Friday, February 26, 2016

Travelogue: TDC in Osaka Japan

Assalamualaikum semua,

Haaa....harini masuklah hari ke-5 team Thediamondcircle berada di Osaka Jepun sejak berlepas dari KLIA pada Isnin lepas menaiki Cathay Airways. Trip percuma 5H 3M ni ditanggung sepenuhnya oleh syarikat Sahajidah Hai o Marketing daripada tiket flight, hotel 5 bintang, makanan halal sepanjang trip, duit belanja, kemudahan transport dan banyak lagi.



Sue suka bila travel dengan SHOM ni...everything is FREE even duit poket minimum 4 angka pun dapat tau. 

Ok jom kita tengok Live Update from TDC in Japan & of course diorang pegi Universal Studio Osaka...ada Harry Porter Village...akak jeles you all!!! Terasa macam nak terbang sekarang jugak pegi Osaka.




Hari pertama team kami berpeluang menyaksikan kimono fashion show dan menikmati makanan tempatan di Malaysian Halal Restaurant di Kyoto. Cantikkan kimono tu? Kemudian pada hari ke-2 mereka berpeluang habiskan masa sehari suntuk ke Universal Studio Osaka. Jom tengok apa best kat Universal Studio.






Ok seperti kebiasaannya...sekiranya company tak provide lunch pada hari-hari tertentu, SHOM akan bagi duit belanja makan tau. Kali ni mereka dapat 6000 yen seorang untuk belanja makan di Universal Studio.


Eh diorang jumpa maskot Shrekla...heheheh kalau Sue & Rizal setiap kali ke Universal Studio & Disneyland, mesti serbu maskot2 nak ambil gambar bersama.



Ok nak cerita sikit siapa yang layak sertai free trip atas tajaan SHOM ni?
1. Usahawan yang telah berusaha gigih siapkan target sales yang telah ditetapkan.
2. Usahawan baru bermula atau lama dalam bisnes yang berusaha tanpa kenal erti penat atau putus asa.
3. Usahawan bumiputera, cina & india
4. Usahawan dari peringkat umur 20tahun sehinggalah pangkat nenek dan datuk.

Pendek cerita...kalau you all kerja keras siapkan target, you all pasti dapat free trip ni. Betul tak?? Manada orang yang buat kerja sambil lewa tapi dapat reward?? 

Trip kali ni team the diamondcircle diwakili oleh CDM Shaliza aziz, CDM Norain nizar, DDM Ain Zulkarnaind, DDM Syikin Salleh dan DSM Mohd Ezamshah. Mereka ni antara usahawan yang tak pernah kenal erti putus asa, penat dan malu untuk berniaga. Teringat segala pengorbanan CDM Ija & CDM Ain dalam nak bantu Sue kembangkan bisnes dari bawah. Thank you mentors...you really deserve to be pampered during this trip.

Ok korang nak tengok apa makanan best kat Osaka?






Some of live update food yang diorang dapat nikmati. Of course di Osaka adalah tempat kelahiran takoyaki...sapa suka takoyaki?? Geramnya tengok takoyaki di Osaka..CDM Ain kata lebih sedap daripada di Malaysia. Ok harini nak pegi carik takoyaki paling best kat KL. Sapa tau kat mana?? Hehehhe



Satu pose wajib bila you all ke osaka, haruslah jadi Glico Man!! 

Hehehehe....ok excited tak tengok our free trip yang company Sahajidah Hai-O marketing provide bagi usahawan?? Jangan lupa..Sue ada 1000 tiket nak ajak usahawan baru ke Beijing tahun ni. 

Kalau nak follow Sue ke Beijing secara percuma, do PM Sue for more details ye. Sue bantu anda siapkan tabung simpanan RM 26,000 dalam masa 6 bulan dan terus dapatkan tiket melancong percuma ke Beijing.


Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com

Wednesday, February 17, 2016

Drama Melayu : Isteri vs Tunang

You all tengok drama Isteri vs Tunang tu?? Sue baru nak tengok episod malam ni. Ok honestly...ada ke isteri-isteri rela tengok suami buat persiapan kahwin dengan isteri ke-2??

Maybe ada segelintir wanita ok je kan if suami mampu dari semua aspek kewangan,kasih sayang dan pandai bahagikan masa. Tetapi kalau dapat madu perangai buruk cenggitu??? Akak pun rasa nak lempang madu tu. Kesianla si suami nak kene tanggung dosa isteri yang suka meroyan.

Oklah this is just a quick entry untuk menceritakan yang akak pun tengok drama melayu. Hehehehhehe....jangan kata akak asyik tengok drama omputih je tau.


Salam sayang,
Suhaili Isa


Tuesday, February 16, 2016

Cuti-cuti Malaysia : Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Assalamualaikum...cuti Chinese New Year baru-baru ni, Sue dan family tidak pulang ke Perlis sebab standby di KL untuk hantar parents Sue ke KLIA untuk mengerjakan umrah. Jadi kami bawa anak-anak bercuti ke Cyberjaya je..

Apa yang menarik di Cyberjaya ni??? Sue nak cerita tentang Cyberview Resort & Spa. Haaaa.... ni dia



Masuk je ke kawasan Cyberview ni..anda akan dihidangkan dengan pokok dan landskap yang menyegarkan mata melihatnya. Hehehehe.... the 1st time Sue jejakkan kaki ke Cyberview ni was about 4 years ago ketika menghadiri breakfast meeting bersama bos-bos syarikat ketika tu.

Terus jatuh cinta dengan tempat ni..and every year Sue & Rizal cuba cari masa untuk check in di Cyberview Lodge ni. Sempena cuti Chinese New Year baru-baru ni...pihak pengurusan Cyberview ada buat celebration Lion Dance....tak sabar nak tengok performance mereka.




Kami tempah Superior Chalet Garden View untuk 3 hari 2 malam. Apa yang Sue suka tentang Cyberview...mereka tanam pokok bunga Jasmin yang berbau wangi dan segar. Jadi bila bukak sliding door bilik tu boleh bau bunga Jasmin yang ditanam di sekitar taman. Sesuaila sangat dengan konsep Resort & Spa.

Harga bilik pula you all boleh gunakan Trivago untuk pilih rate paling murah. Kami guna booking.com je...kami dapat harga 1 malam = RM 245 including breakfast for 2 persons. Nak mention kat sini yang Cyberview resort ni full wifi coverage di mana sahaja anda berada. Best betul!!






Ok antara fasiliti yang ada di Cyberview resort ni of course swimming pool, Sembunyi spa, tennis court, gym centre, kids playground area, The Verandah restaurant dan Sue nampak juga basikal yang boleh disewa serta boleh pegi memancing tau.





Haaa....rasa tenang dan damai je bila berada di Resort ni. Kebetulan kami menginap waktu Chinese New Year, jadi kami dapat banyak limau, fortune cookies, gold fish chocolate dan berpeluang tengok lion dance. Arfa & Husna takut tengok Lion dance. Heheheh....


Seronok jugak tengok Lion Dance ni....dan saya dapat fortune cookies yang sangat berikan semangat untuk Sue kerja lebih keras lagi dalam bisnes. " Nothing is difficult to a willing mind"

Ok..kalau you all nak pegi bercuti tapi taknak pegi jauh daripada KL, bolehlah Check In di Cyberview Lodge Resort & Spa ye. 83% patrons voted Cyberview Lodge worth your money compares to other Hotels in Cyberjaya. 

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Alhamdulillah....Training Centre team TDC sekarang sudah berwajah baru.



Alhamdulillah juga untuk business partners Sue yang tak kenal erti putus asa dalam bisnes. Hasilnya walaupun berbisnes 2-3 jam sehari dan masih bekerja full time, mereka dapat ganda income masing2 minimum RM 2000 sebulan. Akhir bulan ada gaji, tengah bulan masuk bonus bisnes lagi. Jangan lupa zakat & sedekah ye...


Anda nak jadi salah seorang yang genggam extra income 4 angka sebulan sebagai Premium Beautiful expert? Sue sedia membantu anda.

Sunday, February 14, 2016

Bio-Evolve Water Purification System

Air minuman sangat penting untuk tubuh badan manusia. 70% tubuh manusia terdiri daripada cecair. Kalau air tak cukup dalam badan akan mengakibatkan badan terdehidrat dan badan menjadi GEMUK!!!Haaa....betul!!! Kekurangan air di dalam badan menyebabkan perut anda cepat lapar dan lemah tenaga badan. Tapi bagaimana terapi air Bioevolve boleh membantu meningkatkan kesihatan anda?



www.suhailiisa.com

Leganya rasa bila dapat minum secawan air bersih dan sejuk ni. Tapi macam mana kita nak pastikan air minuman kita tu bersih atau tak? Sue selalu tengok movie mat salleh...where they all drink water direct from water tap tanpa didihkan air sampai boiling point. Selamat ke air paip tu untuk diminum???

Jawapannya....mereka menggunakan sistem water filtration and purification untuk mendapatkan air minuman bersih dari paip air dan terus boleh di minum. Banyak jenis water filter di pasaran...tetapi mana satukah sistem water purification yang berkesan??

Sue pada awalnya dapat sample free Bioevolve mineral water secara percuma pada bulan May 2015. Macam ni lah rupa mineral water tu.



Bila minum air ni rasa segar badan, tak payau dan badan rasa ringan. Lepastu kawan kata yang Sue minum ni air paip yang dah dibersihkan dan ditukarkan menjadi air alkali. Sebab tu badan rasa ringan dan muka kelihatan berseri-seri.

Jadi Sue tanya pada kawan...macam mana rupa Bioevolve ni dan bagaimana Bioevolve boleh membersihkan air dan hasilkan air bersifat alkali?
Ni penerangannya...

Apabila air masuk ke dalam Bioevolve, air akan melalui 4 fasa pembersihan.

Fasa 1: Pra-penapisan dengan seramik
Seramik padat dengan taburan pori yang bersaiz kurang daripada 0.9 mikron memastikan semua bendasing seperti KARAT, KELADAK PASIR & BAKTERIA DITAPIS SEMPURNA bagi mencapai penulenan air 99.99%. Haaa...Fasa 1 je dah 99.99% bersih daripada bakteria disebabkan oleh air.

Fasa 2: Pengubah tenaga

A. Bebola bio
B. Karbon teraktif
C. KDF
Penapis B menghasilkan air yang tulen dan bersih dengan SINGKIRKAN LOGAM BERAT, KLORIN, MIKROORGANISMA,PEWARNA, BAU BUSUK & BAHAN PENCEMAR BAHAYA DALAM PAIP.

Penapis B hanya benarkan mineral penting dalam air sahaja untuk kekal dalam air. Kelompok molekul air dipecahkan kepada kelompok molekul yang lebih kecil untuk menggalakkan penghidratan, peredaran darah dan keaktifan sel-sel badan.

Fasa 3: Pengubah Berion
A. Bebola ion
B. Bebola Nano
C. Bebola bio
Teknologi Pengubahan Berion yang khas, penapis C tingkatkan dan stabilkan tenaga dalam air supaya kelompok molekul air kekal berada pada saiz terkecil untuk jangka masa panjang. Kealkalian air dioptimumkan untuk menghasilkan air beralkali supaya mencegah keasidan badan dan tingkatkan kesihatan badan.

Fasa 4: Blok Karbon Ultra Padat
Karbon blok diaktifkan melalui proses haba yang unik untuk menghasilkan ribuan pori halus pada blok karbon dan mengoptimumkan proses penyingkiran bahan pencemar dan berbahaya dalam air.

Air Bioevolve SELAMAT, SIHAT DAN ENAK untuk diminum. Air Bioevolve juga sangat bagus untuk membersihkan sayuran, buah-buahan dan juga untuk memasak nasi. ☆☆TIPS BERGUNA: Ambil secawan air Bioevolve dan cuci muka anda yang penuh jerawat,jeragat dan masalah kulit...Insha Allah dalam masa 2 minggu, kulit muka akan menjadi cantik dan cerah.


11 sebab you all WAJIB ada BIOEVOLVE:



1. Selamat diminum
2. Penulenan air berprestasi hebat
3. Kualiti air yang dipertingkatkan
4. Pemasangan mudah boleh buat sendiri (jimat installation cost)
5. Penjimatan kos dan tahan lama ( hanya perlu tukar filter maksimum selepas 3 tahun penggunaan)
6. Mendapat sijil pengiktirafan SIRIM dan 7 lagi institut yang mengkaji keselamatan produk.
7. Tidak perlu menggunakan elektrik ( kos elektrik mahal dah sekarang akak2 & abang2...kalau sebulan you all bayar elektrik sampai RM 200- RM 300...change your water purification system now.)
8. Hanya perlu panaskan air sebentar di atas dapur. Jangan sampai mendidih..kerana air tulen apabila dipanaskan akan bertukar sifat dan molekul berubah. Bila molekul berubah...air bioevolve tidak dapat merawat dan menjaga kesihatan badan dengan optimum.
9. Satu (1) unit pembelian Bioevolve..anda akan menerima CASH REBATE RM300/ TRADE IN Bio-aura lama anda dan dapatkan CASH REBATE RM600.
10. Water purification sistem paling murah dan berkesan.
11. Minum 8 gelas air Bioevolve membantu anda turun berat 1-2kg seminggu.


Oklah...later Sue share a few testimonies untuk Bioevolve ni ya.

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com

Sunday, February 7, 2016

Restaurant Review: Nõta Cafe Bandar Baru Selayang

(Maaf: Restoren ini telah ditutup)
Good News!!!! Orang-orang selayang sekarang dah boleh menikmati kek dan segala jenis makanan fusion di Nota Cafe, Bandar Baru Selayang.

Semalam Sue berpeluang menikmati makan malam di kafe hipster yang baru saja 3 bulan beroperasi. Disebabkan Sue selalu ada urusan bisnes di stokis Bandar Baru Selayang, jadi kebetulan ternampak signboard cafe ni.



Masuk je ke dalam cafe ni...sue terbayangkan cafe wood & steel tetapi lebih kemas dan teratur. Konsep vintaj & retro serta penggunaan perabot terpakai yang dibaikpulih salah satu idea rekaan dalaman yang menarik. Diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Shazlira Hamzah..menimbulkan rasa bangga dengan kejayaan usahawan bumiputera. Jom support local.

Ok jom tengok sajian yang disediakan. Ramai pelanggan suka meatball dengan brown sauce..so Sue pilih meatball dan Rizal pilih Nasi Goreng Nota Noti berasap. 



Ok inilah meatball with brown sauce berharga RM 15 sepinggan. Basket of fries tu RM 5 per basket. Meatball tu kene dengan my taste bud. Teringat meatball di Ikea but this one lebih sedap.



Ni pula Nasi Goreng Nota noti berasap...RM 10 sepinggan. Kenapa berasap??? Jaga2 adik,akak,abang semua...ada cili padi bila tergigit memang berasap telinga. Kesian Rizal sampai berpeluh-peluh tahan pedas. Heheheheh....



Haaa...for dessert pula...Husna yang pilih Butterscotch salted cake with toffee nut berharga RM 10. Sebenarnya nak order Mango Cheesecake tapi dah habis. So butterscotch ni pun memang sangat sedap. Pandai Husna pilih...di cafe ni juga ada menu pancake...next visit dengan client Sue akan belanja pancake & coffee pula. Kita cerita cara buat simpanan RM 26,000 dalam masa 6 bulan.



Untuk snack pula...ada jugak keropok lekor berharga RM 5 juga sebakul. Lebih menarik lagi...cafe ni sediakan tempat bermain untuk kids. Senang akak nak makan dengan aman bila budak2 ada tempat nak bermain you all.



Nah Sue share virtual view of Nota Cafe..


Jadi kalau you all berada berdekatan Bandar Baru Selayang atau berada di sekitar Stadium selayang untuk tengok perlawanan bola, jangan lupa singgah Nota Cafe untul secawan coffee ye.

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Note: Lepas makan benda manis, bergoreng dan berkolesterol....you all wajib detox balik ye supaya boleh turunkan berat badan...Kene tiru macam akak ni



Akak ni turun 2kg dalam 10hari tanpa senaman pun. Niat asalnya ambil Setkurusbajet untuk buang angin badan...tapi terpaksa jadi kurus dan ramping pula. Hehehhehe tahniah kak sebab dah kurus. 

Saturday, February 6, 2016

Premium Beautiful prevents Breast Cancer

Assalamualaikum,

Entry kali ni, Sue nak share tentang cara Premium Beautiful berfungsi untuk elakkan kanser payudara atau Breast Cancer. Thank you readers yang minta Sue share how actually Premium Beautiful Lingerie helps to prevent breast cancer and also cervical cancer.

Kebaikan Premium Beautiful:

1. Fabrik Premium Beautiful disulami oleh tenaga Far Infra Red yang dihasilkan daripada silika yang dibakar pada suhu tinggi dan kemudiannya dimampatkan dan disulam dalam fabrik akwatek akwadyne.

Apa itu Far Infra Red (FIR) atau Heat Theraphy?
 Anda boleh baca lanjutan kajian FIR di sini KAJIAN TENTANG FAR INFRA RED

FIR dihasilkan juga di dalam badan manusia..manusia sihat disebabkan gelombang FIR yang cukup di dalam badan. Disebabkan pemakanan manusia yang penuh dengan lemak,kolesterol, logam berat, toksik dan racun; gelombang FIR tidak dapat dihasilkan dengan optimum dan menyebabkan badan kita sakit.

Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful selama 8 jam sehari menyalurkan OKSIGEN AKTIF kepada sel tubuh serta organ manusia dan mengelakkan sel kanser membiak.

2. Mangkuk Long Bra Premium beautiful dihasilkan dengan mencantum 3 keping fabrik dan dijahit dalam bentuk kon atau piramid supaya "nipple" payudara ada pengudaraan dan mengelakkan "nipple" tertekan ke dalam. Kebanyakan kes kanser payudara bermula dari belakang "nipple" payudara disebabkan selalu ditekan oleh fabrik coli biasa dan tiada aliran udara di sekitar "nipple"




3. FIR pada Long bra juga akan memecahkan susu badan lama yang tidak dikeluarkan disebabkan masalah penyusuan. Bagi ibu-ibu yang mengalami bengkak susu, Long Bra Premium Beautiful akan melancarkan aliran susu, mengurangkan bengkak dan memperbanyakan kuantiti susu kerana FIR akan seimbangkan hormon penyusuan.

 Jadi...tidak perlu takut untuk melabur demi kesihatan. 1-2 set Premium beautiful menjimatkan perbelanjaan pakaian dalam anda selama 10-20 tahun lamanya. Anda tidak perlu membeli pakaian dalam biasa kerana Premium Beautiful dah menggantikan fungsi pakaian dalam.

1. Senang dibasuh hanya perlu rendam 5 minit dan keringkan.

2. Fabrik cepat kering

3. Warranty seumur hidup untuk sebarang kerosakan, koyak, patah dan tercabut.

4. Servis repair percuma

5. Yang penting CASH REBATE you all bakal terima minimum RM 150 - RM 5000.




So dont hesitate to contact me at 012-6842560 for further details & purchases.


Salam sayang,
( Your Premium Beautiful Expert)

Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com