Friday, March 20, 2015

Perempuan memang suka SHOPPING!!!

Shopping memang benda paling best yang orang perempuan suka. Betul tak??? kita nafsu ada 9, memang pantang tengok baju,kasut,handbag,tudung cantik2 tu...Kalau yang dah berkeluarga dan ada rumah sendiri, perabot rumah dan pinggan mangkuk cantik confirm rambang mata rasa nak beli. Actually Sue semalam tengok cerita 'Confession of A shopaholic', geram tengok kasut Loubotin, handbag gucci, cashmere scarf pucci dalam cerita tu.

Pelakon utama cerita tu sangat comel dan cantik. Every outfit yang dia gayakan sangat sesuai dengan bentuk badan dia yang kurus dan ramping. Haaa....mestilah baju dah cantik kalau badan tak jaga, mencacatkan pemandangan baju yang dah cantik tu. Trend perempuan membeli belah dalam talian atau atas talian sekarang memang menjadi-jadi. Kita tengok gambar model pakai baju tu cantik dan menarik sangat. Betul tak?? Sampai tido pun termimpi-mimpi baju atau dress yang kita nak tu.

Contoh :

www.suhailiisa.com
cantik sangat tengok model menggayakan jubah

Kita pun tertarik nak beli jubah yang sama..lepas dah beli secara online dan parcel pun sampai; kita test dan tengok imej kita di cermin. Mesti ada yang tak puas hati bila tengok jubah tu buatkan kita bertambah gemuk dan nampak pendek. Tengok model semua cantik-cantik belaka bila pakai dress atau jubah yang digayakan.

Haaa...nak cerita trick marketing memang akan ambil model yang bertubuh langsing dan tinggi seperti :

Felixia yeap : 

www.suhailiisa.com
Felixia yeap tinggi dan kurus, apa yang dipakai sangat cantik
Tengok gambar felixia yeap ni terus rasa nak beli jubah dan tudung serta handbag tu...hahahhaha

Neelofa :
www.suhailiisa.com
tengok lofa pakai cantik, tapi bila kita pakai dah macam teletubbies 

 Atita haris:


www.suhailiisa.com

tengok cara atita dress up, nampak sangat kemas dan cantik. Tapi bila kita tiru OOTD yang sama, terus nampak pendek dan lebar. 


Semuanya bergantung kepada body image kita. Untuk mereka yang belum kahwin dan beranak, bentuk badan masih cantik. Untuk mereka yang dah kahwin dan beranak 2-3 orang, bentuk badan kita dah tak sama macam sebelum kahwin.

Babyfat banyak terkumpul di bahagian perut, pinggul, peha,lengan dan muka. Lagi pula kalau ketinggian kita hanya 150cm seperti Sue ni, bila beli pakaian memang nampak gemuk dan lebar. Sampai suami pun kata Sue macam teletubbies lebar dan bulat. Geram pulak hati kita ni...



www.suhailiisa.com
Normal body image
Untuk orang biasa macam kita ni, body image kita tergolong dalam gambar di atas. Ada yang peha dan pinggul lebar, ada yang buncit, ada yang langsung takde pinggang sebab lebihan lemak. Jadi pakaian yang kita beli secara nafsu serakah melalui online, belum tentu menampakkan kita cantik dan lebih berkeyakinan.

Tapi Sue bila gunakan Premium Beautiful, terus rasa lebih yakin dengan bentuk badan walaupun berjubah. Even angin bertiup kencang ke arah baju kita, tetap tak nampak ilusi lemak bertingkat-tingkat di pinggang dan perut buncit ke depan tu.. Investment seumur hidup yang Sue boleh pakai sehingga beranak 7 kali pun boleh. Body maintain meleTOP.



www.suhailiisa.com



Haaa...cantikkan? nampak kawan-kawan Sue ni badan lebih kemas dan muka lebih muda lepas pakai Premium Beautiful. Untuk Sue pula..of course nak pakai jugak sebab anak dah 2 orang dan planning untuk anak ke-3. Sebelum pregnant nak merasa jugak badan cantik balik macam anak dara.


www.suhailiisa.com
baju hitam tu gemuk sampai muka pun nampak tua.huahuahuahu!!!

OK see you all in the next entry ya!! Sue nak keluar breakfast with my 2 munchkins.

Salam sayang.

Be bold, Be beautiful,

Suhaili Isa
(012-6842560)