Posts

Showing posts from December 30, 2015

Street Food: Padang Besar Thailand

Image
Assalamualaikum...

Sue baru je pulang daripada bercuti di kampung suami di Perlis. 5 hari menghabiskan cuti akhir tahun bersama keluarga mertua dan keindahan kampung. Bagi Sue yang tak pernah merasa kampung rumah kayu, sungai dan bendang...experience pulang ke Perlis memang sangat berharga. Sungai berhadapan rumah mertua.




Ok sebenarnya nak cerita pengalaman makan "street food" di Padang Besar Thailand. Kami cuba daging bakar, pulut, kerabu ayam dan pastinya minum teh ais atau "chai yen". Lokasi warung halal ni berdekatan dengan pasar raya yuan seng di Padang Besar Thailand.


Haa...mula-mula rasa was-was nak makan kat sini, tapi kawan baik suami dan ayahnya kata warung ni sedap dan sama sedap makanannya seperti di Danok. Jadi lepas je kami shopping barang keperluan di pasar raya dan pasar pagi Padang Besar, terus kami tuju warung ni.



Nah...nak tau tak apa yang kami order? Sebenarnya kami pun tak faham menu yang ditulis dan pemilik warung ni pasangan islam Thailand yang t…