Posts

Showing posts from February, 2016

Travelogue: TDC in Osaka Japan

Image
Assalamualaikum semua,

Haaa....harini masuklah hari ke-5 team Thediamondcircle berada di Osaka Jepun sejak berlepas dari KLIA pada Isnin lepas menaiki Cathay Airways. Trip percuma 5H 3M ni ditanggung sepenuhnya oleh syarikat Sahajidah Hai o Marketing daripada tiket flight, hotel 5 bintang, makanan halal sepanjang trip, duit belanja, kemudahan transport dan banyak lagi.



Sue suka bila travel dengan SHOM ni...everything is FREE even duit poket minimum 4 angka pun dapat tau. 

Ok jom kita tengok Live Update from TDC in Japan & of course diorang pegi Universal Studio Osaka...ada Harry Porter Village...akak jeles you all!!! Terasa macam nak terbang sekarang jugak pegi Osaka.




Hari pertama team kami berpeluang menyaksikan kimono fashion show dan menikmati makanan tempatan di Malaysian Halal Restaurant di Kyoto. Cantikkan kimono tu? Kemudian pada hari ke-2 mereka berpeluang habiskan masa sehari suntuk ke Universal Studio Osaka. Jom tengok apa best kat Universal Studio.






Ok seperti kebiasaannya...…

Drama Melayu : Isteri vs Tunang

You all tengok drama Isteri vs Tunang tu?? Sue baru nak tengok episod malam ni. Ok honestly...ada ke isteri-isteri rela tengok suami buat persiapan kahwin dengan isteri ke-2??

Maybe ada segelintir wanita ok je kan if suami mampu dari semua aspek kewangan,kasih sayang dan pandai bahagikan masa. Tetapi kalau dapat madu perangai buruk cenggitu??? Akak pun rasa nak lempang madu tu. Kesianla si suami nak kene tanggung dosa isteri yang suka meroyan.

Oklah this is just a quick entry untuk menceritakan yang akak pun tengok drama melayu. Hehehehhehe....jangan kata akak asyik tengok drama omputih je tau.


Salam sayang,
Suhaili Isa


Cuti-cuti Malaysia : Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Image
Assalamualaikum...cuti Chinese New Year baru-baru ni, Sue dan family tidak pulang ke Perlis sebab standby di KL untuk hantar parents Sue ke KLIA untuk mengerjakan umrah. Jadi kami bawa anak-anak bercuti ke Cyberjaya je..

Apa yang menarik di Cyberjaya ni??? Sue nak cerita tentang Cyberview Resort & Spa. Haaaa.... ni dia



Masuk je ke kawasan Cyberview ni..anda akan dihidangkan dengan pokok dan landskap yang menyegarkan mata melihatnya. Hehehehe.... the 1st time Sue jejakkan kaki ke Cyberview ni was about 4 years ago ketika menghadiri breakfast meeting bersama bos-bos syarikat ketika tu.

Terus jatuh cinta dengan tempat ni..and every year Sue & Rizal cuba cari masa untuk check in di Cyberview Lodge ni. Sempena cuti Chinese New Year baru-baru ni...pihak pengurusan Cyberview ada buat celebration Lion Dance....tak sabar nak tengok performance mereka.




Kami tempah Superior Chalet Garden View untuk 3 hari 2 malam. Apa yang Sue suka tentang Cyberview...mereka tanam pokok bunga Jasmin yang ber…

Bio-Evolve Water Purification System

Image
Air minuman sangat penting untuk tubuh badan manusia. 70% tubuh manusia terdiri daripada cecair. Kalau air tak cukup dalam badan akan mengakibatkan badan terdehidrat dan badan menjadi GEMUK!!!Haaa....betul!!! Kekurangan air di dalam badan menyebabkan perut anda cepat lapar dan lemah tenaga badan. Tapi bagaimana terapi air Bioevolve boleh membantu meningkatkan kesihatan anda?


Leganya rasa bila dapat minum secawan air bersih dan sejuk ni. Tapi macam mana kita nak pastikan air minuman kita tu bersih atau tak? Sue selalu tengok movie mat salleh...where they all drink water direct from water tap tanpa didihkan air sampai boiling point. Selamat ke air paip tu untuk diminum???

Jawapannya....mereka menggunakan sistem water filtration and purification untuk mendapatkan air minuman bersih dari paip air dan terus boleh di minum. Banyak jenis water filter di pasaran...tetapi mana satukah sistem water purification yang berkesan??

Sue pada awalnya dapat sample free Bioevolve mineral water secara percu…

Restaurant Review: Nõta Cafe Bandar Baru Selayang

Image
(Maaf: Restoren ini telah ditutup)
Good News!!!! Orang-orang selayang sekarang dah boleh menikmati kek dan segala jenis makanan fusion di Nota Cafe, Bandar Baru Selayang.

Semalam Sue berpeluang menikmati makan malam di kafe hipster yang baru saja 3 bulan beroperasi. Disebabkan Sue selalu ada urusan bisnes di stokis Bandar Baru Selayang, jadi kebetulan ternampak signboard cafe ni.



Masuk je ke dalam cafe ni...sue terbayangkan cafe wood & steel tetapi lebih kemas dan teratur. Konsep vintaj & retro serta penggunaan perabot terpakai yang dibaikpulih salah satu idea rekaan dalaman yang menarik. Diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Shazlira Hamzah..menimbulkan rasa bangga dengan kejayaan usahawan bumiputera. Jom support local.

Ok jom tengok sajian yang disediakan. Ramai pelanggan suka meatball dengan brown sauce..so Sue pilih meatball dan Rizal pilih Nasi Goreng Nota Noti berasap. 



Ok inilah meatball with brown sauce berharga RM 15 sepinggan. Basket of fries tu RM 5 per basket. Mea…

Premium Beautiful prevents Breast Cancer

Image
Assalamualaikum,

Entry kali ni, Sue nak share tentang cara Premium Beautiful berfungsi untuk elakkan kanser payudara atau Breast Cancer. Thank you readers yang minta Sue share how actually Premium Beautiful Lingerie helps to prevent breast cancer and also cervical cancer.

Kebaikan Premium Beautiful:

1. Fabrik Premium Beautiful disulami oleh tenaga Far Infra Red yang dihasilkan daripada silika yang dibakar pada suhu tinggi dan kemudiannya dimampatkan dan disulam dalam fabrik akwatek akwadyne.

Apa itu Far Infra Red (FIR) atau Heat Theraphy?
 Anda boleh baca lanjutan kajian FIR di sini KAJIAN TENTANG FAR INFRA RED

FIR dihasilkan juga di dalam badan manusia..manusia sihat disebabkan gelombang FIR yang cukup di dalam badan. Disebabkan pemakanan manusia yang penuh dengan lemak,kolesterol, logam berat, toksik dan racun; gelombang FIR tidak dapat dihasilkan dengan optimum dan menyebabkan badan kita sakit.

Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful selama 8 jam sehari menyalurkan OKSIGEN AKTIF kepada sel …