Monday, January 4, 2016

Idea Bento Anak ke Sekolah

Assalamualaikum mommies.....

Haa....harini gorgeous mommies semua busy hantar anak ke sekolah kan? Ada yang masuk darjah 1, ada yang masuk pre-school, ada yang masuk sekolah menengah. Sue doakan urusan mommies semua dipermudahkan.

Ada tak mommies yang takde idea nak prepare lunch box untuk bekalan makan anak-anak? Kalau ada, jom Sue nak share a few ideas yang Sue dah survey untuk buat bekal Arfa ke sekolah.



Kat sini Sue share sikit idea untuk main course, snacks dan minuman. Antara heavy food yang boleh membekalkan tenaga,vitamin dan kalsium untuk anak-anak, Sue pilih beberapa resepi menarik, sedap, senang dibuat dan pastinya anak-anak suka.








Haaaa....menarik tak menu untuk heavy meal tu?? Kita pun rasa tak sabar nak makan jugak.hehehehehe...petuanya, you all plan menu anak untuk seminggu dan beli bahan mentah follow resipi yang you all dah plan. Cara macam ni jimat kos,masa dan tenaga.

Ok jom tengok idea snack yang Sue dah pilih untuk Arfa pula.




Waaahhhhh.....lagi menarikkan? Sue suka snack ni sebab mudah nak sediakan. Untuk strawberry yogurt bark tu...you all beli natural yogurt dan strawberry. Kemudian buat macam gambar di atas dan sejukkan. Yummyyy!!!

Next untuk smoothies pula...antara idea yang Sue suka ialah strawberry smoothies, blueberry dan peanut butter chocolate smoothies. Kurangkan kandungan gula dalam smoothies ni ye.



Ni pula Sue share 90 jenis resepi yang mommy semua boleh buat dengan CEPAT & MUDAH. Selamat berkreatif dengan menu bento anak-anak. 






Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
suhaili1984@gmail.com

You all ada masalah anak DEMAM, SELSEMA, SEMPUT,ASMA,BATUK BERKAHAK taknak lega walaupun dah jumpa pakar? Jom try bioeverplus nanocream yang bantu sembuhkan jangkitan paru2 dan saluran pernafasan. 



2 comments:

  1. Nice sharing. Anak pasti suka nak bawak bekal ke sekolah kalau dihias cantik macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...anak Sue memang suka. cikgu dan kawan2 dia pun komen bekal anak menarik sangat. selamat mencuba ye

      Delete