffe now to enjoy the taste of Beyond Coffee!!!

What exactly is Min Kaffe Beyond Coffee??

It is a 2 in 1 coffee with no sugar or milk powder and value added with Bamboo Salt which is very good for anti-ageing, cure diabetes & hypertension, also a source of magnesium, calcium, kalium, zinc and gives extra energy to our body.

Believe me...your usual coffee may cause you migrain attack, gastric and contains high level of caffeine...but a cup of Min Kaffe has only 56 kcal and has a pH 7 not acidic as coffee should be, so it is a cure for gastric people & migrain attack.

Dont wait and grab NOW a cup of Min Kaffe at only RM 33 per…

Sneak Peek : Diamond Night 2016

Image
Alhamdulillah...dapat jugak energy nak update blog. Actually Sue down with fever & flu dah 2 minggu. Semalam during event pun badan tak selesa tapi nak jugak datang event untk raikan rakan kongsi The Diamond Circle yang ambil anugerah semalam. 


Malam anugerah Diamond Night ni mengiktiraf semua usahawan yang berjaya siapkan Target Sales minimum:
 Pangkat DSM : RM 180,000
 Pangkat DDM : RM 720,000
 Tabung kereta

Alhamdulillah tahun ni Sue raikan 6 orang rakan kongsi The Diamond Circle yang ambil anugerah semalam. Haaa...inilah pengantin-pengantin yang diraikan semalam.

Bertemakan sparkling & bow, meriah red carpet dewan PICC Putrajaya dengan pakaian bermacam-macam fashion, warna & design. Tapi apa yang lebih membanggakan ialah...Sue dapat lihat betapa ramainya usahawan melayu bumiputera yang berjaya dalam perniagaan. Jihad bisnes untuk ekonomi keluarga & bukan untuk bermegah.

Jom tengok sneak peek gambar semasa event. Disebabkan Sue kurang sihat & Rizal pula bekerja..jadi k…

Shopping Sakan di Saigon City Ben Thanh Market

Image
Cerita bab shopping ni....perempuan memang No.1 tau...bulan September 2015 Sue berpeluang ikut FREE TRIP Sahajidah Hai-O Marketing ke Vietnam. Sebenarnya kami sepatutnya ke Bangkok...tapi kejadian pengebom berani mati...syarikat tukar destinasi travel kami ke Saigon City.

Hai...kalau pegi Saigon...confirmla SHOPPING!!!! lagi best sebab tak bawa anak2...jadi akak boleh shopping daripada pagi sampai kedai tutup you all. Hari ke-2 dan ke-3 di Ho Chi Minh...syarikat hantar kami ke Ben Thanh Market just for shopping spree ok... dah la kami dapat duit shopping minimum RM 5000 tau....sebabtu ramai orang buat bisnes ni sebab ada extra income & duit shopping free trip...


Sampai Ben Thanh Market dengan bas yang disediakan, tour guide kata kalau nak beli barang mesti tawar dengan harga paling murah tau. Orang Saigon boleh cakap bahasa melayu...so tawar je sampai kita puas hati...ok jom tengok rombongan cik kiah di Saigon.


Haaa...nilah rombongan cik kiah geng shopping pilih kain, pilih baju, pil…

Doktor : Kenapa saya sembelit??

Image
Pernah tak kita ke klinik dan mengadu pada doktor....
Pesakit: Doktor...perut saya sakit sangat, kembung dan sembelit. Ubat apa boleh bantu saya?"

Doktor : Minum banyak air masak, makan sayur dan doktor akan bagi ubat lawas, buang angin...

Haaaa.....selalu tak macam ni?? Sue selalu jugak dulu alami masalah perut kembung dan sembelit. Nak tau tak kenapa anda sembelit?

Ini jawapannya :



Usus sihat:
Orang yang mempunyai usus yang sihat, dari segi fizikalnya lebih kurus, sihat, rambut tak gugur, kulit cantik, sentiasa bertenaga, tidak mudah sakit dan sentiasa ceria.

Usus tidak sihat:
Berbeza dengan orang yang mempunyai usus tidak sihat. Orang yang mempunyai usus tidak sihat selalunya mereka alami sembelit, perut kembung, badan kurus tapi buncit, sukar turunkan berat badan, badan lesu, rambut gugur dan muka kusam.

Ramai yang mempunyai usus tidak sihat disebabkan gaya pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan makanan yang terlebih, tidak minum air masak, suka makanan fastfood dan berlemak, …

Kisah keropok dan peniaga jalanan

Image
Assalamualaikum semua.....

Entry kali ini...Sue taknak sentuh tentang bisnes tapi lebih kepada pengajaran & tarbiyah Allah yang Sue belajar 2 minggu lepas. Hari Ahad seperti biasa Sue & husband bangun awal pagi dan plan untuk breakfast di Bandar baru Sungai Buloh.

Kami pilih untuk bersarapan di restoren Tempayan di Sungai Buloh. Sedap kedai ni dan sediakan banyak lauk pauk dan makanan panas. Sedang kami menikmati sarapan, datang seorang penjual keropok jalanan sambil membawa beg penuh berisi keropok dan duduk di meja berdepan kami.

Bila tengok muka pakcik tu...nampak sangat beliau dalam keadsan sedih, lapar dan bermasalah. Pakcik tu duduk di meja dan memesan sekeping roti canai dan air teh o. Sue perhatikan lagi cara beliau makan dalam keadaan sangat perlahan...macam taknak habiskan makan secepat mungkin. Kemudian Sue ternampak duit yang pakcik ni ada dalam poket hanyalah 3 keping RM 1. Dia berkira-kira macam mana nak bayar makanan tersebut.

Tengok keadaan beliau, Sue minta husban…

Logo Halal Yang Diiktiraf JAKIM -2016

Image
Assalamualaikum semua,

Sebagai seorang umat Islam, kita wajib mencari yang halal dan meninggalkan yang syubhah atau haram. Halal ni bukan sahaja daripada konteks pemakanan, tapi merangkumi semua peralatan yang kita gunakan dan cara kita mendapatkan rezeki.

Oklah Sue pun tidaklah begitu arif bab2 agama, tapi Insha Allah akan terus perbaiki diri daripada masa ke masa. Kita ubah diri & pemikiran kita sama2 ye. 

Sebenarnya....Sue nak share Logo Halal yang diiktiraf JAKIM dikemaskini 2016. Thank you so much one of The Diamond Circle Business partner, who shared this with us. Dapatlah Sue kongsikan bersama you all supaya you all lebih yakin dengan produk Sahajidah Hai-O Marketing.





Alhamdulillah kalau you all tengok gambar No.2 di atas ni, cari bahagian Logo halal negara China, ada 3 sahaja logo halal yang diiktiraf JAKIM buat masa ni. Sue bantu zoom untuk anda.



Comparekan logo Halal dari China ni dengan produk Herba Maharani keluaran Sahajidah Hai O Marketing pula




Alhamdulillah...jadi terbukt…