Monday, April 20, 2015

Sneak Peek Diamond Night 2015



Good Morning you all, here you go sneak peek of Diamond Night 2015 event. Berlangsung di Setia City Convention Centre pada 18hb April 2015; anugerah berprestij ni memberi penganugerahan kepada semua Top Achiever bergelar Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan Car Fund Achiever. Jom tengok apa yang menarik.





Memilih busana RTW dari Rizalman, aksesori dari @neia_kl dan touch up dari @salomabistro, memang menjadi seperti yang Sue dah bayangkan sebelum ni. Busana Rizalman sangat selesa dan nampak unik bila dipakai. Confirm raya tahun ni nak beli sepasang baju raya Rizalman dan juga Fiziwoo. 


Sebelum buat bisnes memang tak terfikir untuk bergaya dengan baju dari fashion designer. Bukan tak mampu, tapi rasanya duit yang ada ketika itu lebih kepada untuk bayar komitmen kepada bank dan anak-anak. Bila dah buat bisnes ni, ada lebihan wang ringgit untuk melaram pulak. Oppsss...janganla kata Sue membazir ya sebab tanggungjawab pada zakat dan sedekah dah dilaksanakan sebaik mungkin.

Tahun ni, Sue ditemani Encik husband waktu naik pentas. Sebak rasa hati, sebelum ni Sue ambil award, husband tak peduli pun. Tapi bila naik pentas berprestij ni, barulah terbuka minda husband. Sampaikan dia pun excited nak naik pentas tahun depan.


Thank you semua rakan kongsi Sue yang hadir pada malam itu. Kejayaan Sue milik kita bersama. Terima kasih mentor hebat yang sanggup datang meraikan Sue terutamanya CDM Hanis Haizi, CDM Shaliza Aziz dan DDM Norain Nizar.








Alhamdulilah tahun 2015 ni Sue dapat naik pentas DiamondNight. Macam tak percaya Sue boleh berada pada tahap sekarang dan naik pangkat dalam bisnes kurang dari setahun. Sebelum ni Sue memang tolak 100% nak buat bisnes dengan Hai-O marketing bila dapat feedback negatif kata perlu cari orang, tipu orang dan ada cousins yang dah mulakan bisnes tapi langsung tak boleh pergi jauh dan gagal.


Sue ambil masa setahun iaitu dari 2012-2013 untuk kaji selidik. Akhirnya pada November 2013 sue mula serius dalam bisnes. Haaa...macammana seorang jurutera yang dah bekerja selama 7 tahun berhenti kerja dan bertukar profession sebagai usahawan Hai-O? Tu Sue akan cerita in the next entry.





Haaa...you all nampak gambar Sue semua elegant je kan? Korang tau tak yang Jalan cerita Sue sebelum naik pentas malam tu dah serupa Cinderella. My shoes tercabut tapak dan rosak. Oh emmm geee...akak kene berkaki ayam dari dewan Setia City Convention Centre ke Shopping mall setia Alam tu just nak repair kasut. Nasib baik ada dilla nasir dan shikin ikin tolong temankan. Thank you korang.



Haaa..tu dia aktiviti gam kasut tengah berlangsung. Tapi sadisnya kedua-dua belah kasut pun tanggal dan rosak. Alhamdulillah ada kawan Aini Talib sudi pinjamkan kasut. Aini talib, kalau kau baca entry ni, aku terhutang budi kat kau sebab bagi pinjam kasut. Bila free nak pulangkan kasut ni? Heheheheh

Ok you all, Sue nak bersiap hantar kids ke rumah nenek diorang. Nak pergi shopping katanya. Hari ni banyak urusan client yang nak pakai Premium Beautiful untuk majlis kahwin. Take care everyone. Wait for  my official full entry on Diamond Night 2015 ya...


Be bold, Be beautiful
Love,

Suhaili Isa
012-6842560