Thursday, March 24, 2016

Congratulations!!!!



          CONGRATULATIONS AVHIEVERS!!!!!

Alhamdulillah sabtu lepas berlangsungnya Majlis Anugerah SM/SSM 2016 di IDCC Shah alam. Majlis yang mengiktiraf semua usahawan cemerlang yang berjaya siapkan jualan terkumpul sebanyak RM 20,000 untuk pangkat Sales Manager dan RM 60,000 untuk pangkat Senior Sales Manager.

Bangga sangat dengan team The Diamond Circle kerana dapat menghasilkan 30 orang usahawan cemerlang daripada pelbagai latarbelakang pekerjaan. Tahniah CDM Shaliza aziz dan CDM Norain nizar kerana mampu bawa TDC 1 langkah lagi ke puncak kejayaan. Siapa mereka ni? Ni Sue share gambar mentor hebat kami.

Baju hitam - CDM Shaliza aziz
Baju merah - CDM Norain nizar

Antara rakan kongsi The Diamond Circle yang naik pentas terima award ialah......


Haaa....inilah sebahagian usahawan TDC yang menerima award Sabtu lepas. Kali ni Sue juga bawa 6 orang business partners naik pentas SM/SSM 2016. Siapakah mereka?? 



Tahniah SSM Rosharizal Rosli, suami Sue sendiri. Tahniah SSM Nurliyana Mokhtar, SSM Farah Sakina Shafie, SM Nor Ashikin Sapian, SM Nur Izzah Mokhtar dan SM Mohd Shahrul Nolee iaitu suami kepada SSM Farah Sakina. Bukan mudah perjalanan bisnes mereka, tetapi dengan semangat yang kental, pasti boleh berjaya.

Oklah sekali lagi Sue nak ucapkan tahniah kepada semua qualifier SM/SSM...teruskan usaha dan kita jumpa di pentas Diamond Night. Nah....Sue share gambar happening semasa event.





Berapa income mereka sebagai usahawan yang buat bisnes secara part time dan masih bekerja ni? Nah Sue share payslip bonus kami buat inspirasi anda semua.

RM 5000 extra income setiap tengah bulan tau!!! Bagi yang nak tengok dan dengar busines preview kami, boleh terus Whatsapp Sue 012-6842560 untuk book appointment ye.

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Friday, March 11, 2016

Alhamdulillah...Bonus Day!!!


Alhamdulillah....harini bonus day untuk bisnes kami. Alhamdulillah tak pernah company Sahajidah Hai O marketing lupa bayar bonus setiap bulan atas hasil titik peluh usahawan SHOM. Eehhhh....bukan RM 3000,5000,6000 tau company SHOM bayar. Ada usahawan yang bonus mencecah RM 300,000 sebulan.

Syarikat tempat kita bekerja pun belum tentu dapat bayar gaji pekerja RM 300,000 sebulan. Apa-apa pun, apa yang kita dapat bergantung usaha kita. Bila kita berbisnes dengan SHOM, kami diberikan payslip sahih yang boleh dijadikan dokumen rasmi jika you all nak beli aset.

Jom tengok payslip antara usahawan yang buat bisnes secara part time dan masih bekerja full time.






Bagaimana cara kami buat bisnes?
1. Perlu ada smartphone/laptop
2. Perlu ada facebook,instagram atau blog
3. Hanya bekerja 2-3 jam sehari untuk uruskan bisnes
4. Kelas produk, strategi bisnes disediakan percuma
5. Mesti hadir majlis ilmu sekiranya ingin income 5 angka
6. Perlu ada semangat yang tinggi dan rajin
7. Mesti ada data internet ye

Bayangkan..anda bekerja 2-3 jam je sehari menggunakan facebook, tapi hasil lebih daripada gaji you all bekerja 8 jam sehari.

Macam mana nak mulakan bisnes dan dapatkan produk hebat SHOM??

Kalau dah tak sabar nak tau, cepat2 PM Sue ya. Sue ada 1000 tiket percuma ke Beijing nak bagi you all.



Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

Thursday, March 10, 2016

Cozuma CC cream review

www.suhailiisa.com

Assalamualaikum...akak,adik,leng lui, pretty ladies...heheheheh lama tak update blog sebab busy jaga anak, jaga suami, jaga diri sendiri, jaga rumah, jaga bisnes lagi. Hehehehe...kadang2 busynya sampai time mandi pun kene bajet 7 minit je sebab anak2 mesti ketuk pintu toilet kalau mandi lama2.

Cerita pasal busy mom ni kan...of coursela kita tak banyak masa nak touch up muka dengan makeup. Apatah lagi nak lukis kening bagi cantik. Jangan harapla kening you all boleh cecantik persis model bila anak dah lebih 2 orang. Tapi takkan nak bagi husband tengok muka pucat dik??? Kat office husband tu berlambak minah2 makeup sampai bergetar rusuk diorang.


Oh no no no...walaupun akak ni tak pandai bab makeup, tetap akak pakai Cozuma Cc cream untuk touch up muka & secalit lipstick di bibir untuk naikkan seri muka. Pagi2 husband tegur isteri dia persis bidadari bersinar bila dia tengok muka isteri sebelum nak pegi kerja. Haaa...tak ke dapat pahala kita sebagai isteri...



So have you heard about Cozuma CC cream??
CC cream ni ialah krim ajaib 10 dalam 1 tau. Fungsi CC cream ni ialah:
1. Sebagai foundation
2. Sebagai concealer
3. UV Protection spf 30PA++
4. Mencerahkan kulit
5. Memudarkan jeragat
6. Anti radang & anti oksidan
7. Lembutkan kulit
8. Mengawal kulit berminyak
9. Hilangkan kedut di muka -- ni akak suka
10. Kecilkan pori-pori muka

Haaa...kesimpulannya bila pakai cc cream ni..korang transform jadi minah korea. Betul!!! Akak tak tipu..meh tengok akak2 ni transform jadi minah korea dalam masa 5 minit je.


Haaa...tengok akak ni muka jawa jadi muka korea



Hehehehe...macam mana cara nak guna CC cream ni??
Muka jawa transform jadi korea

Calit sikit2 Cozuma cc cream ikut cara akak letak tu..kemudian terus ratakan seluruh muka ye. Tak perlu pakai compact powder lagi. Jangan lupa sedikit pemerah bibir atau pelembap bibir daripada Cozuma jugak. 

Haaa....5 minit je naik seri dah. For those nak try Cozuma cc cream, do PM Sue for further details.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560