Posts

Showing posts from September 27, 2015

Tips travel: Hong Kong bersama 2 orang anak - Part 1

Image
Assalam semua, Sue baru pulang back to back travel dari Hong Kong ke Viet Nam. Alhamdulillah kumpul sikit-sikit duit from business dapat bawa family ke Hong Kong while Sahajidah Hai-O bawa pula Sue dan 800 orang qualifier ke Saigon VietNam secara percuma dan ditanggung 5 stars vacation. Sapa nak bagi kan? Kerja lebih 10 tahun pun tak semua company sanggup bagi free trip kepada pekerja mereka dan pastinya duduk di hotel 5 bintang.

Ok entry kali ni Sue nak cerita tentang Hong Kong dulu. Later Sue cerita havocnya kami ke Saigon. Tips mudah untuk planning ke Hong Kong bersama anak-anak berumur 4 tahun dan 2 tahun:

1. Rancang perjalanan anda
- Sue dan husband beli tiket flight bulan April 2015 menggunakan MHmobile. Time tu MAS buat promotion jadi return ticket HK-KL dewasa, kami dapat RM500 seorang while kids pula hanya RM 300. Murah giler dan selesa sangat dapat naik MAS.

2. Book hotel secara online sebab harga lebih murah. 
- Sue advise study hotel yang berdekatan dengan public transport sepe…