Posts

Showing posts from March 18, 2015

Restaurant Review : Me' Nate Steakhub

Image
Hi readers,
Ok untuk slot Restaurant Review kali ni, Sue nak bawa you all semua ke Me'Nate Steakhub atau lebih dikenali dulu dengan nama Meat 'U' Here Restaurant. Restaurant ni merupakan western kitchen favourite Sue dan husband. Kami mula menjadi pelanggan tetap sejak tahun 2012 lagi. Diberi nama baru Me'Nate Steakhub, terus menjadi viral disebabkan harga steak yang mencecah ratusan ringgit untuk sekeping daging.
Jom tengok apa yang menarik di Me' Nate Steakhub cawangan Setapak.


Jom tengok menu dulu. Untuk mereka yang gemarkan steak, anda boleh pilih sendiri bahagian daging kegemaran anda di bahagian freezer. Selalunya en husband memilih Black Angus Grass Fed dan dimasak medium well. Sue pula lebih suka Salmon steak dan pasta. Sekali sekala sahaja Sue akan memilih Sirloin steak bila datang selera nak makan daging.

Berkonsepkan open kitchen, Me'Nate steakhub menyediakan pesanan sajian dalam masa yang singkat kurang dari 20 minit. Kagum tengok kelengkapan atau gadge…

Cara Dapatkan Size Premium Beautiful

Image
Assalam ladies,
Haaa...lately Sue dapat banyak permintaan clients untuk tentukan size Premium Beautiful yang sesuai. Ada client yang jauh datangnya dari Sabah, Sarawak dan Pantai Timur. Untuk mereka yang jauh, jom Sue sharekan cara dapatkan ukuran badan.


Kat sini Sue nak tambah sedikit, setelah habis ambil keempat ukuran di atas, catitkan juga ukuran perut dan juga berat badan semasa anda. Lagi tips yang perlu anda tahu, untuk ambil ukuran 4 iaitu ukuran punggung; sila rapatkan kedua belah kaki anda sebelum mengambil ukuran.Kalau tak rapatkan kaki nanti ukuran punggung terlebih besar pulak. 

Contoh ukuran :(dalam unit cm)
1. Ukuran puncak bust : 90 2. bawah puncak         : 84 3. pinggang               : 80 4. Punggung               : 100 5. Perut                     : 86 6. Berat badan            :62 kg
untuk mereka yang berada di luar kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, bolehla buat cara seperti yang Sue ajar dan whatsapp Sue ukuran ye. Lepas Sue dapat ukuran nanti, Sue akan kirakan size Premi…

Melawat rakan dalam kesusahan

Image
Assalam readers,
Entry kali ini, Sue nak share pengalaman melawat seorang sahabat yang berada dalam kesusahan sekarang. Kadang-kadang kita rasa diri kita ini dah cukup susah dengan beban hutang dan kesempitan hidup di bandar. Rupanya ramai lagi orang lebih susah daripada kita. 
Jumaat lepas bersamaan 13 Mac 2015, Sue kosongkan jadual bisnes untuk melawat seorang rakan di PPR Desa Rejang Setapak Jaya. Rakan baik sewaktu di sekolah rendah dulu.Tak sampai hati bila terima mesej dari beliau yang dalam keadaan susah disebabkan suami tidak dapat bekerja kerana sakit. Luluh hati bila beliau cerita anak-anak belum makan, susu dan pampers pun dah habis. Suaminya bekerja bawa teksi harian dan sahabat Sue seorang surirumah.
Sebelum melawat sahabat, Sue sempat ke kedai rakyat 1 Malaysia yang berdekatan dan borong barang keperluan makanan untuk mereka. Alhamdulillah harga di kedai rakyat 1 Malaysia sangat berbaloi. Mungkin bila GST dikuatkuasakan akan beri sedikit impak pada ekonomi keluarga. Dalam 1…