Wednesday, June 3, 2015

Tips cepat turun berat badan- PBWonders


Bila dah biasa badan kurus dan pakaian bersize S atau M, kita jadi tak selesa dengan kenaikan berat badan yang mendadak selepas bersalin. Tipulah kalau kita kata selesa dengan badan yang gempal dan suami pun tak kesah. Tapi bila di shopping mall suami tertengok perempuan cantik kecil molek manis dengan baju kurung moden, kita dah tarik muncung sedepa. Lepas tu lancarkan perang dingin dengan suami sebab cemburu.
Hehehee...Sue la dulu buat perangai macam ni dekat suami masa berbadan gempal. Macam-macam kita kata pada suami, "tak kenang jasa kita sebagai isteri lahirkan zuriat untuk suami", "suami tak reti jaga hati isteri" astaghfirullah..masa hati tengah cemburu macam-macam kata menyakitkan hati kita lemparkan pada suami. Kita lupa suami kita ni Allah ciptakan memang suka pada perempuan dan suka pada kecantikan. Sebab tu Allah bagi lelaki kahwin sehingga 4 isteri sekiranya mampu.

Tapi kita ni, nak ke BERMADU? Sue tak sanggup, biarlah usaha susah payah sikit nak dapatkan bentuk badan cantik macam anak dara, daripada suami pandang wanita lain. Nak jaga bentuk badan menarik ni kita perlukan bantuan dan sokongan mereka yang pernah melalui pengalaman yang sama macam kita. Jadi Sue anjurkan PBWonders Day pada 13 june 2015 ni di Bukit Raja Klang.


Event yang bermula pada pukul 10.30 pagi ni memuatkan ilmu dan tips kurus secara pantas dari mereka yang dah berjaya turunkan berat badan dari 100kg kepada 50kg. Seramai 12 orang peserta #gengdietGLAM yang dibantu akan share cara mereka turunkan berat dengan pantas bersama Premiumbeautiful dan setkurusbajet.


Haaa...ni antara 12 orang peserta yang berjaya kurus dengan bantuan kami. Percaya tak mereka pernah gemuk dan overweight? 

Lagi menarik ada slot 15 minit Zumba bersama Haikal dan 30minit sesi coaching bersama coach fitness Farazulramli yang bantu Artis Malaysia untuk kuruskan badan seperti Lisa Surihani, Yusry KRU, Aishah Sinclair dan Liyana Jasmay. Haaaa...untung tak?


Lagi best ada pertunjukan fashion show, lucky draw grand prize bernilai RM 2500, sesi soal jawab bersama celebrity dan ofcourse sesi bergambar sakan dengan photobooth. Nak tau apa free lunch pack yang bakal diberikan?



Our lunch pack on that day, cajun chicken pasta with vegetables only at 300 kalori. Jangan risau nanti ada banyak sweet treats juga macam kek,pastries,cookies. Eh tapi macam mana nak buang balik gula dan lemak lepas makan benda-benda ni? We all sediakan BVAlfalfa drink untuk you all flush balik lemak, kolesterol dan turunkan paras gula dalam darah instantly tau. Itulah hebatnya our Setkurusbajet dan Premium Beautiful.




4 early birds yang nak join PBwonders Day ni akan menerima tiket percuma daripada Sue. Setakat harini dah 250tiket terjual dan tinggalhanya50 tiket sahaja lagi. So thise yang nak sertai karnival gaya hidup sihat kami ni, do contact me at 012-6842560.

Event : PBWonders Day
Date : 13th June 2015
Time : 10.30am - 4pm
Venue : Bukit Raja Klang
Admission ticket : RM 25
Door gift, lucky draw, free lunch pack and candy buffet 


Salam Sayang,
Suhaili Isa
012-6842560