Sunday, July 26, 2015

5 minutes Makeup Tips- for busy mom

Assalamualaikum,

As a busy mom doing housechores, handling two kids and juggling online business with freelance job; I don't have much time for myself even to go out for manicure and pedicure. Alhamdulillah I found a way to zass up my look with a quick makeup tips with only 3 beauty products. ( face serum, CC cream and lipstick)

No.1: Invest in good face serum ( I choose La Praise Vitalift Serum - botanical serum)


Fungsi La praise serum ni melembutkan kulit muka Sue yang kasar dan mula berkedut. Sue try serum ni lepas seorang kawan sarankan guna serum. Dalam masa seminggu nampak perubahan kulit muka makin halus, tegang,bercahaya dan pipi mula kemerah-merahan macam consume kolagen. Sue tak pernah ambil kolagen lagi setakat ni. 

What you need to do is just spray onto your face after washing your face and massage slowly. No need to use moisturizer and toner. 

No.2: Change your BB cream to CC Cream ( I use Cozuma CC cream)


Kenapa Sue pilih CC cream cozuma? Disebabkan Sue tak punya banyak masa nak makeup, jadi Sue pilih CC cream yang mempunyai kebaikan dan kelebihan  10 dalam 1 tube ni. Ccream ni bertindak sebagai moisturizer, foundation, concealer dan boleh juga merawat jerawat dan memutihkan kulit. 


Cara penggunaannya : Hanya calit-calit je pada muka dan ratakan keseluruh bahagian muka. Masa diperlukan hanyalah 2 minit.

No. 3: Tak lengkap rasanya tanpa gincu bibir supaya tak nampak pucat. Sue guna cozuma lipstick berkolagen dan confirm tanpa Plumbum yang bahayakan kesihatan. Ada banyak pilihan warna yang cantik. Sue pilih warna Rose I Love You. Cozuma lipstick ni bertindak menjaga kulit bibir supaya kekal lembut dan tidak gelap.





Selamat mencuba tips yang Sue bagi ye. You will look gorgeous and sleek in just 5 minutes. Contoh macam kat bawah ni.

BEFORE:



AFTER :


Selamat bertatarias untuk berkunjung ke rumah terbuka Hari Raya ye..Sue dah siap nak jalan-jalan open house. Jangan lupa pakai Premium Beautiful dan detoks kembali dengan Mineral coffee, garlic tablet dan Bvalfalfa.

Salam Sayang,
Suhaili Isa
012-6842560