Posts

Showing posts from June 10, 2015

Beza Orang Islam dan Bukan Islam

Image
Assalamualaikum,
Sue baru pulang dari bangsar jumpa client yang nak buat bisnes kerana tekanan ekonomi. Insha Allah Sue akan bantu sampai beliau berjaya dunia dan akhirat. Sebelum ke Bangsar, dalam kereta encik husband cerita tentang orang berbangsa Cina yang mati bunuh diri di tempat kerjanya.

Haaa...scary betul sebab Sue follow husband tengok site MRT beliau di Bangsar. Alkisahnya, that guy ni bawa kereta pagi tadi dalam pukul 11 dan terlanggar bumper kereta hadapan. Jadi mereka yang terlibat dalam kemalangan tu keluar dan nak berbincang untuk settlekan masalah.

Orang yang dilanggar kereta oleh that guy tadi tu terkejut apabila that guy tetiba bagi IC pada orang yang keretanya dilanggar dan berkata "claim insurans atas nama empunya IC".  Terus je that guy berlari macam orang gila ke arah scaffolding tempat pembinaan encik suami dan panjat sehingga 12m tinggi.

Punyalah terkejut bila that guy terjun dari ketinggian 12m dan mati on the spot. Tergamam lelaki yang keretanya remuk…