Sunday, January 31, 2016

Alhamdulillah: Selesai Kenduri Doa Selamat

Alhamdulillah selesai kenduri doa selamat untuk kedua ibubapa Sue yang bakal berangkat mengerjakan umrah Februari ni..terima kasih buat semua saudara mara yang datang mendoakan kedua ibubapa Sue.

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah SWT rezeki kedua ibubapa dijemput menjadi tetamu Allah dengan cukup istimewa sekali. SubhanAllah besar sungguh kuasa Allah ni...sue perhatikan sendiri setiap kebaikan yang kita lakukan, pasti Allah akan balas dengan setimpal. Buat baik, pasti akan dibalas dengan baik.

Inilah yang Sue belajar daripada peristiwa kedua ibubapa Sue dapat mengerjakan umrah secara percuma.Semoga kedua ibubapa Sue dapat menjalankan ibadah dengan sempurna dan mendapat umrah yang mabrur. 


Salam sayang
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Saturday, January 30, 2016

Nasi Manggey : Warung Kita

Assalamualaikum readers,

Harini selepas Subuh Sue dah get ready nak prepare breakfast for family, tetiba encik husband kata

Rizal:  " sayang, tak payah masaklah. Kita makan Nasi Manggey"
Sue: Haaaa??? Nasi Vanggey??? Apa tu??
Rizal: Nasi Manggey..kat Kampung Melayu Sungai Buloh. RM 4.50 sebungkus

Ok....dengan masih penuh tanda tanya agree to follow him makan Nasi Manggey. At 9.00am semua dah siap cantik2 nak pegi breakfast. Bila sampai kedai, orang tak ramai lagi. Rupanya inilah kedai Nasi Maggey tu...kedai Warung Kita.

Selesa juga makan kedai ni sebab kawasan yang luas. Boleh pilih samada nak makan duduk atas kerusi atau duduk secara bersila. Cara nak order makanan, you all kene ke kaunter order makanan, ambil makanan dan bayar terus. Apa menu menarik di sini?


Ala....tak nampak pula ye...tapi ada Nasi lemak ikan tongkol, nasi manggey, Coconut shake, ABC oreo, air kelapa baldi. Ooooo....harga Nasi Manggey tu dah naik menjadi RM 5 sebungkus.


Haaa...inilah Nasi Manggey, nasi putih dengan ayam goreng dan kuah kari. Bungkus dalam kertas beralaskan daun pisang. Mineral coffee wajib minum supaya dapat kenyangkan perut dan buang lemak serta kolesterol ayam goreng tu. Barulah boleh kurus!!!



Tu dessert menarik..ABC oreo dan Coconut shake. Eh...mana Air kelapa dalam Baldi??


Haaa...sebelah kiri tulah air kelapa dalam baldi. Heheheheh larat ke nak habiskan tu? Kembungla perut jadinya. Tapi you all kalau kembung perut boleh ambil 2 biji garlic tablet ye bantu buang angin dan kempiskan perut dengan cepat. Very recommended!!

Oklah perut pun dah kenyang..kami nak balik rumah. Jangan lupa makan di Warung Kita...orderlah Nasi Manggey. Ni alamatnya Sue sharekan.




Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
Suhaili1984@gmail.com


Nah...Sue share testimoni turun berat 18kg dalam masa 3 bulan dengan amalkan minum Mineral coffee dan ambil Garlic tablet je tau. Ni set detoks paling cepat bersihkan kerak usus, najis lama, kolesterol dan bakar lemak.

Hanya RM 150 satu set untuk 2 bulan. Kalau stop ambil pun tetap akan kurus sebab perut dan badan dah bersih daripada segala kolesterol dan lemak terkumpul.
KKM Approved & selamat untuk diambil.

Tuesday, January 26, 2016

Tips ke Universal Studio Singapore: Jan 2016

Alhamdulillah...tertunai juga hajat nak bawa anak-anak ke Universal Studio Singapore cuti Thaipusam baru-baru ni.

Sebenarnya kids dah 2 bulan non-stop asking about repeat trip to Disneyland Hong Kong. Disebabkan awal tahun ni banyak urusan kerja, jadi kami ke Singapore dulu. 

Trip kami ke Singapore menelan belanja sebanyak:
1. Kos petrol & tol KL-JB-KL : RM 300
2. Theme park entrance & express pass
   untuk 3 orang : RM 919
3. Makan + souvenirs : RM 300
( bear in mind, during trip ni RM 3 = SGD 1.00)
4. Bajet hotel 3 hari 2 malam di JB: RM 168
5. Transport masuk ke Sentosa Island (3 orang): RM 90
       TOTAL : +/- RM 1800 for 2 adults, 2 children

Ok bermulalah sesi tabung melancong berikutnya...kali ni tabung perlu isi dengan lebih banyak duit lagi. Bercita-cita nak bawa family ke London melawat kakak Sue di sana. Ok jom tengok Universal studio Singapore.


Kami menaiki bas di Tune hotel JB. Kami beli tiket daripada travel agency Odyssey. Office Odyssey ni betul-betul kat bawah Tune hotel. Pukul 7.15am dah terpacak anak beranak tunggu bas. Dari JB - immigration Singapore - Sentosa Island mengambil masa 2 jam.

Kami sampai di USS pukul 10.30am..time tu orang dah mula ramai. Tips 1: Jangan habiskan masa bergambar di depan globe ni..sebab bila tiba waktu petang, tak ramai orang di sini..so uolls boleh bergambar sakan.

USS ada 8 bahagian menarik which are Hollywood street, Madagascar, Far Far Away, Jurassic Park, Ancient Egypt, The Lost World, Sci-Fi City, New york street...bagi parents yang bawa anak kecil dan tak cukup ketinggian 82cm minimum; you all mulakan dengan masuk Madagascar Crate Adventure dan terus masuk ke Far Far Away.


 Haaa....
Tips 2: Untuk mengelakkan beratur panjang untuk menaiki rides...you all wajib beli Express Pass ye...priority akan diberikan kepada express pass holder dulu.

Tips 3: Bawa buggy stroller untuk anak-anak ye...sewa stroller di sana dalam lingkungan SGD 20.

Tips 4: Bawa makanan or kudap-kudapan dalam beg supaya anak-anak tak kelaparan. Baju salin anak2, pampers dan baju salin parents sebab ada a few rides yang anda akan basah terkena percikan air.

Tips 5: Bawa botol air kosong untuk isi air minuman. Di USS setiap 100m mesti ada water dispenser yang kita boleh isi air dan minum. Air di Singapore selamat untuk di minum.

Tips 6: Bawa bozzle, botol air kosong atau tisu basah untuk ke toilet ye. Di sana toilet semua takde water hose.

Tips 7: Baca notice board yang terletak di Hollywood street & Sci-Fi city untuk info waktu show-show penting setiap bahagian theme park.




Kami habiskan masa sehingga pukul 12.30 tengahari di kawasan Madagascar dan Far far Away. Kemudian kami stop untuk lunch di kawasan Far Far away. Harga makanan di restoren area Far Far Away sangat murah berbanding restoren lain. Harga makanan bermula SGD 7.00 dan makanan banyak western style.


Kami memilih restoren Friar's Far Far Away. Seronok sangat makan bawah pokok yang redup dan banyak burung. Rasa betul2 makan seperti dalam taman istana. Heheheheheh....Ada ayam goreng boneless yang sedap, dino nugget, french fries dan soft serve ice cream yang berharga SGD 2.50. Di sekitar theme park banyak restoren halal. Jadi jangan lupa,

Tips 8: Ambil map di pintu masuk USS untuk cari restoren halal di setiap bahagian theme park.

Bila dah kenyang....jom kita mulakan rides di bahagian popular untuk orang dewasa pulak.




Jangan lupa amek gambar dengan bumblebee ok!!! Oklah Sue stop kat sini dulu ye. Next Sue cerita ye tempat solat,  rides wajib naik dan show wajib tengok.


Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com


Ada yang nak Sue bantu setup dan ajarkan cara buat extra income dengan bisnes online? Projek Extra income RM 26,000 dalam masa 6 bulan tengah berlangsung. Method of marketing hanya gunakan facebook, instagram, blog.

Modal : Fleksibel dan ikut pakej berdasarkan kemampuan
Produk : Premium beautiful/ Mineral coffee/ garlic/bvalfalfa/Bioseleza/ Bioever plus / Marine essence homespa.

Benefits:
1. Untung runcit 20%
2. Komisen 3%-41%
3. Tiket melancong percuma ke Beijing dan pakej Umrah
4. Tabung kereta minimum RM 1000 sebulan
5. Free mentor/training & 1-1 guidance

Jangan lupa hantarkan permohonan di email Sue atau whatsapp Sue 012-6842560. 

Sunday, January 17, 2016

Testimoni Bioever Plus Cream

Alhamdulillah...it was a great Saturday for my family. Kami sempat ke majlis perkahwinan kawan sekerja husband di MARDI Serdang. Bila attend wedding invitation ni, teringat pula majlis perkahwinan sendiri 6 tahun lepas 😁😁 cantik dengan sepersalinan baju pengantin dan bentuk badan pun masih lagi cantik.

Now selepas 6 tahun berkahwin dan dikurniakan 2 orang cahaya mata...iolls masih lagi boleh sarungkan baju cantik dengan bantuan Premium Beautiful yang memastikan bentuk badan wanita kekal ramping, cantik dan sentiasa sihat. Dah kahwin.....lagilah kene jaga bentuk badan sebab you all nak duduk sebumbung dengan suami yang sama selama berpuluh2 tahun.

Dulu you all kahwin dengan suami...bukan main melaram. Now anak dah berderet takkan lah nak malas jaga badan?? Ehhh melalut pulakan...oklah actually Sue nak share testimoni hebat produk Bioever Plus.

Bioever plus ni mempunyai kebaikan untuk:
1. Anti ageing & buang double chin
2. Buang lemak lengan
3. Kempiskan perut
4. Rawat anak batuk,selsema dan berkahak
5. Menegangkan payudara
6. Kecilkan peha yang besar dan lebar
7. Merawat angin pasang bagi lelaki
8. Mudahkan untuk hamil bagi wanita
9. Kurangkan senggugut
10. Untuk hubungan suami isteri

Jom kita tengok testimoni terbaru bioever plus.





Haaaa.....untuk anak yang selalu demam,batuk,berkahak,selsema,asma dan semput...you all sapu sedikit bioever plus di dada depan dan belakang dalam gerakan berpusing serta sapu menegak ke atas pada tulang belakang anak. Insha Allah dalam 5 minit anak akan lega.



Haaaa.....begitulah antara testimoni yang dapat Sue kumpulkan untuk di kongsi bersama. Ada yang nak test? Jangan lupa contact Sue ya untuk free trial dan dapatkan sekotak Bioever plus you all.

Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com


Saturday, January 16, 2016

Kehidupan Anugerah Allah SWT



Sekarang...kita hidup. Mungkin esok kita mati. Kehidupan ni ibarat hadiah paling berharga yang Allah berikan pada kita.

Ada kehidupan yang penuh dengan liku-liku cabaran hidup. Ada kehidupan yang senang tanpa cabaran. Kedua-duanya ialah ujian yang Allah beri untuk lihat sejauh mana hambaNya akan bersyukur dan taat perintahNya.

Jadi kalau anda ditimpa masalah sekarang, muhasabah diri kita dan dekatkan diri pada Allah. Bantuan Allah pasti datang samada cepat atau lambat. Tawakkal kepada Allah. Berdoa dan mintalah yang baik-baik. 

Semoga Allah melindungi dan memberikan hidayah pada kita semua.

Selamat malam dunia.
Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

Sunday, January 10, 2016

Restaurant Review : Twenty & Co Shah Alam

 Hello there!!! How was your weekend? Ok semalam Sue berkesempatan try 1 cafe hipster di Shah Alam. Recommendation by my fellow friend Aini Talib. Akak memang suka cuba cafe hipster yang makin tumbuh bak cendawan lepas hujan.

Salah satu cita-cita nak juga buka cafe, tapi high end cafe ni selalunya perlukan modal yang besar ratusan ribu ringgit. Perlu ambil masa yang panjang untuk dapatkan "breakeven". Bisnes yang Sue dah usahakan selama 2 tahun ni...dah bantu Sue pulang modal dan keuntungan sampai RM 40,000 hanya dengan bisnes hujung jari dan tak perlu bayar overhead cost.

Ok melalut pula kan?? Twenty & Co cafe ni bertempat di Plaza Azalea Shah Alam berdekatan dengan masjid Shah Alam dan Plaza Perangsang. Cafe 2 tingkat dan berada di unit corner lot memang mudah untuk menarik pelanggan datang mencuba. Sue dan 3 lagi kawan masing-masing order menu yang berlainan untuk cuba rasa. Jom tengok apa kami order.



Nasi goreng sedap..lupa nama apa...harga RM 32 sepinggan kalau tak silap. Ayam goreng L tu memang besar ok.


English breakfast set RM 20 sepinggan. Omelet dan beef tu memang nampak menyelerakan.


Club sandwich yang dihidangkan atas alas papan alas yang buatkan food serving and plating lebih cantik dan membangkitkan selera pengunjung. Jom tengok dessert pula.


Iced chocolate dan Nutella pie yang sedap..total price RM 26 sahaja.


Strawberry hot chocolate dan nutella pavlova. Cara nak minum strawberry hot chocolate tu...you all perlu masukkan paste strawberry yang diberikan ke dalam hot chocolate. Begitulah cara menikmatinya.

Overall Sue memang suka cafe ni sebab sangat cosy dengan background music yang memang top hits dan pastinya di cafe inilah kita boleh face to face dengan ramai artis yang berkunjung untuk makan di cafe ni. Antara artis yang mengunjungi cafe semasa kami di sana ialah Jaafar Onn dan seorang lagi pelakon wanita baru yang meningkat naik selepas berlakon dalam Drama bersiri Jodoh lakonan Scha Alyahya.


Thank you CDM Shaliza Aziz and Diamonds of thediamondcircle business group. Banyak yang kami bincangkan tentang hala tuju bisnes online kami untuk hasilkan jualan mencecah ratusan ribu dalam masa 6 bulan hanya dengan online dan tanpa kedai.

So kalau you all berkesempatan untuk ke Shah Alam...jangan lupa singgah di Cafe Twenty & Co ye 


Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

P/s: You all suka makan macam Sue? Tapi nak maintain kurus tak? Lepas Sue makan macam2...Sue akan detoks balik dengan Setkurusbajet yang terdiri daripada Mineral coffee, Bvalfalfa drink dan Garlic tablet. Semasa makan di kafe...Sue akan pastikan Premiun Beautiful wajib dah pakai supaya tak terlebih makan dan perut cepat kenyang.



Wednesday, January 6, 2016

Book Review : Love, Rosie by Cecilia Ahern




Ok...I admit.. I am a bookworm. Mostly Sue suka science fiction, misteri, young adult book, romantic comedy, homicide novel. Kalau novel melayu tu...sue kurang sikit collection sebab jalan cerita novel melayu mesti ada watak2 Tan Sri, Dato Seri, Tengku, orang kaya, perempuan cantik, angan-angan bercinta & nak kahwin dengan orang kaya je... I'm really not into malay novel fairy tales.

Antara penulis yang Sue suka baca hasil tulisan mereka ialah Dan Brown, Sandra Brown, Nora roberts, dan terbaru ni Sue suka Cecilia Ahern dan Sarah strohmeyer. Nak dijadikan cerita...dalam Astro TV keluarla movie Love, Rosie... kisah tentang 2 orang sahabat baik lelaki dan perempuan yang berkawan rapat sejak umur 5 tahun.

Both of them actually suka sama suka tapi taknak admit yang relationship mereka sebagai bestfriend boleh bertukar jadi love relationship. Both of them teruskan hidup masing-masing dan still keep in touch melalui text/sms/emails.

Menariknya Sarah strohmeyer ni tulis buku ni dalam bentuk email tau. 


Sue habiskan buku setebal 558 mukasurat ni dalam masa 1 malam je. Heheheheh excited dengan jalan ceritanya. Haaa....nak tau tak ending cerita ni?? Adakah Rosie & Alex akan bersatu sebagai Husband & Wife? You all kene baca buku ni.


Salam sayang,
Suhaili Isa
Suhaili1984@gmail.com

P/s: Congratulations business partner Sue, Yana mokhtar yang berjaya capai pangkat Senior Sales Manager dengan hasil jualan terkumpul mencecah RM 70,000 hanya menggunakan Online dan Personal Coaching daripada Sue. Alhamdulillah extra income 4-5 angka sebulan CONFIRM!!


Sue doakan tahun 2016 ni rezeki bisnes yana makin berlipat ganda. Terima kasih kerana berikan kepercayaan kepada Sue untuk Sue latih dan didik yana.

Haaa....you all pun nak mulakan bisnes dan diajar sama seperti yana?? Kalau nak...boleh hantarkan email pada Sue ye.

Monday, January 4, 2016

Idea Bento Anak ke Sekolah

Assalamualaikum mommies.....

Haa....harini gorgeous mommies semua busy hantar anak ke sekolah kan? Ada yang masuk darjah 1, ada yang masuk pre-school, ada yang masuk sekolah menengah. Sue doakan urusan mommies semua dipermudahkan.

Ada tak mommies yang takde idea nak prepare lunch box untuk bekalan makan anak-anak? Kalau ada, jom Sue nak share a few ideas yang Sue dah survey untuk buat bekal Arfa ke sekolah.



Kat sini Sue share sikit idea untuk main course, snacks dan minuman. Antara heavy food yang boleh membekalkan tenaga,vitamin dan kalsium untuk anak-anak, Sue pilih beberapa resepi menarik, sedap, senang dibuat dan pastinya anak-anak suka.








Haaaa....menarik tak menu untuk heavy meal tu?? Kita pun rasa tak sabar nak makan jugak.hehehehehe...petuanya, you all plan menu anak untuk seminggu dan beli bahan mentah follow resipi yang you all dah plan. Cara macam ni jimat kos,masa dan tenaga.

Ok jom tengok idea snack yang Sue dah pilih untuk Arfa pula.




Waaahhhhh.....lagi menarikkan? Sue suka snack ni sebab mudah nak sediakan. Untuk strawberry yogurt bark tu...you all beli natural yogurt dan strawberry. Kemudian buat macam gambar di atas dan sejukkan. Yummyyy!!!

Next untuk smoothies pula...antara idea yang Sue suka ialah strawberry smoothies, blueberry dan peanut butter chocolate smoothies. Kurangkan kandungan gula dalam smoothies ni ye.



Ni pula Sue share 90 jenis resepi yang mommy semua boleh buat dengan CEPAT & MUDAH. Selamat berkreatif dengan menu bento anak-anak. 






Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560
suhaili1984@gmail.com

You all ada masalah anak DEMAM, SELSEMA, SEMPUT,ASMA,BATUK BERKAHAK taknak lega walaupun dah jumpa pakar? Jom try bioeverplus nanocream yang bantu sembuhkan jangkitan paru2 dan saluran pernafasan.