Posts

Showing posts from July 7, 2015

6 Tips KURUS di Hari Raya

Image
Assalam blog readers,Ramadhan dah hampir penghujungnya. Mesti you all ada yang dah siap semua baju raya, kuih raya dan duit raya kan? Alhamdulillah tahun ni Sue dan keluarga pilih bersederhana untuk persiapan dan lebihkan mereka yang lebih memerlukan.
Sebelum kita menyambut hari raya ni, Sue nak share tips untuk kekal kurus dan langsing semasa musim perayaan. Sebab apa Sue share tips ni? Sebab Sue tau, mesti you all dah bekerja keras turunkan berat bulan puasa. Sayang la kalau pagi raya je dah naik balik 5 kg? Nanti perut tu berlipat terpaksa sorok dengan handbag.














Tengok makanan ni je memang dah terliur. Bayangkan kalau 10 buah rumah kita ziarah semuanya hidangkan menu yang sama? Mesti korang naik 3kg dalam sehari. So apa tips untuk kekal sihat?
Elakkan makan berlebihan. Perut kita telah melalui proses detoksifikasi selama sebulan. Makan berlebihan menyebabkan perut menjadi tidak sihat.Pilih makanan yang tidak bergoreng. Kurangkan kuih muih,biskut raya ataupun snek. Makanan tersebut meng…