Thursday, July 30, 2015

How I lose 6kg in 2 weeks

Assalamualaikum readers,


Harini Sue rasa nak share tips Sue turunkan berat badan 6kg dalam masa 2 minggu tanpa senaman berat dan diet keterlaluan. Alhamdulillah berkesan dan tak ada kenaikan berat keterlaluan selepas Hari Raya. Haaaa...nak tengok tak transformation Sue?



www.suhailiisa.com

Haaaa....pinggang size 31-30 inci terus mengecil ke 26 inci dalam masa 2 minggu sahaja tau. Meh Sue share tips dan harap dapat bantu you all yang nak  turunkan berat badan.


No.1 : DETOKS

Fungsi detoks sebenarnya untuk membersihkan badan dan organ daripada bahan kimia tercemar yang menyukarkan hormon dan metabolisma badan berfungsi dengan baik. Contoh macam tandas tersumbat, kita tak boleh nak flush. Makin lama makin busuk dan makin kembung. Itulah ibarat badan kita yang penuh toksin.

Choose your detoks agent carefully and for myself I choose to take Setkurusbajet which consists of Mineral Coffee less caffeine without sugar 53kcal, pure garlic to burn fat and BValfalfa 3 glasses per day to clear of cholesterol and fat.




No.2 : Watch your daily food intake- target 1100 kcal per day.

Bila badan dah bersih daripada bahan kimia selepas melalui proses detoks; jaga pemakanan dengan elakkan pengambilan makanan bergoreng, bersantan,berkolesterol,bergula. Kalau you all still ambil makanan tak sihat macam ni, no point in doing the 1st step which is DETOX. 

Lebihkan makanan seperti sup sayur, ikan dan ayam dibakar, panggang,kukus. Makan nasi dalam kuantiti segenggam nasi sahaja. Kalau makan nasi campur tu gunakan pinggan yang paling kecil dan penuhkan pinggan dengan lauk dulu sebelum ambil nasi. Strictly NO FASTFOOD for lunch or dinner..kalau anak2 kita jaga pemakanan sampai tak bagi orang lain suap macam2 kat mulut diorang; apa beza yourself pula? Jangan treat your own body macam TONG SAMPAH ye.


No.3 : STRENGTH EXERCISE

Untuk mereka yang berkerja di pejabat, ambil peluang untuk lakukan aktiviti yang gunakan tenaga seperti naik tangga, berjalan kaki, plank exercise, stretching dan kegel. Aim untuk bakar 500 kalori sehari. For those yang ada Premium Beautiful corset, pakai semula kerana premium beautiful akan bantu bakar 900 kalori sehari tanpa senaman.




No.4 : Wajib minum 8 gelas air sehari.

Kalau nak kurus, 8 gelas air masak benda wajib kene ambil kerana cecair ini merupakan pemangkin turun berat badan. Lagipun Sue masih beastfeed anak yang berumur 24bulan, jadi air benda penting bagi Sue.

No.5 : Pastikan dapat sokongan daripada kumpulan diet yang betul. sue pilih #gengdietTDC. 

Antara mereka yang berjaa dalam turunkan berat badan.






Jadi jangan putus asa dalam nak kuruskan badan ye...Nak kurus kan badan ni sangat dituntut dalam Islam kerana badan yang gemuk mengundang 1001 penyakit. Lambat laun pasti akan dapat darahtinggi, stroke, kencing manis, sakit jantung, sakit kaki, keletihan dan obesiti. Bayangkan sebagai Ibu dan isteri kalau kita tak sihat; siapa yang nak jaga suami dan keluarga? Isteri baru suami kah?

Selamat mencuba dan berjaya ye..

Salam sayang,
Suhaili Isa
012-6842560

P/s: pembelian 1 set Premium Beautiful bakal menerima DUIT CASH RM 600 - RM 1400.