Posts

Showing posts from March, 2016

Congratulations!!!!

Image
CONGRATULATIONS AVHIEVERS!!!!!

Alhamdulillah sabtu lepas berlangsungnya Majlis Anugerah SM/SSM 2016 di IDCC Shah alam. Majlis yang mengiktiraf semua usahawan cemerlang yang berjaya siapkan jualan terkumpul sebanyak RM 20,000 untuk pangkat Sales Manager dan RM 60,000 untuk pangkat Senior Sales Manager.

Bangga sangat dengan team The Diamond Circle kerana dapat menghasilkan 30 orang usahawan cemerlang daripada pelbagai latarbelakang pekerjaan. Tahniah CDM Shaliza aziz dan CDM Norain nizar kerana mampu bawa TDC 1 langkah lagi ke puncak kejayaan. Siapa mereka ni? Ni Sue share gambar mentor hebat kami.


Antara rakan kongsi The Diamond Circle yang naik pentas terima award ialah......


Haaa....inilah sebahagian usahawan TDC yang menerima award Sabtu lepas. Kali ni Sue juga bawa 6 orang business partners naik pentas SM/SSM 2016. Siapakah mereka?? 



Tahniah SSM Rosharizal Rosli, suami Sue sendiri. Tahniah SSM Nurliyana Mokhtar, SSM Farah Sakina Shafie, SM Nor Ashikin Sapian, SM Nur Izzah Mokh…

Alhamdulillah...Bonus Day!!!

Image
Alhamdulillah....harini bonus day untuk bisnes kami. Alhamdulillah tak pernah company Sahajidah Hai O marketing lupa bayar bonus setiap bulan atas hasil titik peluh usahawan SHOM. Eehhhh....bukan RM 3000,5000,6000 tau company SHOM bayar. Ada usahawan yang bonus mencecah RM 300,000 sebulan.

Syarikat tempat kita bekerja pun belum tentu dapat bayar gaji pekerja RM 300,000 sebulan. Apa-apa pun, apa yang kita dapat bergantung usaha kita. Bila kita berbisnes dengan SHOM, kami diberikan payslip sahih yang boleh dijadikan dokumen rasmi jika you all nak beli aset.

Jom tengok payslip antara usahawan yang buat bisnes secara part time dan masih bekerja full time.






Bagaimana cara kami buat bisnes?
1. Perlu ada smartphone/laptop
2. Perlu ada facebook,instagram atau blog
3. Hanya bekerja 2-3 jam sehari untuk uruskan bisnes
4. Kelas produk, strategi bisnes disediakan percuma
5. Mesti hadir majlis ilmu sekiranya ingin income 5 angka
6. Perlu ada semangat yang tinggi dan rajin
7. Mesti ada data internet ye

Bayangk…

Cozuma CC cream review

Image
Assalamualaikum...akak,adik,leng lui, pretty ladies...heheheheh lama tak update blog sebab busy jaga anak, jaga suami, jaga diri sendiri, jaga rumah, jaga bisnes lagi. Hehehehe...kadang2 busynya sampai time mandi pun kene bajet 7 minit je sebab anak2 mesti ketuk pintu toilet kalau mandi lama2.

Cerita pasal busy mom ni kan...of coursela kita tak banyak masa nak touch up muka dengan makeup. Apatah lagi nak lukis kening bagi cantik. Jangan harapla kening you all boleh cecantik persis model bila anak dah lebih 2 orang. Tapi takkan nak bagi husband tengok muka pucat dik??? Kat office husband tu berlambak minah2 makeup sampai bergetar rusuk diorang.


Oh no no no...walaupun akak ni tak pandai bab makeup, tetap akak pakai Cozuma Cc cream untuk touch up muka & secalit lipstick di bibir untuk naikkan seri muka. Pagi2 husband tegur isteri dia persis bidadari bersinar bila dia tengok muka isteri sebelum nak pegi kerja. Haaa...tak ke dapat pahala kita sebagai isteri...

So have you heard about Cozu…