Wednesday, March 18, 2015

Restaurant Review : Me' Nate Steakhub

Hi readers,

Ok untuk slot Restaurant Review kali ni, Sue nak bawa you all semua ke Me'Nate Steakhub atau lebih dikenali dulu dengan nama Meat 'U' Here Restaurant. Restaurant ni merupakan western kitchen favourite Sue dan husband. Kami mula menjadi pelanggan tetap sejak tahun 2012 lagi. Diberi nama baru Me'Nate Steakhub, terus menjadi viral disebabkan harga steak yang mencecah ratusan ringgit untuk sekeping daging.

Jom tengok apa yang menarik di Me' Nate Steakhub cawangan Setapak.


www.suhailiisa.com
Part mana yang you all suka makan?

Jom tengok menu dulu. Untuk mereka yang gemarkan steak, anda boleh pilih sendiri bahagian daging kegemaran anda di bahagian freezer. Selalunya en husband memilih Black Angus Grass Fed dan dimasak medium well. Sue pula lebih suka Salmon steak dan pasta. Sekali sekala sahaja Sue akan memilih Sirloin steak bila datang selera nak makan daging.

www.suhailiisa.com
special occasion set

www.suhailiisa.com
Harga steak di Me'Nate..yang mahal ni sebab daging wagyu
Berkonsepkan open kitchen, Me'Nate steakhub menyediakan pesanan sajian dalam masa yang singkat kurang dari 20 minit. Kagum tengok kelengkapan atau gadget memasak steak yang ada di dapur mereka. Lagi menarik apabila free flow drink juga disediakan buat pengunjung.


www.suhailiisa.com
freezer yang menyimpan daging pre-cut serta open kitchen Me'Nate

Haa...apa pulak yang kami order untuk makan tengahari?

www.suhailiisa.com
Black Angus rib eye steak untuk En husband

www.suhailiisa.com
Spaghetti meatball memang favourite Sue
Rugi kalau tak datang ke sini kerana steak mereka memang sangat lembut dan sedap sehingga menjilat jari. Jadi bagi penggemar western food, jomlah singgah ke Me'Nate Steakhub yang setaraf dengan TGI Fridays serta Las Vacas ni... SEDAP!!!!

www.suhailiisa.com
Haa..tengok bersemangat En husband makan..sorry sayang I candid photo U

See U in the next entry...

Be bold, Be beautiful,

Suhaili Isa
012-6842560

Cara Dapatkan Size Premium Beautiful

Assalam ladies,

Haaa...lately Sue dapat banyak permintaan clients untuk tentukan size Premium Beautiful yang sesuai. Ada client yang jauh datangnya dari Sabah, Sarawak dan Pantai Timur. Untuk mereka yang jauh, jom Sue sharekan cara dapatkan ukuran badan.


www.suhailiisa.com
Cara mengambil ukuran badan

Kat sini Sue nak tambah sedikit, setelah habis ambil keempat ukuran di atas, catitkan juga ukuran perut dan juga berat badan semasa anda. Lagi tips yang perlu anda tahu, untuk ambil ukuran 4 iaitu ukuran punggung; sila rapatkan kedua belah kaki anda sebelum mengambil ukuran.Kalau tak rapatkan kaki nanti ukuran punggung terlebih besar pulak. 


Contoh ukuran :(dalam unit cm)

1. Ukuran puncak bust : 90
2. bawah puncak         : 84
3. pinggang               : 80
4. Punggung               : 100
5. Perut                     : 86
6. Berat badan            :62 kg

untuk mereka yang berada di luar kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, bolehla buat cara seperti yang Sue ajar dan whatsapp Sue ukuran ye. Lepas Sue dapat ukuran nanti, Sue akan kirakan size Premium Beautiful yang sesuai untuk bentuk badan dan berat you all. What you have to do is just sit back and relax :)

Sebelum terlupa, rebate tunai dah kembali!!! Pembelian 1 set Premium Beautiful Cash, Credit Card, Aeon Installment dan ansuran 0% menggunakan card Citibank, Hong Leong dan Public bank bakal menerima wang tunai minimum RM 150 dan maksimum sehingga RM 4750.


www.suhailiisa.com
Mana satu pilihan hati??

www.suhailiisa.com
Rebate tunai RM 350 - RM 4750

Jom dapatkan segera Premium Beautiful anda di

012-6842560
suhaili1984@gmail.com


Be bold, Be beautiful,

Suhaili Isa
(www.suhailiisa.com)

Melawat rakan dalam kesusahan

Assalam readers,

Entry kali ini, Sue nak share pengalaman melawat seorang sahabat yang berada dalam kesusahan sekarang. Kadang-kadang kita rasa diri kita ini dah cukup susah dengan beban hutang dan kesempitan hidup di bandar. Rupanya ramai lagi orang lebih susah daripada kita. 

Jumaat lepas bersamaan 13 Mac 2015, Sue kosongkan jadual bisnes untuk melawat seorang rakan di PPR Desa Rejang Setapak Jaya. Rakan baik sewaktu di sekolah rendah dulu.Tak sampai hati bila terima mesej dari beliau yang dalam keadaan susah disebabkan suami tidak dapat bekerja kerana sakit. Luluh hati bila beliau cerita anak-anak belum makan, susu dan pampers pun dah habis. Suaminya bekerja bawa teksi harian dan sahabat Sue seorang surirumah.

Sebelum melawat sahabat, Sue sempat ke kedai rakyat 1 Malaysia yang berdekatan dan borong barang keperluan makanan untuk mereka. Alhamdulillah harga di kedai rakyat 1 Malaysia sangat berbaloi. Mungkin bila GST dikuatkuasakan akan beri sedikit impak pada ekonomi keluarga. Dalam 15 minit perjalanan, Sue sampai ke rumah rakan tersebut. Sebenarnya, ini merupakan pertemuan pertama kami selepas 19 tahun tak berjumpa disebabkan membawa haluan masing-masing menuntut ilmu.


www.suhailiisa.com
Kedai Rakyat 1 Malaysia pertama di Selayang

PPR Desa Rejang sangat complete dan terancang. Ada disediakan pusat komuniti penduduk, taman permainan dan rekreasi, Klinik 1 Malaysia yang disediakan dalam kawasan flat, pasar basah, blok-blok kedai runcit serta bank-bank yang memudahkan penduduk melakukan urusan perbankan.


www.suhailiisa.com
Entrance ke PPR Desa Rejang



Banyak cerita yang kami bualkan dan antaranya kisah beliau diberhentikan kerja di salah sebuah syarikat Oil & Gas terkemuka di Malaysia disebabkan keadaan pengurusan syarikat ketika itu yang tak stabil. Bayangkan dari menyewa rumah sendiri sekarang terpaksa berpindah dan menumpang di rumah orang lain disebabkan keadaan ekonomi keluarga. Sedih tengok keadaan sahabat.

Tapi apa yang membuatkan Sue kagum dengan semangat rakan Sue ni, dia ingin bangkit mengubah ekonomi keluarga dan bantu suami. Beliau minta Sue ajarkan cara untuk bisnes secara online dan buat bisnes di rumah. Alhamdulillah dalam bisnes yang Sue jalankan ini, tak pandang berapa modal yang kita keluarkan, tetapi semangat juang untuk ubah ekonomi keluarga yang paling penting untuk berjaya dalam bisnes. Produk yang Sue tawarkan pula sangat berkesan. Rasa bersyukur sangat dapat bantu sahabat Sue mulakan perniagaan secara kecil-kecilan.

Happy sangat bila rakan Sue dah mula buat bisnes dan sudah ada permintaan untuk produk. Senang je bisnes ni bila kita pandai gunakan online sebagai medium. Jadi bagi mereka yang teringin belajar bisnes secara online dengan betul, dan genggam income extra 4-5 angka seperti apa yang Sue terima sekarang sambil duduk rumah; contact No. Sue ada tertera pada blog :)


Be bold, Be beautiful,

Suhaili Isa
012-6842560