Tuesday, June 23, 2015

3 langkah kurangkan berat badan




Assalamualaikum, harini Sue nak share cara paling cepat Sue turunkan berat badan 5 kg dalam masa 2 minggu. Haaa...tengok gambar kat atas tu...Sue memang sengaja naikkan berat dalam 55kg-58kg. Sue nak test betul tak #setkurusbajet dengan #premiumbeautiful boleh bantu turunkan berat badan. Sebab client Sue semuanya memang boleh turun berat sampai 3kg 1 minggu tau.

Ni gambar masa PBWonders Day 13 june 2015. Berat masa ni dalam lingkungan 56kg-58kg kalau terlebih makan. Nampak chubby di sini sebab berat ideal Sue dalam lingkungan 50kg-55kg je. Jadi Sue mulakan dari 14 June 2015 start ambil Setkurusbajet dan pakai Premium beautiful secara konsisten.


Langkah 1 : Detoks atau buang toksin badan supaya metabolisma dapat ditingkatkan. Jadi Sue gunakan #setkurusbajet untuk buat proses detoks. Berat anda tidak akan turun kalau badan penuh toksin dalam usus ye.



Cara ambil SetKurusBajet masa bulan puasa ni,

- Mineral Coffee waktu sahur dan sebelum pergi terawikh. Garambuluh dalam mineral coffee bantu kenyangkan perut, berikan tenaga dan juga untuk kuruskan badan.


- Garlic tablet 2 biji ambil sebelum tidur. Garlic tablet tanpa bau busuk ni bantu turunkan kandungan lemak dan kolesterol dalam darah. Buang angin badan dan selaraskan kandungan gula dalam darah.


- BValfalfa pula Sue ambil selepas berbuka dan sebelum tidur. Air bvalfalfa ni bagus untuk detoks. Saponin dalam bvalfalfa bantu serap lemak dan kolesterol dalam badan supaya dapat disingkirkan setiap hari.

Nota: Setkurusbajet selamat digunakan untuk ibu-ibu breastfeeding. Alhamdulillah dengan bantuan mineral coffee dan bvalfalfa, supply susu Sue masih optimum pada tempoh 22 bulan menyusu.

Langkah 2 : Reshape and sculpt your body contour. Sue gunakan Premium Beautiful yang Sue beli 2 tahun lepas dan sampai sekarang masih boleh pakai dan takde koyak, lusuh atau longgar. Premium Beautiful ni bila rosak atau koyak, kita boleh hantar repair percuma. LIFETIME WARRANTY SEUMUR HIDUP. 


- Long Bra 

Sue mempunyai upper body yang kecik. Jadi Sue gunakan Long Bra Premium Beautiful sedikit besar dari size Sue supaya lemak dari punggung dapat dialihkan ke bahagian atas. Siapa yang nak flat chest kan? Nanti suami pun tak pandang sebab dah flat je macam padang bola. Hehehehehhe


- Waist Nipper
Untuk pinggang Sue dengan ukur lilit 27 inci, Sue gunakan waist nipper size 70 untuk kempiskan perut dan rampingkan pinggang.

- Long girdle
Sue mempunyai bodyshape seperti buah pear. Besar di bahagian lower body. Selalu payah nak cari seluar jeans dan slack. Kadang2 sampai perlu cari seluar di bahagian Plus Size Area. Jadi Sue pakai Long girdle yang bantu alihkan lemak ke bahagian atas badan supaya bentuk badan jadi seimbang.

Orang tanya tak sakit ke pakai Premium Beautiful?? Haaadddoooiiii sedapnya bila pakai premium beautiful ni, selesa sampai nak tidur dengan Premium Beautiful. Tetapi AWAS sekiranya agen berikan size yang salah, anda akan rasa ketat dan sukar bernafas. Pilihlah agen yang betul dari #premiumbeautifulexpert #thediamondcircle.




Taaadaaa....my current weight on 21 June 2015 at 54kg with flat tummy and slimmer legs. Gambar ni without Premium Beautiful ye. Sue nak tengok hasil body sculptor Premium Beautiful tu betul-betul tak membentuk badan walaupun dalam keadaan tanpa pakai Premium Beautiful.

Langkah 3: Amalan Pemakanan

Sue lebih banyak makan sayuran, buahan, kentang bakar, ikan, daging dan ayam. Sue hanya ambil 2 senduk nasi sehari dan langsung tak ambil makanan manis kecuali tamar, madu dan 8 gelas air masak. Disebabkan Sue masih menyusukan anak, Sue lebihkan protein, vitamin dan cecair daripada karbohidrat. Karbohidrat sebenarnya hanya bantu memuaskan nafsu perut kita je. Karbohidrat dalam kuantiti berlebihan akan menyebabkan kalori terkumpul dalam badan dan menyusu pun tak dapat bantu bakar kalori. Ni nasihat pakar pemakanan dan diet.

Jadi sewaktu mengandung, elakkan berat badan terlebih kerana lebihan lemak ni agak sukar dihilangkan selepas bersalin dengan menyusu badan sahaja. Ini antara pandangan dietician Sue.

Jadi pilihlah makanan seimbang yang terdiri daripada karbohidrat, vitamin, serat, protein dan mineral ye untuk ibu-ibu yang menyusu tu. Tak perlu ikut nafsu makan sangat. Ingat yang badan kita nak pakai untuk 50 tahun lagi dan kesihatan lebih penting dari makanan yang memudaratkan kesihatan di hari tua. Kat sini Sue sertakan juga jumlah kalori yang dibakar dengan aktiviti harian sebagai seorang surirumah.








Semoga dapat membantu kawan-kawan yang nak kurus tu ye. Oppsss lupa pula senaman ringan yang Sue buat hanyalah

1. Plank 90sec
2. Berlari-lari anak dalam rumah selama 15min
3. Mop lantai, sapu sampah dan buat kerja rumah dengan lebih cepat.
4. Lari mendaki dan turun tangga rumah selama 5 minit.

Tak perlu jogging dan pegi gym kat luar. Dalam rumah pun boleh exercise.

Semoga berjaya,

Be Bold, Be beautiful
Suhaili Isa (012-6842560)