Sunday, May 31, 2015

Sri Tijani Bukit Rahman Putra : Hunting for homeSemalam selepas habis business appointment, kami singgah ke ShowRoom Sri Tijani Condominium 17 tingkat di Bukit Rahman Putra Sungai Buloh. Lokasi condominium yang bakal didirikan ini betul-betul bersebelahan Sekolah rendah Bukit Rahman Putra.

Sue tertarik dengan rekaan bentuk dalaman dan kemudahan moden yang bakal disediakan. Seri Tijani menawarkan 15 rekaan dan 6 model penthouse pelan lantai rumah berkeluasan 952kaki persegi sehingga 2403 kaki persegi.

Kemudahan gaya hidup mewah yang turut disediakan ialah kolam renang infiniti untuk dewasa dan kanak-kanak, eksklusif spa&sauna, jacuzzi, gymnasium, kids playroom, mini theatre, futsal&basketball, community hall, meeting rooms, nursery, surau dan guest room.

Memang sangat menarik dan memenuhi citarasa kami sekeluarga yang suka dimanjakan seperti di hotel dan resort.Sebagai seorang yang pernah berkerja sebagai seorang kontraktor, Sue sangat menitikberatkan spesifikasi struktur dan architecture yang bakal digunapakai. Projek ini bakal mengambil masa selama 2 tahun setengah (2017) untuk disiapkan dari stage piling hinggalah mendapat kelulusan CF.

Harga permulaan untuk bumiputera pada kadar RM 459,000 sehingga RM 930,631. Harga sangat berpatutan memandangkan kawasan Bukit Rahman Putra Bandar Baru Sungai Buloh merupakan kawasan elit. Diskaun early bird 9% rebate, free 2 carparks, free legal fees bakal menanti mereka yang berminat.

Perfect choice for our home sebab sangat berdekatan dengan sekolah rendah, sekolah menengah, dan juga pusat bandar. Good investment for our 2nd home. Recommended to newlyweds untuk beli condo ni. Monthly payment at RM 2065 sahaja 


Have a good day everyone.

Be bold, be beautiful;
Suhaili Isa
012-6842560P/s: Harga rumah sekarang melambung tinggikan? Alhamdulillah dengan online business yang Sue buat sekarang, syarikat beri Elaun perumahan minimum RM 1000 sebulan dan maksimum sehingga RM 10,000 sebulan. Bantu usahawan bumiputera dapatkan Rumah Pertama untuk simpanan aset. Jom Ganda Income bersama kami #thediamondcircle.